Δεν αξίζω επειδή πετυχαίνω

Δε θέλω να προσπαθώ, να χάνω τη ζωή μου στην προσπάθεια του να πείσω τους άλλους να δουν την αξία μου. Δε θέλω να στενεύω τα όριά μου, να αφήνω τα δικά μου θέλω, να πιέζω τον εαυτό μου να πετυχαίνει για τους άλλους. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου, να μην εξαρτώ την αξία μου και αυτό που είμαι από την κρίση των άλλων.

Δεν αξίζω επειδή πέτυχα κάτι σε ένα εξωτερικό επίτευγμα. Δεν αξίζω επειδή έχω κοινωνικό στάτους, εμφάνιση ή οτιδήποτε άλλο. Αξίζω απλά και μόνο επειδή είμαι άνθρωπος, αξίζω επειδή είμαι εσωτερικότητα, αξίζω επειδή είμαι μία οντότητα και υπάρχω. Είναι λάθος των σύγχρονων κοινωνιών να εξαρτούν την αξία των ανθρώπων αποκλειστικά και μόνο από τα εξωτερικά του επιτεύγματα.

Δεν αφήνω τη γνώμη των άλλων να ταράζει το μέσα μου; δε σπαταλώ τις ώρες μου στην προσπάθεια να τους πείσω για την αξία μου. Είναι άδικο να χάσω τη ζωή μου στην προσπάθεια να πείσω τους άλλους να μου αναγνωρίσουν αυτό που δεν μπορούν να δουν.

Εξασκούμαι στη θεραπευτική αδιαφορία, όχι με την έννοια του δε με νοιάζουν οι άλλοι και θεωρώ πως μπορώ να τους βλάπτω, αλλά στην αδιαφορία εκείνη που θα μου επιτρέψει να μην εξαρτηθώ ως άνθρωπος και αυταξία από κανέναν άλλο.

Χτίζω μία προσωπικότητα η οποία για τον κόσμο μπορεί μεν να είναι ανεπιτυχής, αλλά για εμένα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Αποποιούμαι τη φιγούρα εκείνη του αυστηρού γονιού που υπάρχει πάντοτε μέσα στο μυαλό μου να με κατακρίνει, να μου επισημαίνει μόνο τα στραβά μου, να θεωρεί ανεπαρκή. Αγαπώ τον εαυτό μου και δεν εξαρτώ την αξία μου από εξωτερικά επιτεύγματα.

 

Διαβάστε Περισσότερα