Αβέβαιο το μέλλον της Mercedes στην F1 ΣΩΤ ΒΑΖΕΛΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος της φόρμουλα1 έχει ξεκινήσει με τις ομάδες να βρίσκονται στην τελική ευθεία ώστε να είναι 100% έτοιμες για το πρώτο Γκράν πρι της χρονιάς στην Αυστραλία στις 15 Μαρτίου.
Το μεγάλο ερώτημα όμως των ημερών είναι εάν η κορυφαία ομάδα της υβριδικής εποχής συνεχίσει να βρίσκεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και μετά το 2020.Ο γερμανικός κολοσσός ακόμα δεν έχει λάβει την τελική του απόφαση όσο αναφορά το μέλλον του.
Γιατί όμως να θέλει να εγκαταλείψει ένα χώρο στον οποίο πρωταγωνιστεί,με τις καινοτομίες που έχει φέρει στα μονοθέσια και έχει μείνει στην ιστορία του σπορ,ενώ παράλληλα έχει προωθήσει αυτές τις καινοτομίες στα αυτοκίνητα πόλης και την έχουν κάνει ακόμα πιο αξιόπιστη σαν βιομηχανία αυτοκινήτων στα μάτια του κόσμου..
Κατά την γνώμη μου υπάρχουν 2 απαντήσεις.Η πρώτη είναι ότι με τις σημαντικές αλλαγές κανονισμών από το 2021 και μετέπειτα ίσως χάσει την πρωτιά αλλά και την διεκδικήσει νικών.Θα μπορεί να διαχειριστεί μετά μια τέτοια κατάσταση;Δεύτερον και κυριότερο ίσως ταβάνωσε από όλες τις απόψεις το project.Έφεραν πίσω τον Schumacher το 2010,έκαναν τον Hamilton να σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και επιπλέον ένας Γερμανός πήρε το πρωτάθλημα με ένα γερμανικό μονοθέσιο και μιλάω για τον Rosberg το 2016.
Δεν πιστεύω οτι ο λόγος είναι οικονομικός ασχέτως ότι τα χρήματα για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι παρά πολλά.Ο φόβος της ήττας όμως είναι πολύ μεγαλύτερος από το αίσθημα της νίκης σε όλα τα σπορ. Σίγουρα η φυγή του γερμανικού κολοσσού θα είναι πλήγμα σε μια εποχή που λέγεται ότι πρέπει να μπει και άλλη ομάδα στο grid με κύρος όπως η Honda ή Aston Martin και η Lotus.
Για τον Hamilton πάλι μην έχετε άγχος εάν θα βρει ομάδα. Η πόρτα της Ferrari θα ανοίξει διάπλατα για εκείνον όχι τόσο για αγωνιστικούς λόγους αλλά κυρίως για όλα τα υπόλοιπα ενώ κρατήστε και στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι η καριέρα του μπορεί και να κλείσει απο εκεί που ξεκίνησε.Η Mclaren από το 2021 και μετά θα τρέχει με κινητήρες Mercedes με ότι αυτό συνεπάγεται…

Διαβάστε Περισσότερα