Δίκαιη μοιρασιά και +1! | Ο Τζες

“Κουλουράκια” στο Αγρίνιο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να φεύγει με θετικό αποτέλεσμα διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα του σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα. Παναιτωλικός και ΠΑΣ αμφότεροι είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν το ματσ, με την ισοπαλία να φαίνεται το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Από ένα ημίχρονο θα μπορούσαμε να πούμε πως είχαν οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ να φαίνεται πιο ικανός να χτυπήσει στο πρώτο μισό, και τον Παναιτωλικό να αναζητά τις στιγμές του στην επανάληψη, απέναντι σε έναν… φοβισμένο ΠΑΣ.

Οι ηπειρώτες παρατάχθηκαν χωρίς τους Κόντε, Καραχάλιο και Κιάκο με το κενό των δύο πρώτων να είναι εμφανέστατο σε όλη την αναμέτρηση. Οι παίκτες του Θανάση Στάικου αγωνίστηκαν με το γνωστό 4-3-3, το οποίο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς πέραν των απουσιών, είδαμε μερικούς παίκτες να είναι αρκετά ανέτοιμοι στη χθεσινή αναμέτρηση.

SUPER LEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΔΕΡΒΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)

Ο ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης είχε καλή κυκλοφορία αλλά υστερούσε στη τελική πάσα. Εις ότι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που το εύκολο το έκανε δύσκολο με επιπόλαιες μεταβιβάσεις και αρκετά ατομικά λάθη στον χώρο του κέντρου.

Θα ήθελα περισσότερο να σταθώ στο δεύτερο ημίχρονο εις ότι αφορά την κριτική μου στην ομάδα του ΠΑΣ. Προσωπική μου άποψη είναι πως ο ΠΑΣ φοβήθηκε το παιχνίδι. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω ή να αδικήσω την ομάδα του Παναιτωλικού, ο ΠΑΣ παίζοντας νευρικά και με αρκετά αχρείαστα λάθη στον χώρο του κέντρου, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργήσουν φάσεις από το πουθενά. Λιάσος και Ριένστρα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αλλά και στις επιθέσεις της ομάδας, Τζίμας και Παμλίδης δεν είχαν τις απαραίτητες βοήθειες, αναγκάζοντας τους έτσι σε πολλές ατομικές, και όχι και τόσο πετυχημένες ενέργειες.

Κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης ήταν μια φάση διαρκείας στο 65ο λεπτό όταν ο Τσαούσης έδιωξε τη μπάλα στη “γραμμή” και στην εξέλιξη ο ΠΑΣ σημείωσε γκολ με τον Γκάρο το οποίο υποδείχθηκε σε θέση offside. Στο σημείο αυτό θέλω να δικαιολογήσω και τις αντιδράσεις των φίλων του Παναιτωλικού για τα ελλιπέστατα πλάνα που είδαμε κατά την διάρκεια εξέτασης της φάσης από το VAR. Μπορεί εκ πρώτης όψεως η μπάλα να φαίνεται πως δεν έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή, αλλά τα “φτωχά” πλάνα που είδαμε κατά την εξέταση της φάσης, δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό τις όποιες διαμαρτυρίες έχουμε ακούσει.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό, και από άποψη τακτικές προσέγγισης δε μπορώ να κατηγορήσω την ομάδα. Ωστόσο μου αφήνει μια πικρία το αποτέλεσμα καθώς η φοβική προσέγγιση που έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ δεν δικαιολογείται από την επίδοση του αντιπάλου του.

Αναλογιζόμενοι την περσινή ομάδα του ΠΑΣ, οι τέσσερις βαθμοί σε δύο αγωνιστικές, και το μηδέν στην άμυνα, δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία, οπότε αναμένουμε το μεγάλο crash test του Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κόντρα πλέον σε έναν σαφώς ανώτερο αγωνιστικά αντίπαλο, θα μπορούμε να μιλήσουμε με περισσότερη άνεση και σιγουριά για την ομάδα, και να εστιάσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στα δυνατά και τα τρωτά σημεία του ρόστερ.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα