Διάσημα εξώφυλλα Albun ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Πολλά album μουσικής άφησαν εποχή για τα  μουσικό τους περιεχόμενο αλλά και το εξώφυλλό τους, τα οποία προκάλεσαν και συζητήθηκαν. Ακόμα και αυτό το εξώφυλλο του album, συνέβαλλε στη διατήρηση του μύθου τους και τη δημιουργία μία ιστορίας που παρέμεινε αναλλοίωτη ως σήμερα.

Ας δούμε πέντε άλμπουμ με σπουδαία εξώφυλλα που άφησαν εποχή.

The Velvet Underground & Nico: Είναι ένα σπουδαιότερα άλμπουμ της ποπ κουλτούρας που άφησε εποχή όχι μόνο για τη μουσική του αλλά και για το πρωτότυπο εξώφυλλό του. Η περίφημη μπανάνα που κοσμεί το εξώφυλλο ήταν δημιουργία του Andy Warhol, σε ένα δίσκο που αποτέλεσε το ντεμπούτο των Velvet Underground. Έναν  δίσκο με λυρικούς στίχους και γεμάτους αισθησιασμό, σαδομαζοχισμό και άλλες μορφές ανθρώπινων συμπεριφορών. Και τελικά, να αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ της ποπ κουλτούρας.

Queen-Queen II: Queen II είναι το όνομα του δεύτερου άλμπουμ των Queen, μία από τις κορυφαίες δημιουργίες της μπάντας που αποδεικνύει τη μουσική τους ευφυία και την αστείρευτή τους έμπνευση. Αξέχαστο και το εξώφυλλο του άλμπουμ το οποίο είναι η προσπάθεια του Freddie Mercury να μιμηθεί την κίνηση της Μάρλεν Ντήτριχ με τα σταυρωτά χέρια. Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Μικ Ροκ, χρησιμοποιώντας έντονη σκίαση και λιγότερο φωτισμό με σκοπό να δημιουργηθεί μελαγχολική διάθεση. Η συγκεκριμένη φιγούρα χρησιμοποιήθηκε στο video clip του Bohemian Rhapsody ένα χρόνο αργότερα.

Nirvana-Nevermind: Αξέχαστο εξώφυλλο άλμπουμ με το μωρό που βρίσκεται στη θάλασσα και προσπαθεί να πιάσει ένα χαρτονόμισμα. Το Nevermind αποτελεί το δεύτερο studio album των Nirvana, με την μπάντα να εμβαθύνει και να καινοτομεί ακόμα περισσότερο στο νόημα της grunge. Πρόκειται για ένα έργο του φωτογράφου Kirk Weddle, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1991. Θεωρείται το διασημότερο εξώφυλλο σε άλμπουμ όλων των εποχών.

Beatles-Abbey Road: Το όγδοο άλμπουμ των διάσημων Σκαθαριών με τα μέλη της μπάντας να διασχίζουν την Abbey Road, παραμένει η χαρακτηριστικότερη φωτογραφία της μπάντας

Pink Floyd-The Dark Side Of The Moon: Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα της ροκ μουσικής, το τελείωμα ενός μουσικού μύθου για τον οποίο ό,τι  και να γράψεις, το μεγαλείο του πάντα θα σε ξεπερνάει. Τα βαθιά νοήματα ζωής που πραγματεύεται ο δίσκος όπως οι σχέσεις των ανθρώπων, η απώλεια, ο υλισμός, η αποξένωση και ο θάνατος, γειτνιάζουν τέλεια με το απλό και αφαιρετικό εξώφυλλο του άλμπουμ που θεωρείται ακόμα και σήμερα ένα από τα κορυφαία.

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Διαβάστε Περισσότερα