Δεν υπάρχει γυρισμός … Sons Of Football

Η βαριά ήττα εναντίον της Ξάνθης αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα την τελευταία εμφάνιση του Cardozo στα ελληνικά μας γήπεδα. Η ΑΕΚ συνέχισε να παρουσιάζει το «άρρωστο» πρόσωπο των τελευταίων ημερών, με τη βελτίωση να αναζητείται και τα προβλήματα να γιγαντώνονται μετά την απόδραση της Ξάνθης με 1-2 από το ΟΑΚΑ.

Ο Πορτογάλος προπονητής παρέταξε και πάλι μία αλλοπρόσαλλη ενδεκάδα. Επέμεινε στη χρησιμοποίηση του Simoes και Krstičić, των οποίων η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, ενώ έδωσε απλόχερα μία ακόμη ευκαιρία στον μοιραίο της βραδιάς Zeraldes. Ο αδικημένος Livaja κάθισε στο πάγκο, φέρνοντας τους φιλάθλους σε αμηχανία στο άκουσμα της σύνθεσης. Οι αμφιβολίες και τα παράπονα εκδηλώθηκαν αμέσως από τον κόσμο της Ένωσης, καθώς η τραγική εμφάνιση δικαίωσε τελικά τις ανησυχίες του. Επίσης, αν αναλογιστεί κανείς ποιοι αποτέλεσαν το αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ, βγάζει άμεσα συμπεράσματα για το έργο που παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο ίδιος ο Cardozo δεν έχει χάσει μόνο τον έλεγχο της ομάδας, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Το καράβι ολοένα και βουλιάζει και είναι ένα βήμα πριν βυθιστεί, όμως ο Πορτογάλος ανήκει σε άλλη πραγματικότητα. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τον αγώνα παρατηρούσε κανείς έναν άνθρωπο πλήρως εκτός τόπου και χρόνου και αμετακίνητο σε απόψεις και επιλογές του: «Δεν συμφωνώ ότι η εικόνα της ΑΕΚ χειροτερεύει». Ένας προπονητής, λοιπόν, που δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος, καθώς σε όλες τις διοργανώσεις η ομάδα του στην αρχή απογοήτευσε.

Αναμενόμενο, πλέον, οι ραγδαίες εξελίξεις στα εσωτερικά του συλλόγου. Ο κύριος υπεύθυνος καλείται να βγει μπροστά με άμεσες αποφάσεις. Ο ισχυρός παράγοντας της ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης, πρέπει να φέρει ριζικές αλλαγές. Στο σημείο που φτάσαμε, το ρόστερ πλέον δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί. Παρότι ο Cardozo έχει πάρει τον μονόδρομο της απόλυσης, οι ευκαιριακές λύσεις προπονητών θολώνουν το τοπίο της ΑΕΚ. Περιπτώσεις όπως, Κωστένογλου, Δέλλας, είναι οι επικρατέστερες για το δύσκολο αύριο της Ένωσης, οι οποίες χαμηλώνουν τις προσδοκίες των φιλάθλων για την σεζόν που ακολουθεί.

Ο χρόνος δεν δύναται να γυρίσει πίσω και τα απανωτά λάθη της διοίκησης οδηγούν την ομάδα στην εσωστρέφεια και τον προβληματισμό. Μη ξεχνάμε κιόλας, ότι ο αντικαταστάτης του Cardozo χρειάζεται να ταιριάξει τα «υλικά» που αφήνει πίσω του ο Πορτογάλος με τα παλαιότερα του ρόστερ. Εκ πρώτης όψεως, οι νέες μεταγραφές δεν ανταπεξέρχονται στις βλέψεις του συλλόγου, καθώς δεν διαθέτουν υψηλότερο επίπεδο από τους ήδη υπάρχοντες.  Στη προκειμένη περίπτωση, είναι το μείζον ζήτημα για τον σύλλογο, διότι ο νέος προπονητής θα αναγκαστεί να πορευτεί με αυτό το σύνολο παικτών έως το τέλος αυτής της προβληματικής χρονιάς.

 

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα