Άξιζε ο Rosberg να γίνει πρωταθλητής; Σωτήρης Βάζελος

Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για την κόντρα μεταξύ Hamilton και Rosberg την τελευταία δεκαετία με τον Γερμανό στην τελευταία μάχη μεταξύ των δύο να βγαίνει νικητής και να αποχωρεί από τις πίστες το 2016.
Η απόφαση αυτή σαφώς και προκάλεσε αντιδράσεις αλλά ο ίδιος τονίζει ακόμα και σήμερα πως ήθελε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και να κρεμάσει τα γάντια του ως πρωταθλητής.
Αυτό είχε συμβεί και το 1993 με τον Alain Prost καθώς είχε αποχωρήσει ως πρωταθλητής αλλά κατακτώντας τον τέταρτο τίτλο του και επομένως δεν συγκρίνονται οι 2 δύο αυτές καταστάσεις μεταξύ τους.
Ο Γερμανός είχε μια σπουδαία καριέρα σε αυτή την δεκαετή παρουσία του στην κορωνίδα του μηχανοκινητου αθλητισμού αλλά άξιζε να γίνει πρωταθλητής;Η κόντρα του με τον Βρετανό και παιδικό του φίλο τον έφερε στα όρια του κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.Ακόμα ούτε όταν βρέθηκε ομοσταυλός με τον Michael Schumacher δεν ένιωσε τέτοια πίεση και αξίζει να σημειωθεί ότι τα 3 χρόνια που οδηγούσαν στην ίδια ομάδα τον νίκησε κατακράτος.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι είχε το ταλέντο,το κίνητρο αλλά και το μονοθέσιο για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά ο τρόπος και πιο συγκεκριμένα η στιγμή στην οποία θέλησε να αποχωρήσει τον στιγμάτισαν αρνητικά στο χώρο των paddocks.
Πολύ λένε το να φτάσεις στην κορυφή είναι εύκολο αλλά το δύσκολο είναι να παραμείνεις.Εάν δεν ήθελε άλλο την κόντρα με τον Hamilton στην πίστα ας έφευγε για άλλη ομάδα και δεν υπήρχε περίπτωση η Ferrari,η RedBull και η Renault να μην ήθελαν να εντάξουν τον πρωταθλητή στο ρόστερ τους.
Και εάν υποθέσουμε ότι δεν έσπαγε ο κινητήρας του Lewis στην Μαλαισία το 2016 και κατακτούσε το 3ο πρωτάθλημα στη σειρά τότε θα την έκανε για άλλες πολιτείες ο Nico;Δεν νομίζω..Ίσως ο ιστορικός του μέλλοντος γράψει ότι ο Hamilton έχασε ένα πρωτάθλημα που θα τον έκανε κορυφαίο από απόψη τίτλων στην ιστορία του σπορ από τον χειρότερο πρωταθλητή όλων των εποχών…

Σωτήρης Βάζελος

Διαβάστε Περισσότερα