Δικαιωματικά τελευταίος! | Ο Τζες

Και επίσημα ο ΠΑΣ Γιάννινα κατακτά την τελευταία θέση της βαθμολογίας για την οποία έχει πασχίσει με κάθε δυνατό τρόπο. Επί δύο χρόνια συνειδητά κακοποιεί το άθλημα, τσαλακώνει την ιστορία του, και πλέον γεύεται τους καρπούς από τη προσπάθεια των δύο τελευταίων χρόνων.

Όσοι μου κάνετε την τιμή να με παρακολουθείτε, έχετε αντιληφθεί πως ερασιτεχνικά πάντα, προσπαθώ να σχολιάζω και να παρατηρώ μαζί σας τις εξελίξεις και την επίδοση της αγαπημένης μου ομάδας. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν ουδέποτε χρύσωσα κανένα χάπι, δεν έκανα φυσικά δημόσιες σχέσεις και πάντοτε προσπαθούσα να αποδίδω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Έτσι λοιπόν θα κάνω και σήμερα. Μοναδικό “κρίμα” είναι πως η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, επί δύο χρόνια δεν μας επιτρέπει να σχολιάζουμε ποδοσφαιρικά, μιας και με τις επιλογές της επιμένει να κακοποιεί το άθλημα. Πάμε λοιπόν…

Το 2019 όπου η ομάδα του ΠΑΣ έπεσε στην δεύτερη κατηγορία θεωρούσα πως δεν πρόκειται να ξαναδώ χειρότερο σύνολο από εκείνης της σεζόν. Πίστεψα πως μια ομάδα με τόσο κόσμο δεν θα έπραττε ξανά τα ίδια λάθη και θα έβαζε ρότα προς τα ψηλά. Μετά από πέντε χρόνια βλέπω τα χειρότερα μπροστά μας, και το ακόμη χειρότερο είναι πως κανείς από τους έχοντες την δύναμη, δεν θέλει ούτε και δύναται να τα αλλάξει.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα έπαιζε το τομάρι του κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, Κηφισιά. Η συνθήκη απλούστατη: Νικάς και προχωράς ή χάνεις και χαιρετάς. Το σημερινό καφενείο, γιατί περί καφενείου πρόκειται, γλύτωσε με μόλις 4 γκολ από την όχι καλή, αλλά σοβαρή Κηφισιά. Ο ΠΑΣ βρέθηκε και πάλι από νωρίς να κυνηγά το σκορ, παράγοντας ένα κάκιστο και άναρχο ποδόσφαιρο.

Όχι, δεν θεωρώ πως είμαι κανένας γκουρού της μπάλας, αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτι σε βαθμό που πλέον μας κάνουν να φαινόμαστε προφήτες. Η ομάδα για άλλη μια φορά έδειξε πόσο αδούλευτη και απροπόνητη είναι. Κόντρα σε μια, και συγχωρέστε με, μετριότατη Κηφισιά ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να παράξει φάση! Η μόνη του παραγωγή που χτύπησε “κόκκινο” ήταν η παραγωγή λαθών. Και αν κάποιος νομίζει πως είμαι υπερβολικός ας σκεφτεί και να μου πει μια φάση που δημιούργησε η ομάδα και απείλησε, ή έστω ότι δημιούργησε μια φάση που σε κάνει να λες πως είναι δουλεμένη στη προπόνηση. Καμία!

Πάμε τώρα στα καμπανάκια που πετούσε κατά καιρούς ο… ερασιτέχνης του Γεωργίου. Φεύγει ο Φοφανά, ο Μορέιρα, ο Πήλιος και ποιοι παίζουν στη θέση τους; Τσαούσης, Τζίμας, και… Έφορντ. Πάμε από την αρχή της θητείας του κ. Στάικου; Φεύγει ο Σάλιακας με τον Πίρσμαν και δύο χρόνια μετά έχεις τον Τσαούση με τον… assistman Σόρια! Ο Σόρια που στις 10 σέντρες, οι 9 δεν φτάνουν ούτε στο πρώτο δοκάρι! Φεύγει ο Περέα και ποιος παίρνει την θέση του; Ο Ροσέρο, αλλά όχι λόγω βιογραφικού, αλλά λόγω συγγένειας! Ας βάλουμε μια τελεία…

Δε θα πω πολλά ακόμα καθώς δεν ανακαλύπτω και την Ατλαντίδα, και επειδή αυτό το συνονθύλευμα δεν προσφέρεται και για ποδοσφαιρική ανάλυση. Αν ήμουν στοιχηματίας θα φόρτωνα τον υποβιβασμό της ομάδας του ΠΑΣ και θα ήμουν και ήσυχος.

Κλείνοντας να πω και κάτι το οποίο μπορεί να παρεξηγηθεί αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας μου, δε μπορώ και να κρατηθώ. Αν είναι να συνεχίσει έτσι η ομάδα μακάρι να πέσει. Τέτοιες εμφανίσεις και τέτοιες πορείες δεν αρμόζουν σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πανηπειρωτικός δεν είναι για να φυτοζωεί, ούτε για να είναι το προπονητικό κέντρο του κάθε δανεικού ή γυρολόγου. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για αυτή την ομάδα ας βγει μπροστά, αλλιώς ας ολοκληρωθεί η καθοδική πορεία που του επιβλήθηκε εκ των έσω.

Εμπρός καλοί μου ρεπόρτερς, πιάστε τις επαγγελματικές σας πένες και ξεπλύνετε. Οι ερασιτέχνες τα είπαν και ξαλάφροσαν!

Φιλάρες ηπειρωτάκια μου και το κεφάλι ψηλά!

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα