CELTICS-ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ | DRAZEN

Το πνεύμα της ομάδας

Είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα , η ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί ακόμα και εάν δεν έχει το κατάλληλο υλικό.

Την τελευταία 8ετία η ομάδα των Celtics ήταν δημιούργημα των επιλογών του General Manager της ομάδας , Danny Ainge.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι είχε κάνει σημαντικά λάθη στη στελέχωση του roster αλλά και στις επιλογές του σχετικά με τα draft .Ο Ainge έφερε το πρωτάθλημα του 2008 και έβαλε πάλι την ομάδα σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Έπειτα στο deal με τους Nets το 2013 από πολλούς θεωρήθηκε ως η αρχή μιας νέας αυτοκρατορίας , αφού ξεφορτώθηκε τα βαριά συμβόλαια και πήρε μπόλικα draft picks -που δεν του βγήκαν καθόλου-.

Έφερε το παιδί θαύμα των πάγκων Brad Stevens αλλά το αποτέλεσμα ήταν απλά μια σταθερή πορεία έως τους τελικούς της Ανατολής και πλέον η κατάσταση του σήμερα.

Οι Celtics έπρεπε να είναι στους τελικούς του NBA αλλά η πραγματικότητα ειδικά στην Ανατολική περιφέρεια είναι διαφορετική.

Η φετινή σεζόν

Οι μεγάλες αλλαγές για τους Celtics έγιναν με το τέλος της σεζόν. Η αποχώρηση του Danny Ainge από την θέση του GM , η τοποθέτηση του προπονητή της ομάδας Brad Stevens στη θέση του και τέλος η πρόσληψη του Ime Udoka για coach της ομάδας.

Οι Celtics ξεκίνησαν κάπως άτσαλα την σεζόν , έμειναν πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές, με το τρέχον σερί ωστόσο κατάφεραν να βρεθούν και πάλι σε θέσεις playoffs.

Έχουν ένα από τα ευκολότερα προγράμματα για την συνέχεια και θα κυνηγήσουν το πλεονέκτημα έδρας που τους δίνει η τετράδα.

Η ομάδα έχει δομηθεί με γνώμονα να μην υστερεί κάνεις αμυντικά. Ακόμα και οι Brown & Tatum παρουσιάζουν συνέπεια στην άμυνα ενώ ο Smart είναι εξαιρετικός στην άμυνα πάνω στην μπάλα.

O “Time Lord” Williams είναι ο πυλώνας στην άμυνα και προστατεύει τη ρακέτα. Πραγματοποίει την breakout season της καριέρας του. Μαζί με τον έμπειρο Horford , γεμίζουν όγκο τη ρακέτα.

Η άμυνα ως άρμα μάχης

Ο coach Udoka διαθέτει στο roster του μεγάλα κορμιά και μια δεκάδα παιχτών παικτών που έχουν διάθεση να παίξουν άμυνα.

Πίεση πάνω στην μπάλα και κλείσιμο των διαδρομών , με την ρακέτα να είναι απροσπέλαστη για τους αντιπάλους.

Οι Celtics όμως διαθέτουν και δυο παίχτες -Tatum & Brown-που μπορούν να σκοράρουν με κάθε τρόπο και να παίζουν και καλή άμυνα παράλληλα.

Η απόκτηση του White , τους δίνει επιπλέον χώρο και χρόνο , αφού ο πρώην παίχτης στο Spurs βοηθάει στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Η προβληματική επίθεση

Από την άλλη οι Celtics έχουν μέτρια επιθετική παραγωγικότητα και στηρίζονται υπερβολικά στις ικανότητες των Brown και Tatum.

Σουτάρουν μέτρια από την περιφέρεια και έχουν γενικά μικρό βάθος επιθετικά. Οι Nesmith & Pritchard είναι ακόμη άπειροι για τα δύσκολα playoffs.

Τα προβλήματα στο σουτ επιδεινώνονται από την έλλειψη καλού δημιουργού . Μάλλον οι Celtics έχουν αρκετούς καλούς πασέρ αλλά όχι σπουδαίους δημιουργούς.

Αν υπάρχει ένα επιπλέον προειδοποιητικό σημάδι -κάτω από το ραντάρ- είναι ότι η άμυνα μπορεί να μην είναι τόσο αδάμαστη όσο φαίνεται. Υπάρχει ακόμα μια δόση τύχης στα σουτ που επιχειρούν οι αντίπαλοι που έχουν καλό περιφερειακό σουτ και έως τώρα δεν έχουν βρει στόχο όπως συνήθως.

Οι Celtics ως διεκδικητές τίτλου

Θα βρουν μπροστά τους στα playoffs , τους πρωταθλητές Bucks με την χημεία τους να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο , τους φουριόζους και ανανεωμένους Sixers αλλά και τους αγαπημένους και σκληρούς Heat που φέτος είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα.

Η πρόσφατη δυναμική της Βοστώνης και οι ελπίδες που ακολούθησαν, στηρίζονται κυρίως στην άμυνα της ομάδας. Η άμυνα στην πραγματικότητα δεν κερδίζει τίποτα περισσότερο από την επίθεση στα playoffs , αν και άμυνα των Celtics ξεπερνά τα όρια του κανόνα.

Επίσης έχουν φορμαριστεί σχεδόν την κατάλληλη σεζόν και διαθέτουν νεανικό σύνολο που θα παίξει τον ρόλο του στα playoffs από άποψη φυσικής κατάστασης.

Από την άλλη , στα πρόσφατα playoffs δεν έχουν κριθεί από τις δυνατές αμυντικές μάχες. Τις τελευταίες πέντε σεζόν, μόνο έξι ομάδες έχουν κερδίσει έναν αγώνα με λιγότερους από 90 πόντους.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα