ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ | DRAZEN

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΡΕΑΛ 68-71

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη στο χθεσινό ματς. Δεν κρίθηκε στο circus shot του Llull το ματς ή στις δυο καλαθάρες του Musa.
Το άστοχο τρίποντο του Grinonis στο τελευταίο τρίλεπτο , που θα έφερνε τη διαφορά στο +4 ήταν η μεγαλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς.
Ο Λιθουανός είναι αρκετά άστοχος αλλά δεν ξέχασε το μπάσκετ. Θα βρει τα σουτ , τον ρυθμό του αλλά και την αρμoνική συνύπαρξη του , με τον πάντα ικανό Ponitka.
Οι πράσινοι είχαν εξαιρετική πίεση στην μπάλα. Οι βοήθειες και το rotation στην άμυνα για την εποχή είναι σε μεγάλη ετοιμότητα. Η άμυνα πάνω στη μπάλα αλλά και τα λίγα uncontested μακρινά σουτ της Ρεάλ είναι ένα τεράστιο παράσημο για τους παίχτες αλλά και το προπονητικό επιτελείο.
Η Ρεάλ είχε 19 λάθη και μόλις 13 ασίστ. Ο coach Radonjic εμφανίζει μια ομάδα στο παρκέ που παίζει low pace και τρώει σχεδόν όλο το 24αρι στην επίθεση. Χωρίς τον βασικό playmaker , πήρε αρκετά πράγματα από παίχτες όπως οι Andrews & Καλαϊτζάκης.
O Gudaitis είναι εξαιρετικός στο παιχνίδι με πλάτη και είναι αποτελεσματικός στο να τελειώνει τις φάσεις. Ο Παπαγιάννης έχει ξεκινήσει μουδιασμένα τη σεζόν και έχασε αρκετές μάχες.
Η επιθετική λειτουργία και το flow του Παναθηναϊκού έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μπόρεσε και βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο μέσω της άμυνας και κυρίως λόγω της αντίληψης του Poinitka.Ήταν το μόνο φωτεινό σημείο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.
Ο πυλώνας του σύγχρονου μπάσκετ είναι το τρίποντο και οι πράσινοι διαθέτουν μόνο έναν elite σουτέρ , τον Grigonis.Ο Williams  δεν μπορεί να αντέξει τόσα λεπτά , κάνοντας όλες τις δουλείες και στις δυο πλευρές του παρκέ. Θα πρέπει ενεργοποιηθεί ο Μαντζούκας ή πρέπει να αποκτηθεί παίχτης.
Σαφώς γίνεται δουλεία στις προπονήσεις και βγαίνει στο παρκέ. Αλλά πρέπει να βρει ο Παναθηναϊκός πηγές σκορ αλλιώς θα προσπαθεί να κλέβει τα ματς και θα παίρνει σε κάθε παιχνίδι ότι του δίνουν οι αντίπαλοι του.
Το θετικό είναι ότι υπάρχει διάθεση και είναι πολύ νωρίς στη σεζόν για να αρχίσουν οι γκρίνιες.
Η συνέχεια στο παρκέ.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα