Χωρις σοβαρότητα δεν κάνεις πρωταθλητισμο! |Jago1914!

Όταν προσπαθείς να κέρδισεις την χαμένη σου αίγλη στο ελληνικό πρωτάθλημα, έστω κάτω από τις συνθήκες τις οποίες παίζεται πολλές φορες, σίγουρα νίκες όπως εναντίον του Ολυμπιακού βοηθούν, όμως εμφανίσεις και ήττες όπως αυτή στον Βόλο δεν την λες και εντός προγράμματος αν θες να κάνεις πρωταθλητισμο.

Ένα παιχνίδι που η ομάδα του ΑΡΗ έπαιξε συγκροτημένο και ορθολογικο ποδόσφαιρο για ένα περίπου δεκάλεπτο στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, σίγουρα δεν είχε την απαίτηση βάση απόδοσης να πάρει την νίκη, πόσο μάλλον όταν η λειτουργία της άμυνας του δεν θυμίζε σε τπτ άμυνα ομάδας που θεωρείται από τις καλύτερες της λίγκας.

Ο Βόλος που είναι δουλεμένη και αρκετα επικίνδυνη ομάδα επιθετικά εκμεταλλευτηκε τα παιδαριωδη λάθη της άμυνας του ΑΡΗ τόσο στο πρώτο γκολ όπου πραγματικά έπαιξαν άμυνα με τα μάτια, όπως και στην φάση του πεναλντυ όπου ο Μαζικού ανατρεπει τον αντίπαλο ενώ αυτός είναι περικυκλωμενος από τουλάχιστον άλλους τρεις αμυντικούς των κιτρινόμαυρων.

Ακόμα και στο σημείο όπου ο Βόλος έμεινε με 10 παίχτες η ομάδα του ΑΡΗ έχασε ευκαιρίες να μειώσει, αλλά δεν άσκησε πίεση ασφυκτική ώστε να γίνει το εύκολο λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων.

Ο ΑΡΗΣ όπως και σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του από την αρχή της σεζόν με ελάχιστες εξαιρέσεις προσπαθεί να βρει το αγωνιστικό πρόσωπο και το στυλ που του ταιριάζει βάση του ροστερ του. Μέχρι στιγμής ακόμα και από τον Παρντιου, στην προσπάθεια του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας με διάφορες αλχημείες είδαμε τους ίδιους πειραματισμους με την εποχή Μπουργος όταν έμεινε πίσω στο σκορ παίζοντας κάτι σαν ένα σχήμα με 4 στην επίθεση. Αυτό έκανε το σύνολο ακόμα πιο ασύνδετο και αρκέστηκε σε κάποιες ατομικές ενέργειες ώστε να φτασει σε κάποια καλή τελική προσπάθεια.

Αυτό που έδειξε το παιχνίδι στον Βόλο σίγουρα ότι η ομάδα του ΑΡΗ θέλει αρκετή δουλειά ώστε να μάθει ο ένας παίχτης τον άλλο, αλλά αρκετη δουλειά και  στον τομέα της ψυχολογίας. Όταν θες να πρωταγωνιστεις σίγουρα είσαι πολυ πιο συγκέντρωμενος στον αγωνιστικό χώρο τόσο ομαδικά όσο και ατομικά και αυτό φάνηκε ότι έλειπε κατά πολύ από την ομαδα του ΑΡΗ, ειδικά όταν έχεις σχεδόν δύο εβδομάδες να ετοιμαστείς για ένα εκτός έδρας παιχνίδι με έναν καλό αντίπαλο.

Σίγουρα οι αντιπαλοι για τους ίδιους στόχους δεν  έχουν δείξει καμμια τρομακτική διαφορά πάνω στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά έχουν στα παιχνίδια που πρέπει την ανάλογη σοβαρότητα, εκτός και από άλλους παράγοντες που σίγουρα είναι υπέρ τους, κάτι που σίγουρα δεν έχει η ομάδα του ΑΡΗ.

Διαβάστε Περισσότερα