Big deals: First say ”no”, then start negotiating.. ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

To οικονομικό και αθλητικό σκηνικό στην Ελλάδα,  αν μη τι άλλο είναι ζοφερό. Ανέκαθεν δύσκολο, είτε το δούμε από την πλευρά των σωματείων ( ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών ) είτε από την πλευρά των αθλουμένων. Ειδικά για τα σωματεία, οι πόροι περιορισμένοι. Κρατικές χορηγίες , μερίδιο από την διαφημιστική πίτα εισιτήρια από τους φιλάθλους, κλπ.. ανάλογα πάντα, το είδος του αθλήματος, την εμπορικότητα, ή την δημοφιλία.
Απέναντι λοιπόν σε αυτό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί, χρειάζονται ρηξικέλευθες προτάσεις. Η σημερινή πρόταση, αφορά 2  ομογάλακτα σωματεία, τα ιστορικότερα της χώρας μας, δυο πολύ δυνατών brand name: Απόλλων Σμύρνης και Π.Γ.Σ.Σ.
Είμαι υπέρμαχος της πλήρη και καθολικής συνένωσης των 2 συλλόγων. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ! ΠANTOY! Σε όλα τα αθλήματα. ‘Ενας σύλλογος ως ερασιτέχνης, μια ”μάνα ” που υπό την σκέπη της θα είναι όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Ένα σήμα , μια φανέλα , ένας τίτλος ( μια προσφώνηση δηλαδή) , 2  ιστορίες άνω των 3 αιώνων…  Το ίδιο θα ισχύει και για τα επαγγελματικά τμήματα.
Τα οφέλη ( και δίκαια θα αναρωτηθεί κάποιος ) ποια θα είναι. .? Απαντώ λοιπόν: Ο δε Απόλλων αποκτά άμεσα συμμετοχή  σε τμήματα του Πανιώνιου που μέχρι πρότινος δεν είχε παρουσία σε αυτά ή παρουσία του  δεν ήταν πρωταγωνιστική. ( Στίβο , ενόργανη , κολύμβηση στα ατομικά, αλλά και καλαθοσφαίριση ανδρών -γυναικών, χειροσφαίριση κ.α.)
Συνενώνεται με το 2ο πανελλαδικά αθλητικό portofolio πίσω από τον Ολυμπιακό. Αποκτά πρόσβαση σε γήπεδα & εγκαταστάσεις που δεν τις είχε για να εξυπηρετήσει τόσα αθλήματα. Ένα μικρό παράδειγμα: Σε 3-4 χρόνια, θα είναι έτοιμο το κλειστό της Αρτάκης. Ο Πανιώνιος ήταν και παραμένει μια ιστορικά μεγάλη ομάδα στο Μπάσκετ. Φαντάζεστε μια νέα υγιή από κάθε άποψη ομάδα, σε ένα νέο γήπεδο, πόσες ισορροπίες θα άλλαζε..?
Για τον δε Πανιώνιο τα οφέλη επίσης πολλά. Ισχυροποιεί την θέση του, μεγαλώνει το κομμάτι της πίτας που θα  αναλογεί στην αγορά, αφού αυτομάτως από την συνένωση προκύπτει οι big 4 να γίνουν big 5. Το πιο σημαντικό είναι πως βγαίνει από το τέλμα το πιο  ” βαρύ χαρτί ” του: To ποδόσφαιρο. Ο Απόλλων έχει την οικονομική ευχέρεια, να τον τραβήξει από αυτό το τέλμα. Μαζί θα έκαναν μια πραγματική ” Ιστορική Ταξιαρχία ”.
Αν με ρωτάτε, τις περισσότερες υποχωρήσεις αν χρειαστεί, θα πρέπει να τις κάνει ο Πανιώνιος. Ας είναι ο πιο  ” μεγάλος ”. Σημασία έχει το μέλλον και όχι να μείνεις αγκιστρωμένος στο παρελθόν. Ούτως ή άλλος το παρελθόν δεν σβήνετε.
Το εγχείρημα και μπορεί και πρέπει να γίνει. Οι άνθρωποι που αγαπούν τις ομάδες υπάρχουν. Άνθρωποι που ξέρουν τι πρεσβεύουν οι 2 σύλλογοι , αλλά πάνω από όλα πόσα διακυβεύονται από τον μαρασμό τους.. Αλλά το σημαντικότερο. Άνθρωποι που ξέρουν πως θα οδηγήσουν τον νέο σύλλογο που θα γεννηθεί σε επιτυχίες εντός & εκτός συνόρων.
Πολλά ζητήματα θα προκύψουν του τύπου: ” Και πώς θα τον λένε ..? ” ”Που θα παίζει .. ?” ” Πιο σύμβολο θα επικρατήσει..? ”  ” Ποια χρώματα θα έχει η ομάδα.? ”
Με εκατέρωθεν συμβιβασμούς και θέληση όλα λύνονται. Εν προκειμένω, τα χρώματα της ομάδας , θα μπορούσαν να προκύψουν από την συγχώνευση των ήδη υπάρχων, που θα μπορούσε να μοιάζει με εκείνα της Atletico Madrid ( Μπλέ , Άσπρο, Κόκκινο ) ή της Αtletico Bilbao με την προσθήκη, μαύρου ( με αναφορά στις χαμένες πατρίδες ).
Τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά, για την επιβίωση και των δυο συλλόγων. Ειδικά με την υπάρχουσα κατάσταση της πανδημίας. Ελπίζω οι ταγοί και των δυο, να αποφασίσουν με σοφία.
Φίλοι, αδέλφια Απολλωνιστές,
Η ισχύς εν την ενώσει !

ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

 

Διαβάστε Περισσότερα