Αυλαία σε μια χρονιά που δεν πρέπει να ξεχαστεί! | Ο Τζες

Το μαρτύριο έλαβε τέλος και η αυλαία έπεσε σε μια χρονιά όπου όλα πήγαν λάθος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να αποχαιρετά, ελπίζω προσωρινά, την Super League. Η εικόνα της ομάδας σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την εικόνα που πρέπει να έχει ο Άγιαξ της Ηπείρου, και πολλοί φίλοι της ομάδας θα ήθελαν να διαγράψουν από την μνήμη τους όσα έζησαν τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν πρέπει όμως!

Όλα λάθος λοιπόν! Η περσινή σεζόν ήταν ένα ηχηρότατο καμπανάκι, πως χωρίς επένδυση δεν μπορείς να επιβιώσεις στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο η διοίκηση της ομάδας έκανε πως δεν το άκουσε και πλέον θερίζει ότι έσπειρε. Η Super League 2 είναι μια πολύ σφιχτή αγκαλιά που αν δεν προλάβεις να ξεφύγεις άμεσα, σε πνίγει σαν μέγγενη. Μεγάλες ομάδες όπως η Λάρισα, η Νίκη Βόλου, ο Ηρακλής και πάρα πολλές ακόμα, είναι το τρανό παράδειγμα πως το παραμύθι της “ομάδας με λαό” δεν αρκεί. Χρειάζεται να επενδυθεί χρήμα από τους διοικούντες και πραγματικά αμφιβάλω αν η παρούσα διοίκηση του ΠΑΣ διαθέτει τους πόρους ή το μεράκι να ανοιχτεί για την ομάδα.

Η οικογένεια Χριστοβασίλη ανακοίνωσε πως “παραχωρεί” την ομάδα στο χειρότερο δυνατό σημείο της χρονιάς, όταν ο ΠΑΣ έπεφτε στην μάχη των Play Out. Μπορεί αγωνιστικά να φαινόταν η εξέλιξη ποια θα είναι, αλλά μια τέτοια τοποθέτηση κατά την γνώμη μου γιγάντωσε το αίσθημα της αβεβαιότητας στις τάξεις κυρίως των παικτών, όπου ήταν και οι μόνοι που μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Να θυμίσω πως η δήλωση αυτή έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά την συνέντευξη τύπου όπου αν μάθαμε κάτι είναι πως η ομάδα προχωρά στον αυτόματο πιλότο, και η διοίκηση του ΠΑΣ δήλωνε ξεκάθαρα πως θα είναι παρούσα ακόμα και στο χειρότερο σενάριο που ήταν ο υποβιβασμός.

Δε ξέρω αν πρόκειται περί αδιαφορίας ή απλά άγνοιας για το πως να διοικηθεί μια ομάδα, αλλά στο φινάλε όλα αυτά περισσότερο παραπέμπουν σε έναν σύλλογο ερασιτεχνικού επιπέδου παρά σε μια επαγγελματική ομάδα. Δεν είναι κακό να αποτύχεις σε ένα σου εγχείρημα. Το κακό όμως είναι να επιμένεις στην ίδια τακτική και με το που έρθουν τα ζόρια να πηδάς πρώτος από το καράβι.

Πλέον η καυτή πατάτα είναι στα χέρια της διοίκησης και λίγο ή πολύ είναι μονόδρομος. Ή χώνεις χρήμα και επαναφέρεις την ομάδα εκεί που ανήκει ή παραδίδεις τα κλειδιά σε κάποιον με… όραμα. Αρνητική εντύπωση που κάνει το γεγονός πως όσοι ενδιαφέρθηκαν και έκαναν μια πρώτη συζήτηση με την διοίκηση της ομάδας, μετά από λίγο δεν τους ξαναείδαμε. Άρα δύο είναι οι σκέψεις που μου περνάν από το μυαλό. Ή εν τέλει η οικογένεια Χριστοβασίλη δεν παραχωρεί αλλά πουλάει έναντι μιας “τσιμπημένης” τιμής, ή σε τυχόν οικονομικό έλεγχο της ομάδας δεν προκύπτουν καλά μαντάτα για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.

Όπως και να έχει η ιστορία του ιδιοκτησιακού πρέπει να κλείσει άμεσα και να σταματήσει αυτό το κλίμα αβεβαιότητας. Είναι απαραίτητο ο κύριος Χριστοβασίλης να μιλήσει ανοιχτά για τα δεδομένα της ομάδας ώστε να σταματήσει και η έντονη παραφιλολογία που ακούμε καθημερινά. Προσωπικά εύχομαι είτε την επόμενη μέρα παραμείνει η οικογένεια Χριστοβασίλη, είτε όχι η επόμενη διοίκηση να κάνει τα πάντα ώστε να ενώσει τον ήδη διχασμένο κόσμο της ομάδας. Να φέρει και πάλι τους Γιαννιώτες στο γήπεδο, να κάνει πάλι τις Κυριακές μας γιορτή. Εις ότι αφορά τις υποδομές της ομάδας ή το ρόστερ κάθε χρονιάς θα αρκεστώ απλά στο ότι χρειαζόμαστε επενδυτή με στόχους και όχι διαχειριστές!

Εύχομαι έστω και τώρα μετά από αρκετά λάθη η οικογένεια Χριστοβασίλη να πράξει όσα χρειάζονται ώστε ο ΠΑΣ να επανέλθει άμεσα εκεί που ανήκει, και εκεί που επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί!

Και σιγά σιγά ξανά, θα ανεβείς εκεί ψηλά…

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα