CHAOS το πρώτο Ελληνικό Υπερ Αυτοκίνητο !!!

Η SP Panopoulos Automotive επικεντρώθηκε στο να δώσει στην δημοσιότητα μόνον κάποιες φωτογραφίες που απεικονίζουν την εντυπωσιακή σχεδίαση του Chaos. Η αλήθεια είναι πως θα περιμέναμε έστω μία πρώτη ματιά απο ένα βίντεο για να ανακαλύψουμε τις πραγματικές δυνατότητες ενός θηρίου των δρόμων το οποίο έχει ενθουσιάσει πολλούς fan της αυτοκίνησης αλλά πολύ περισότερο απο τους Έλληνες φίλους του αυτοκινήτου.

Το κακό με πολλούς ξυπνιτζήδες του πληκτρολογίου απο την στιγμή που έχει κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη είδηση είναι πως έχουν πάρει το θέμα πολύ αρνητικά με σχολιασμούς και ειρωνίες που δεν μας κάνουν και πολύ εντύπωση μιας και στο αίμα του Ελληνάρα κυλάει η μαλακία και ο σαρακασμός στα όνειρα ενός ανθρώπου να θέλησε να αναδείξει επιτέλους την κατασκευή του πρώτου Σούπερ Ελληνικού αυτοκινήτου. Απο την πλευρά μας εδώ στο Γεωργίου Club ευχόμαστε στον Σπύρο να πραγματοποιήσει το όνειρο του και επιτέλους να γίνει πραγματικότητα για το Ελληνικό υπερ-αυτοκίνητο.

Το φιλόδοξο της εταιρείας είναι αρχικά η κατασκευή 20 αυτοκινήτων ετησίως ενώ η συνολική ανα έτος θα περιορίζεται στα 100 αυτοκίνητα, ώστε να δοθεί ο συλλεκτικός χαραχτήρας, ενώ 20 κομμάτια θα πωλούνται ανα Ήπειρο! Εκδήλωση ενδιαφέροντος ώστε να μπεί κάποιος σε λίστα αναμονής στο e-mail priority-list@spyrospanopoulos.com.

Το Chaos θα ξεκινάει απο τα €5,5 εκατομμύρια με την τιμή του να μπορεί να εκτιναχθεί στην κορυφαία έκδοση στα €12,4 εκατομμύρια και θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Earth Version και Zero Gravity, όπως αναφέρονται στο επίσημο σάιτ της εταιρείας, οι οποίες εφοδιάζονται από έναν twin-turbo V10 των 4,0 lt. Η ισχύς του μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 ή 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και ενός Torsen διαφορικού, σε ποσοστό 65% πίσω και 35% μπροστά. Τα φρένα του αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους διαμέτρου 428 χλστ. μπροστά και 416 χλστ. πίσω, με τις δαγκάνες να είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Για την Earth Version η ισχύς ανακοινώνεται στους 2.049 PS και η ροπή στα 1.389 Nm, με τον κινητήρα να «γυρίζει» έως τις 11.000 rpm, ενώ τα αντίστοιχα specs για την κορυφαία Zero Gravity είναι ισχύς 3.065 PS και ροπή 1.984 Nm, με τον κινητήρα να μπορεί να ανεβάσει έως και 12.200 rpm, με το βάρος να έχει κρατηθεί στα 1.272 κιλά (1.388 κιλά η έκδοση Earth).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η SP Panopoulos Automotive και οι δύο εκδόσεις του Chaos έχουν τελική που ξεπερνά τα 500 km/h τελικής ταχύτητας, ενώ οι επιτάχυνση αγγίζει επιδόσεις μονοθεσίων της Formula 1. Για το 0-100 km/h η μικρότερη έκδοση χρειάζεται μόλις 1,9 sec, ενώ η κορυφαία μόλις 1,55 sec!

      Επιδόσεις                      Earth Version                       Zero Gravity

  • 0-100 km/h                        1,9’’                                       1,55’’
  • 100-200 km/h                    2,7’’                                        1,7’’
  • 160-241 km/h                    2,3’’                                        1,4’’
  • 0-300 km/h                        7,9’’                                        7,1’’
  • 0-402 m                             8,1’’                                        7,5’’

Σε ό,τι αφορά τα δομικά στοιχεία του αμαξώματος που σε μήκος φθάνει τα 5.053 χιλιοστά, είναι κατασκευασμένο από έναν συνδυασμό ανθρακονήματος, τιτανίου, μαγνησίου, που χρησιμοποιούνται και στην αεροδιαστημική, ενώ από τις φωτογραφίες γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια να αποδοθεί ένα εντυπωσιακό αλλά και αεροδυναμικό αμάξωμα, ενώ για το εσωτερικό μιλάμε για ένα κοκπιτ αγωνιστικού αυτοκινήτου με σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανανμένουμε πλέον την επίσημη παρουσίαση του η οποία θα γίνει στην Ελλάδα μιας και ο Σπύρος Πανόπουλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του και θέλει να αναδείξει το μεγαλεπίβολο σχέδιο του εδώ και όχι σε μία έκθεση του Εξωτερικού, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι. Καλή τύχη Σπύρο και σου ευχόμαστε να πετύχεις σε ότι έχεις ονειρευτεί.!

 

Διαβάστε Περισσότερα