Χαρείτε το βρε μίζεροι…! | Ο Τζες

Όσα χρόνια παρακολουθώ το πρωτάθλημα της Ψωροκώσταινας, δεν θυμάμαι να είχαμε τέσσερις διεκδικητές “στον πόντο”. Συνήθως ο πρωταθλητής είχε ξεκαθαρίσει από τα Χριστούγεννα, και όλοι μας περιμέναμε κανένα ντέρμπι ώστε να ασχοληθούμε με διαιτησίες, παράγκες και ανόητες καταμετρήσεις διακρίσεων στο μακρινό παρελθόν των ομάδων.

Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά με διεκδικήτριες τέσσερις ομάδες με την ίδια δυναμική εντός γηπέδου, και η κατάληξη του πρωταθλήματος να είναι πιο αβέβαιη και από το μέλλον της χώρας μας. Όντας οπαδός ομάδας που ούτε καν έχει καμία επαφή με τα Play Offs, μπορώ με μια πιο αντικειμενική ματιά να αξιολογήσω ψύχραιμα τα όσα βλέπω να συμβαίνουν. Ακούω καθημερινά και ευλαβικά την εκπομπή του Χόρχε, και με μεγάλη μου απογοήτευση διαπιστώνω ότι ακόμα και όταν οι ομάδες σας πηγαίνουν καλά, η οπαδική τσίμπλα δε σας αφήνει να το απολαύσετε. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας πω μια γνώμη για τον τρόπο που προσεγγίζετε την πορεία των ομάδων σας.

Φίλε Παναθηναϊκέ, μετά από πολλά χρόνια φαίνεται ότι επιστρέφεις εκεί που ανήκεις. Είσαι διεκδικητής του πρωταθλήματος όπως οφείλεις να είσαι, και σταδιακά προσπαθείς να βάλεις βάσεις για ένα μέλλον ανάλογο της ιστορίας σου. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ! Το είπα και ηρέμησα… Όταν είσαι πρώτος στη βαθμολογία θα έχεις σκληρή κριτική από τους υπόλοιπους μνηστήρες του πρωταθλήματος, και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει. Μήπως πέρυσι δεν απορούσε όλη η Ελλάδα, που ο Ολυμπιακός με τόσο “μέτρια” ομάδα κατάφερε να πάρει στα σβηστά το πρωτάθλημα; Αυτό όμως δεν ήταν πρόβλημα δικό του αλλά των υπολοίπων που δεν αξιώθηκαν να τον κοντράρουν. Έτσι λοιπόν και εσύ το ότι παραμένεις στη κορυφή παρά τις αδυναμίες σου, είναι μια κατάσταση που πιο πολύ θα έπρεπε να προβληματίζει τους από κάτω σου! Στήριξε την ομάδα σου λοιπόν και στο τέλος είτε πάρεις τη κούπα είτε όχι η χρονιά θα είναι επιτυχημένη. Σταματήστε τη γκρίνια…

Φίλε Ολυμπιακέ, θα σε ξεκινούσα με κολακείες αλλά φοβάμαι ότι θα το πάρεις πάνω σου. Έχεις κάνει ένα τρομερό come back και να ξέρεις ότι πρώτα φοβούνται εσένα και μετά τους υπόλοιπους. Μη παίρνεις αέρα όμως! Σεμνά ταπεινά, και αν στο τέλος τους την κάνεις τότε πούλα όση τρέλα θες. Θα το αξίζεις χίλια τα χίλια! Δεν έχω πολλά να πω για σένα γιατί άκρη δε θα βγάλω (χεχε), αλλά δε θα είναι και τρομερή επιτυχία αν πάρεις άλλο ένα πρωτάθλημα! Μεταξύ μας το έχεις κάνει τσιφλίκι, έχεις αποδείξει εντός Ελλάδος την δυναμική σου, και χορτάσαμε από κατακτήσεις σου. Στην Ευρώπη μπορείς να περπατήσεις; Εδώ σε θέλω στα δύσκολα!

ΑΕΚτζη μου, εσύ πετάς στα σύννεφα. Μπήκες επιτέλους στην ΣΠΙΤΑΡΟΝΑ σου, και μπορείς πλέον να ονειρεύεσαι. Βελτιωμένος είσαι, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αναμφίβολα αλλά μη το πάρεις πάνω σου! Θέλει δρόμο η ομάδα για να γίνει “ΑΕΚάρα” και νομίζω ότι έχουν μπει καλές βάσεις. Αν παίξεις σοβαρό ποδόσφαιρο και όχι αφελές (βλέπε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό), σου δίνω καλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα αλλά δεν θα σταθώ εδώ. Μη μπαίνεις στη διαδικασία της “κλάψας” για παράγκες διαιτησίες κτλ… δε σου πάει, δεν σε τιμάει. Όπως είπε και ο Χριστός κάποτε, ο αναμάρτητος “πρώτος τον λίθον βαλέτω”. Μεταξύ κατεργαραίων… ειλικρίνεια!

ΠΑΟΚτζη μου, παρά τις αυτοκτονικές σου τάσεις με τους μικρούς, έτσι, αλλιώς, αλλιώτικα προχωράς! Ωραίο ποδοσφαιράκι βλέπουμε και από σένα και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους διεκδικητές ξεχωρίζεις σε κάτι. Παράγεις ταλέντα και συγκεκριμένα, παράγεις ΠΑΟΚτσάκια! Δεν είναι λίγο και να ξέρεις ότι στο μέλλον  θα σου βγει σε καλό. Καλή τύχη και σε σένα και να ξέρεις, δεν φταίει για όλα η @@@@ η Αθήνα!

Μάγκες αυτά τα ολίγα από μένα. Χαρείτε το πρωταθληματάκι μας, γιατί πέρα απ’ αυτό δεν βλέπω και πολλές χαρές στη χώρα που ζούμε. Μη μπαίνετε στη διαδικασία της κατινιάς και της μουρμούρας που σας βάζουν οι πρόεδροί σας γιατί εδώ που τα λέμε, άπαντες μες την βρωμιά είμαστε. Αν ξέρετε ομάδα που δεν έχει κάνει την κουτσουκέλα της να μου την πείτε και μένα να ξέρω…! Καλή τύχη σε όλους σας και προς θεού, ΟΧΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ!

Τα λέμε!

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα