Χάρρυ Κλύνν 7/5/1940 – 21/5/2018 Κώστας Ιλίσια

Ο Χάρρυ Κλύνν ,γεννημένος ως Βασίλης Τριανταφυλλίδης, έφυγε απο την ζωή στις 21 Μάιου 2018 στην αγαπημένη του Καλαμαριά ,συνοικία της Θεσσαλονίκης οπου είχε γεννηθεί στις 7 Μάιου του 1940. Γονείς του ο Νίκος και η Κυριακή Τριανταφυλλίδη φτωχοί Πόντιοι πρόσφυγες. Αυτο ανάγκασε τον Χάρρυ να εργάζεται απο 5 ετών. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο της Καλαμαριάς.

Η ζωή του άλλαξε όταν σε βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη κερδίζει το 1ο βραβείο και μαζί πρόταση να έλθει στην Αθήνα. Έτσι για 3 χρόνια ο Οικονομίδης υπήρξε δάσκαλος και οδηγός του. Σπούδαζε στη Δραματική σχολή του Κατσέλη αλλά εμφανιζόταν και περιστασιακά σε διάφορα κοσμικά κέντρα ( Τροκαντερό, Άλσος, Γκριν Παρκ κ.α.).

Αργότερα και για μια τριετία ηταν πρώτος νουμερίστας και παρουσιαστής προγράμματος σε διάφορα αναψυκτήρια και καμπαρέ. Άρχισε να γίνεται πιο γνωστος στις αρχές της δεκαετίας του “60 όταν και συμμετείχε σε 2 ταινίες ( Γάμος αλά Ελληνικά , τα 201 καναρίνια ) όπως και σε θεατρικές παραστάσεις ( θέατρα Ακροπολ και Χατζηχρήστου ).

Το 1964 αναχωρεί απο την Ελλάδα, για μια 10ετια εργάζεται σε Καναδά και ΗΠΑ σε κέντρα της Ελληνικής διασποράς ως Stand up Comedian, νέο είδος το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα όταν επέστρεψε το 1974. Στο Σικάγο παντρεύτηκε την αγαπημένη του σύζυγο Χαρίκλεια με την οποία απέκτησε 3 παιδιά, τον Νίκο ( αξιόλογο σκηνοθέτη που έφυγε μόλις 50 ετών το 2016 απο την επάρατη νόσο), τον Αποστόλη και την Κορίννα.

Τον χειμώνα του  74 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε εμφανίσεις σε μπουάτ στην Πλάκα και σε διάφορα νυχτερινά κέντρα. Πρωταγωνιστεί σε ταινίες οι οποίες σπάνε ρεκόρ εισιτήριων, οι δίσκοι που κάνει βρίσκονται για χρόνια στις πρώτες θέσεις των δισκογραφικών charts,  οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη.

 

Όσον αφορά τις θεατρικές παραστάσεις σε Δελφινάριο, Άλσος,  Μίνωα,  Περοκέ κ.α. αυτές καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων. Το 1988 παρουσίασε την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής απο τις 8 ατομικές που είχε κάνει. Είχε επιστρέψει στην Καλαμαριά οπου ζούσε μονιμά απο το 2006 , ήταν δε ο πιο γνωστός οπαδός της ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Χωρίς αλλά λογία πάμε να τον απολαύσουμε.

1) ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ- ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ( FULL ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Περοκε) 30min 13sec

2) ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

 

3) Χάρρυ Κλύνν στο Νυχτοκάματο του Τρόμου.

https://www.youtube.com/watch?v=fx-0p9xW3pw

4)”Περί Ταινίαι Τέχνης”

https://www.youtube.com/watch?v=j9xzEYf28MA

Κώστας Ιλίσια.

Διαβάστε Περισσότερα