Δέκα λεπτά ήταν αρκετά! | Ο Τζες

Ψάχνω λόγια πώς να εκφράσω αυτά που νιώθω και βλέπω, αλλά αδύνατον να βρω τις κατάλληλες λέξεις. Η έκβαση της προηγούμενης αναμέτρησης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μας επέτρεψε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Αντ’ αυτού στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ μέσα σε δέκα λεπτά γκρεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες.

Στο συγκεκριμένο ματς φυσικά και δεν τρέφουμε αυταπάτες πως θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε τον ΠΑΟΚ. Μοναδική μας απαίτηση ήταν μια αξιοπρεπής εμφάνιση και να δούμε επιτέλους κάποια σημάδια βελτίωσης. Πολύ αμφιβάλλω ακόμα και για ομάδες κατώτερης κατηγορίας αν θα κατάφερναν να δεχτούν τόσο φθηνά και τόσο γρήγορα δύο γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Είναι όμως να απορείς και να εκπλήσσεσαι ή μήπως πρέπει πλέον να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα και με την ποιότητα της ομάδας;

Ο ΠΑΟΚ ήθελε πάση θυσία την επιστροφή του στα θετικά αποτελέσματα. Ευτύχισε να βρεθεί με μαξιλαράκι ασφαλείας από το 10′ οπότε και κατέβασε ρυθμούς βλέποντας πως ο αντίπαλός του δεν μπορεί να γίνει απειλητικός. Στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε χώρους στον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος έφτασε κοντά στο να μειώσει το σκορ αλλά χωρίς φυσικά να αξίζει το κάτι παραπάνω. Ο ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτηρίζονταν από ένα άναρχο παιχνίδι τόσο στην αμυντική του λειτουργεία όσο και στην επιθετική ανάπτυξη. Η αμυντική λειτουργία ήταν επιεικώς ανύπαρκτη, γεμάτη από soft μαρκαρίσματα, κενούς χώρους και πολλούς παίκτες εκτός τόπου και χρόνου. Στο επιθετικό κομμάτι δεν είδαμε κάποιον αυτοματισμό ή κάτι περίτεχνο. Το επιθετικό πλάνο της ομάδας βασίζονταν εξ ολοκλήρου σε ατομικές ενέργειες παικτών χωρίς το κάτι παραπάνω. Στο πρώτο ημίχρονο οι Φοφανά και Μπάλαν μόνοι και αβοήθητοι προσπάθησαν να βγουν στη πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Η είσοδος του Μορέιρα στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε μεγάλη φρεσκάδα στο αριστερό άκρο της επίθεσης και είχαμε κάποια καλά διαστήματα με τον ΠΑΣ να βγαίνει πιο μπροστά.

Ο ΠΑΣ χαρακτηρίζεται από ηττοπάθεια. Σε αντίθεση με την περσινή ομάδα, βλέπουμε μια φοβική αντιμετώπιση προς τον αντίπαλο ιδίως στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, τα οποία δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύονται και με γκολ του αντιπάλου. Η ποιότητα του ρόστερ σε πολλές θέσεις είναι τουλάχιστον απελπιστική, και δυστυχώς πολλοί παίκτες δεν μπορούν να σταθούν στο πρωτάθλημα. Η διοίκηση της ομάδας γνώριζε από πέρυσι τα Χριστούγεννα για τους φευγάτους Σάλιακα, Πίρσμαν και πολλούς ακόμα. Υπήρχε λοιπόν άπλετος χρόνος και χρήμα για τον σχεδιασμό της χρονιάς που διανύουμε. Αντ’ αυτού τι βλέπουμε;

Αν στα επόμενα δύο παιχνίδια δεν κερδίσει η ομάδα βαθμούς τότε θα έχει μπλέξει για τα καλά. Στο σημείο αυτό να θυμίσω πως ο ΠΑΣ καλείται ως υπόλογος από την ΕΕΑ για την υπόθεση του Φώτη Γεωργίου, και είναι ορατό το ενδεχόμενο της αφαίρεσης βαθμών από την ομάδα. Μήπως θα έπρεπε αυτό να μας προβληματίζει διπλά; Η διακοπή του πρωταθλήματος πλησιάζει, και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ καλείται να αποφασίσει αν επιτέλους πάρει στα σοβαρά τον ρόλο του στην ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται άμεσα στήριξη και όχι αποταμίευση, ειδάλλως η Β κατηγορία είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα