Αυτή τη φορά τι έφταιξε; Ι Ο Τζές

Έπεσε η αυλαία για την εθνική μας ομάδα αφήνοντας σε όλους μας μια πικρία για το αποτέλεσμα και τη δεύτερη θέση. Συζητήσαμε αυτές τις μέρες εκτενέστατα περί ευθυνών των παικτών αλλά και του προπονητή, αλλά που καταλήγουμε; Στην αποπομπή μερίδας παικτών; Στην αποπομπή του προπονητή; Και μετά τι; Δεν θεωρώ πως η λύση στο πρόβλημα είναι αυτή η γνωστή και πάντα αποτυχημένη τακτική.

Δεν θα αναφερθώ τόσο στο αγωνιστικό ή το τακτικό κομμάτι της ομάδας καθώς όλοι πιστεύω διακρίναμε  ότι οι παίκτες κατέβαλαν το μέγιστο που μπορούσαν, ασχέτως αν ήταν αρκετό. Προσωπικά πιστεύω πως αν κάποιος νοσεί είναι η ίδια η ΕΠΟ αλλά και η νοοτροπία που υπάρχει και τρώει σαν σαράκι κάθε τι καλό που μπορεί να γεννηθεί στον ελληνικό αθλητισμό.

Τα τελευταία χρόνια πέρασαν ουκ ολίγοι προπονητές από την εθνική ομάδα, άλλοι απέτυχαν παταγωδώς και άλλοι αγιοποιήθηκαν αφού όμως αποχαιρέτησαν… Παράλληλα όμως ορισμένοι διέπρεψαν σε επόμενους σταθμούς τους όπως ο Ρανιέρι και ο Σάντος. Γιατί λοιπόν στη ψωροκώσταινα δεν είδαμε χαΐρι; Πολύ απλά δεν αφήνουμε τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά τους. Υποχρεούνται να καλούν συγκεκριμένους παίκτες, να χρησιμοποιούν ακόμα πιο συγκεκριμένους παίκτες και φυσικά να γίνονται έρμαια στα παιχνίδια των «μεγάλων» του πρωταθλήματος μας.

Ένα άλλο πρόβλημα που πολλοί το έχουν αναφέρει σε εκπομπές και ραδιόφωνα είναι πως η Ελλάδα δεν παράγει παίκτες. Και πως να παράγει όταν ειδικά οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, μόνο με ελληνική ομάδα δε μοιάζουν; Ταλεντάρες σε ακαδημίες πάνε χαράμι και τη θέση τους στη μεγάλη ομάδα παίρνουν ξένοι παίκτες, και πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας.

Ποια ομάδα άραγε διαθέτει σωστό προπονητικό κέντρο με παροχές τόσο για τους παίκτες της πρώτης ομάδας αλλά και για τις ακαδημίες; Πώς περιμένουμε να γεννήσουμε νέα αστέρια όταν δεν δουλεύουμε πάνω στο ταλέντο των παιδιών; Κύριοι πρόεδροι από το να ξεκατινιάζεστε καθημερινά στα social media δημιουργήστε εγκαταστάσεις που θα γεννήσουν οπαδούς για τις ομάδες σας αλλά και αυριανούς αστέρες.

Σίγουρα η εικόνα της εθνικής μας δε θα αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, και όσο δεν αλλάζει η νοοτροπία των διοικούντων, άλλο τόσο θα παρατείνεται και η στιγμή που θα χαιρόμαστε και πάλι να βλέπουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Επιτέλους ας ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα εξελίξουν το προϊόν.

 

Ο Τζές

Διαβάστε Περισσότερα