Αξιοποιώντας τον Χουάνγκ λίγο πριν την αντίπαλη αμυντική γραμμή | Sons Of Football

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μοιάζει ακόμη χαμένος αγωνιστικά ανεξαρτήτως της ευρωπαϊκής του πορείας, αλλά τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού υπήρξε υποφερτός έπειτα από μακρύ διάστημα. Βέβαια, οι περισσότεροι μετά το τέλος του ισόπαλου αγώνα με τους Κύπριους, στάθηκαν κυρίως στο Χουάνγκ και τα αξιόπιστα χαρακτηριστικά που φέρει μαζί του ως ποιοτικός μέσος.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε ο τρόπος χρησιμοποίησης από τον Κορμπεράν, καθώς αναλογίζοντας τα κενά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού, τοποθέτησε τον Ασιάτη Χουάνγκ ελάχιστα δίπλα στον Ελ Αραμπί παριστάνοντας τον συνδετικό κρίκο κέντρου – επίθεσης. Ήταν μάλιστα η πρώτη επισήμανση με το που αντικρίσαμε τον Χουάνγκ σε ρόλο, καθώς δεν έδρασε στο χώρο καθ’ αυτού του κέντρου, αλλά ανέλαβε τα ηνία της δημιουργίας, είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε μία ευκαιρία, όπως το απέδειξε το πανέμορφο γκολ του.

Αντί λοιπόν, να τον περιμένουμε σε θέση «8» που ομολογουμένως εκεί αγωνίζεται με απόλυτη επιτυχία, τον αξιολογήσαμε σε πιο δύσκολα καθήκοντα στα οποία τούτη τη στιγμή τα βγάζει πέρα και με το παραπάνω. Άλλωστε, ο τωρινός Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική «λήθη», γεγονός που δεν διαθέτει την πολυτέλεια σοβαρών ανταγωνιστικών επιλογών σε παίκτες. Οπότε ο Χουάνγκ κινούνταν κοντά στον Ελ Αραμπί, ενώ πίεζε συγχρόνως με ουσία στους χώρους υπευθυνότητάς του.

Βέβαια, ο Ασιάτης ξεχωρίζει εύκολα από τα αγγίγματά του στη μπάλα. Η πρώτη υποδοχή είναι συνήθως αλάνθαστη, ενώ έχει την ικανότητα να προφυλάσσει τη κατοχή της μπάλας με το χαμηλό κέντρο βάρους του. Παρότι ο σωματότυπός του δεν γεμίζει κανενός το μάτι, διαθέτει το κατάλληλο διότι του προσφέρει υψηλή τεχνική κατάρτιση και αντίληψη ακόμη και υπό πίεση. Δεν θα ήταν ακραίο να τον συγκρίνουμε με τον Γκιγιέρμε, καθώς ο τρόπος που κινείται στο γήπεδο φέρνει πολύ στο Βραζιλιάνο.

Ένα άλλο ξεχωριστό στοιχείο στον Χουάνγκ που παρατηρεί κανείς, είναι ο άψογος χειρισμός της μπάλας με το αριστερό αδύναμο πόδι. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και με το λιγότερο χρήσιμο πόδι, με το οποίο πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο προσωπικό του γκολ. Μία υποδειγματική προσπάθεια καθώς αρχικά προσποιήθηκε με το δεξί πόδι σε ελάχιστο διαθέσιμο χώρο στη μικρή περιοχή, και με το αριστερό προσποιούμενος και με το σώμα ξεγέλασε τον τερματοφύλακα για να πέσει στην αντίθετη γωνία.

Ο ρόλος του Χουάνγκ λίγο πριν την αντίπαλη άμυνα ήταν για να αλλάζει τις ισορροπίες, κίνηση που και οι Κύπριοι δεν περίμεναν. Ίσως υπέθεταν σε ρόλο επιτελικού χαφ τον Ζίνκερναγκελ, αλλά όχι αμέσως την χρησιμοποίηση του νεοφερμένου Ασιάτη. Παράλληλα, ο Χουάνγκ δημιουργεί προσδοκίες για οποιοδήποτε πόστο κι αν του αναθέσει ο προπονητής ότι θα τα πάει εξίσου καλά. Επίσης, σε θεωρητικό επίπεδο ο Χουάνγκ φημιζόταν για τα αξιοζήλευτα στοιχεία του στο χώρο του κέντρου. Η αμεσότητα της πάσας του, η αντίληψη χώρου και κατάλληλου χρόνου για την ορθότερη μεταβίβαση: όλα αυτά τον ακολουθούσα, οπότε έμενε η απόδειξη στο χορτάρι, όπως και η συνέπεια στη διάρκεια στα ακόλουθα παιχνίδια.

ΥΓ. Προτιμότερο το δίδυμο Σισέ – Μπα, με τα όποια ελαττώματά τους… 

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα