ΧΤΙΖΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ…| DRAZEN

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΜΑΝΙ 90-77 στην παράταση

Δεν ήταν εύκολο για τον Παναθηναϊκό να ξεχάσει τόσο γρήγορα το ματς και την ευκαιρία για νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο και στην αρχή της 3η περιόδου ότι οι πράσινοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στις αποφάσεις τους στην επίθεση.

Οι αποστάσεις δεν υπήρχαν , σουτ από το τρίποντο με το σταγονόμετρό και αρκετά λάθη. Κύρια αιτία δεν ήταν μόνο το ντέρμπι αλλά και η απουσία του floor genereal , Wolters.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε πίεση στη θέση ΄1΄ της Αρμάνι. Εκεί γύρισε το ματς τούμπα.

Ο Μήτρου Λόνγκ δεν είναι καλός δημιουργός και κάνει αρκετά λάθη. Είναι άγουρος ακόμα και οι αποφάσεις του μέσα στο παιχνίδι χρειάζονται δουλεία.Ο Lee το κατάλαβε και κυριολεκτικά τον κατάπιε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς.

Το σκαλοπάτι Davies λειτούργησε για την Αρμάνι -με τον Παπαγιάννη στην άμυνα- αλλά παραδόθηκε και αυτό στην σκυλίσια άμυνα του Παναθηναϊκού στο τέλος του ματς.

Στην επίθεση οι πράσινοι αναλώθηκαν στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς σε υπερβολικές πάσες αλλά και πολλά ανούσια σκριν. Η κατάληξη ήταν να εκτελεί ο Παναθηναϊκός με πίεση χρόνου σκοτωμένα σουτ.

Ο Gudaitis βοήθησε με τα hedge out να πιέσει ψηλά η ομάδα το Παναθηναϊκού και κυρίως να κόψει την πάσα στην αδύνατη πλευρά. Εδώ κομβικός ήταν ο Ponitka όπου στην άμυνα στην αδύνατη πλευρά είναι αποτελεσματικός.

Ο Willιams κυρίως πήρε τα ριμπάουντ με βοηθό τον Ponitka , οι πράσινοι έτρεξαν το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και με σύμμαχο τα φάουλ των ψηλών της Αρμάνι μπήκαν εκ νέου στο ματς.

Ο Lee έπαιξε έξυπνα στην παράταση και χτύπησε όλες τις αδυναμίες της Αρμάνι ενώ έβαλε και κρίσιμους πόντους.

Εάν ο Williams ‘άνοιγε’ το γήπεδο με το σουτ που διαθέτει , οι πράσινοι θα έφταναν νωρίτερα στη νίκη. Θέλει επειγόντως ένα back up.

Για το τέλος αφήσαμε τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού , Bacon. Στο παιχνίδι επαφής είναι ίσως ο καλύτερος σκόρερ της διοργάνωσης.

Έχει βρει τα μεγάλα σουτ και πλέον αποτελεί -με το περίφημο iso παιχνίδι του -τον βασικό πυλώνα στο σκοράρισμα. Να σημειώσουμε ότι έπαιξε μαζί με τον Ponitka αρκετά καλά την άμυνα στην αδύνατη πλευρά.

Ρεκόρ στο 6-6 για τον Παναθηναϊκό. Η συνέχεια έχει ανηφόρα. Έχει όμως και καλή ψυχολογία.

DRAZEN

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα