Χριστούγεννα με Premier League!!

Πολύ πριν από την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγώνων, αρχίζουν τα ετήσια παράπονα για τα πολλά παιχνίδια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αλλά είναι όντως τόσο άσχημα τα πράγματα και μήπως υπερτιμούμε τη σημασία ενός τόσο σύντομου χρονικού διαστήματος για τη διαμόρφωση της έκβασης της σεζόν; Με τις σημερινές μεγαλύτερες ομάδες, τους πιο γυμνασμένους παίκτες και τους πιο ενημερωμένους προπονητές, είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να διεξαχθούν τέσσερα παιχνίδια σε 12 ή 14 ημέρες;

Μέχρι το 1965 οι αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος διεξάγονταν την ημέρα των Χριστουγέννων (αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 1976 στη Σκωτία) και οι ομάδες έπαιζαν αντίστροφους αγώνες 24 ώρες αργότερα, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Συχνά έπαιζαν τρία παιχνίδια σε τέσσερις ημέρες.

Φέτος, παρά τα προβλήματα με τον κοροναϊό, στην Premier League έχουν προγραμματιστεί τέσσερα παιχνίδια σε διάστημα 14 ημερών.

Σε αυτή τη σύγχρονη εποχή του πρωταθλήματος των 20 ομάδων, έχουν ολοκληρωθεί 26 αγωνιστικές , μία από τις οποίες διακόπηκε από το Covid-19, δίνοντας στις περισσότερες ομάδες τέσσερις αγώνες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου – έναν λιγότερο πριν από τα Χριστούγεννα, δύο μεταξύ Boxing Day και Πρωτοχρονιάς και έναν στις αρχές του νέου έτους πριν από τον τρίτο γύρο του FA Cup. Η διαθεσιμότητα των 12 βαθμών μπορεί να δώσει ώθηση στην διεκδίκηση του τίτλου.

Στην κορυφή, η ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση στις 19 Δεκεμβρίου κερδίζει το πρωτάθλημα στο 54% των περιπτώσεων. Ο μέσος όρος των βαθμών που κερδίζουν οι τελικοί πρωταθλητές τα Χριστούγεννα είναι 8,6, ενώ οι δεύτεροι κερδίζουν κατά μέσο όρο 7,4 βαθμούς, ανοίγοντας μια ελαφρώς μεγαλύτερη διαφορά ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν.

Διαβάστε Περισσότερα