BOSTON CELTICS-ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ? | DRAZEN

Μια ιδιαίτερη σεζόν με αρκετά προβλήματα και εκτός στόχων ήταν η φετινή για τους Celtics.

Οι τραυματισμοί βασικών παιχτών και τα πρωτόκολλα σχετικά με τον covid έβαλαν εμπόδια στο δρόμο προς τους Τελικούς της Ανατολής.

Η αγωνιστική αστάθεια των φετινών Celtics αλλά και η έλλειψη ικανού supporting cast ήταν δυο στοιχεία που φωτογράφισαν την πορεία της ομάδας.

Αν για κάτι μπορούν να χαμογελούν οι Celtics είναι η εξέλιξη των Tatum & Brown σε All-Star παίχτες.

Η επόμενη σεζόν από άποψη στελέχωσης roster θα πρέπει να γίνει με αργά βήματα και χειρουργικές κινήσεις. Πολλά τα κλειδωμένα συμβόλαια και λίγοι οι παίχτες που μπορούν να βγουν στο σφυρί για να γίνει η αναβάθμιση της ομάδας προς το καλύτερο.

Για τους Smart & Walker σίγουρα θα βρεθούν ομάδες που θα τους θέλουν , το θέμα είναι το τι θα πάρουν οι Celtics και η αξία των δυο παιχτών δεν προϋποθέτει κάποιο μεγάλο μπαμ. Ο Fournier δεν απέδωσε μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα και η σπάταλη δυο καλών draft για χάρη του πονάει την ομάδα.

Οι μεγάλες αλλαγές για τους Celtics έγιναν με το τέλος της σεζόν. Η αποχώρηση του Danny Ainge από GM , η τοποθέτηση του προπονητή της ομάδας Brad Stevens στη θέση του και τέλος η πρόσληψη του Ime Udoka για coach της ομάδας.

Ο Ainge έφερε το πρωτάθλημα του 2008 και έβαλε και πάλι στην ομάδα σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Έπειτα στο deal με τους Nets το 2013 από πολλούς θεωρήθηκε ως η αρχή μιας νέας αυτοκρατορίας , αφού ξεφορτώθηκε τα βαριά συμβόλαια και πήρε μπόλικα draft picks -που δεν του βγήκαν καθόλου-.

Έφερε το παιδί θαύμα των πάγκων Brad Stevens αλλά το αποτέλεσμα ήταν απλά μια σταθερή πορεία έως τους τελικούς της Ανατολής και πλέον η κατάσταση του σήμερα.

O coach Stevens φέτος είχε αρκετούς τραυματισμούς , δεν βρήκε χημεία ποτέ η ομάδα αλλά επέμενε και στα πειράματα με τα ψηλά σχήματα ειδικά στη ρακέτα.

Οι Celtics παρουσιάστηκαν στο παρκέ αργοί , δεν έβρισκαν στην επίθεση εύκολα τα ελεύθερα σουτ και το βάθος στο πάγκο της ομάδας δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα.

Σχετικά με τον coach Udoka , η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο που μπορούμε να κινηθούμε για να δούμε τι σκέφτεται να παρουσιάσει στο παρκέ. Το ότι έχει δουλέψει χρόνια με τον coach Popovich είναι συν στο βιογραφικό του.

Θα πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν σίγουρα. Η ομάδα πάντα δίνει ευκαιρίες σε άπειρους προπονητές και θα έχει βοήθεια του πρώην προπονητή και νυν GM , Stevens.

Οι Celtics είναι μια ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό και δυο όπως αναφέραμε All Star παίχτες. Ο αέρας αλλαγής τούτη τη φορά ελπίζουν όλοι να φέρει αλλαγή και στα αποτελέσματα στο παρκέ.

Η ελπίδα όλων είναι η επιστροφή στους τίτλους κυρίως μέσω του χτισίματος της ομάδας σταδιακά δίπλα στους Tatum & Brown. Η ανακατανομή του roster μοιάζει επιβεβλημένη και πλέον το νέο πείραμα των Celtics αναμένεται με ενδιαφέρον.

 

DRAZEN

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα