CHICAGO BULLS-ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ‘90s | DRAZEN

Οι Chicago Bulls είναι εδώ και αποφασισμένοι να πάνε έως το τέλος της διαδρομής. Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια μετά το τέλος της δυναστείας τους. Με τον θρυλικό John Paxson στο front office, οι Bulls έχτισαν ομάδες με προτεραιότητα στα χαμηλά συμβόλαια.

Κατάφεραν στα μέσα της δεκαετίας των ’00s με καλές επιλογές από τα draft να μπουν στα playoffs.H επιλογή του Derrick Rose τους έβαλε στη postseason και είδαν μάλιστα έναν M.V.P. στο roster τους.

Απέτυχαν να αποκτήσουν όλους τους stars της επόμενης πενταετίας και οι τραυματισμοί του Rose τους έφεραν πίσω. Ο Jimmy Butler , όταν ήρθε η ώρα να πληρωθεί καλά,  η διοίκηση απλά επέλεξε το rebuilding.

Σα επόμενα τέσσερα χρόνια οι Bulls θα ήταν η ομάδα που θα θα κέρδιζε τα λιγότερα παιχνίδια στο NBA. Οι διαμαρτυρίες των οπαδών στο All-Star Game του 2020 , έφεραν την αποχώρηση του Paxson αλλά και την απόλυση του General Manager , Gar Forman.

Στις  θέσεις τους βρίσκονται πλέον , ο αρχιτέκτονας της φετινής ομάδας , ο Arturas Karnisovas αλλά και ο Marc Eversley.Επέλεξαν και οι δυο να χτίσουν γύρω από τον LaVine , έφεραν τους DeRozan & Vucevic και τους πλαισίωσαν με μπόλικο ταλέντο.

Ο coach Donovan , είναι ένας από τους λίγους προπονητές από το κολεγιακό πρωτάθλημα που εδραιώθηκε στη λίγκα του NBA και έδειξε δείγματα της δουλείας του.

Παρουσιάζει ένα σύνολο που λειτουργεί ως κολεγιακή ομάδα. Πίεση στη πρώτη πάσα , χέρια στη μπάλα για να έρθει το εύκολο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο.

Η κυκλοφορία της μπάλας τους δίνει την καλύτερη επιλογή στο σουτ και πλέον διαθέτει παίχτες που καθαρίζουν τα παιχνίδια στο τέλος.

Ο LaVine με αστραπιαίο πρώτο βήμα και πλέον αποτελεσματικό σουτ και από το τρίποντο συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Σημειώνει 26,3 πόντους μ.ο. ενώ έχει και 5,1 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ. Ποσοστό 42% από το τρίποντο σε 7,6 προσπάθειες που έχει ανά ματς.

Για πολλούς ο DeRozan θεωρήθηκε μια προσθήκη ανούσια. Το 85 εκατομμυρίων συμβόλαιο του για 3 χρόνια είναι η αλήθεια το καλοκαίρι μας έκατσε κάπως άσχημα.

Θεώρησαν ότι θα πάρει κατοχές και χώρο από τον φορμαρισμένο LaVine. Παίζουν σχεδόν την ίδια θέση ενώ για πολλούς το στυλ παιχνιδιού του ήταν ήδη ξεπερασμένο.

Η υποτίμηση του παίχτη ξεκίνησε από τη φυγή του από τους Raptors και την κατάκτηση αμέσως μετά του πρωταθλήματος από αυτούς. Στα μείον του ότι δεν κατάφερε να ηγηθεί των Spurs και έμειναν εκτός έπειτα από 20 χρόνια από τα playoffs.

Στο παρκέ μας διέψευσε όλους. Το υποτιμημένο σουτ μέσης απόστασης σύμφωνα με τα advanced stats , βρήκε το κατάλληλο περιβάλλον. Το ισορροπημένο παιχνίδι των Bulls , με τα λίγα τρίποντα και η μετακίνηση του στο ‘3’ τον ξεκλείδωσε.

Προσθέτει 26,9 πόντους μ.ο. , μοιράζει 4,5 ασίστ ενώ βοηθάει και στα ριμπάουντ με 5 μέσο όρο. Αξιοσημείωτο ότι παίρνει μόλις 2,2 προσπάθειες από το τρίποντο , συνήθως τα τελευταία στον αγώνα.

O Vucevic ένας παίκτης ρακέτας , τα τελευταία δυο χρόνια έχει εξελιχθεί ως spot up shooter ενώ έχει την ικανότητα να πασάρει. Παίζει ψηλά και προσφέρει χώρο στο δίδυμο LaVine-DeRozan. Σημειώνει 15,9 πόντους  μ.ο. και κατεβάζει 11,6 ριμπάουντ.

Ο Ball , τρέχει και μοιράζει τη μπάλα στο ανοιχτό γήπεδο ενώ αποτελεί και απειλή από το τρίποντο . Έχει αίσθηση του παιχνιδιού και γνωρίζει που βρίσκονται οι συμπαίκτες του σε κάθε φάση.

Σημειώνει 12,2 πόντους μ.ο. ενώ μοιράζει 5,1 ασίστ και μαζεύει 5,5 ριμπάουντ. Έχει 41% στο τρίποντο στις 7,4 προσπάθειες που παίρνει σε κάθε παιχνίδι.

Ο Caruso έχει την ικανότητα να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο τη κατάλληλη στιγμή. Πολύ χρήσιμος στο αμυντικό κομμάτι. Έχει 8,4 πόντους μ.ο. και 4 ασίστ.

Ο White (10,2 πόντους μ.ο.) ωριμάζει και προσθέτει με το γρήγορο παιχνίδι του , περισσότερους πόντους και ενέργεια στην άμυνα. Σημαντική απώλεια ο τραυματισμός και η απουσία για όλη τη χρόνια του Williams.

Εν κατακλείδι , οι Bulls δεν θα πήγαιναν πουθενά χωρίς τις κινήσεις του Karnisovas και το στήσιμο στο παρκέ της ομάδας από τον coach Donovan.To χαρτί του DeRozan δεν ήταν σίγουρο αλλά μετατράπηκε σε πραγματικός άσσος στο μανίκι.

Το ρεκόρ των Bulls είναι στο 25-10 και τους βρίσκει στη κορυφή της Ανατολής. Θα πάνε λογικά έως τα ημιτελικά της περιφέρειας σχετικά εύκολα. Εκεί θα πρέπει να φανούν καλύτεροι από τους Nets αλλά και τους πρωταθλητές Bucks.

Η συνέχεια στο παρκέ.

DRAZEN

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα