Διπλό μέσα στο σπίτι της |ΠΟΛΙΤΗΣ

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, η Ιταλία πήρε τη νίκη απέναντι στην Τουρκία, με τους Σκουάντρα Ατζούρα να κάνουν το ποδαρικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων.

Η τακτική των του Γιουνές

Οι Τούρκοι μπήκαν αρκετά συντηρητικά στο μάτς. Προσπάθησαν να κλείσουν χώρους, και συγκεκριμένα τον Φλορένττζι και τον άξονα. Πίεζαν αρκετά συντηρητικά και στόχο είχαν να περιορίσουν την Ιταλία στην πτέρυγα και να την παγιδεύσουν. Γεγονός είναι πως στην αρχή τα είχαν καταφέρει, με τους Ιταλούς να ψάχνουν διαρκώς με σέντρες τον Ιμμόμπιλε.

Επιθετικά οι Τούρκοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ικανότητα του Γιλμάζ να κρατάει μπάλα, ενώ υπήρχαν στιγμές που πίεζαν για να κλέψουν, δίχως όμως αποτέλεσμα. Τόσο ο Κιελίνι και ο παρτενέρ του, αλλά και ο Τζορτζίνιο που έκοβε ότι έβλεπε στο κέντρο, ήταν οι νικητές στην μάχη με τους επιθετικούς της γείτονος χώρας. Συνολικά, η εικόνα άλλαξε άρδην με μερικές κινήσεις του Μαντσίνι.

Εικόνα

Η τακτική του Ρομπέρτο Μαντσίνι

Ο Ιταλός παρέταξε την ομάδα του σκεπτόμενος ένα ανορθόδοξο πλάνο στην αρχή. Οι Ιταλοί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι από τα πλάγια με βαθιές μπαλιές, κυρίως προς τον Ινσίνιε ή τον Μπεράρντι. Η άμυνα των Τούρκων όμως, λειτούργησε εν τέλει προς όφελος της Σκουάντρα Ατζούρα, και έτσι ο Μαντσίνι έκανε τις απαραίτητες μετατροπές. Υπεραριθμίες στα πλάγια με τις επελάσσεις ων Φλορέντζι/Ντι Λορέντζο από δεξιά και Σπινατσόλα από αριστερά, οι Ιταλοί έβρισκαν διαδρόμους και γρήγορες αλλαγές παιχνιδιού, όποτε αυτό απαιτείτο.

Ωστόσο, η καλύτερη κίνηση που έκανε ο Μαντσίνι ήταν η απελευθέρωση των Ινσίνιε, κυρίως, και Μπεράρντι δευτερευόντως, σε συνδυασμό με τον “υπερκινητικό” Μπαρέλα. Ειδικά ο Ινσίνιε που κινήθηκε σε όλον τον άξονα, δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, τόσο με την απελευθέρωση των χώρων, όσο και με τα 1-2 και τις πάσες που διχοτομούσαν την άμυνα στη μέση. Μπαρέλα και Μπεράρντι προσέφεραν αρκετά στον τομέα της κυκλοφορίας και έψαχναν συνεχώς διαδρόμους και συνεργασίες. Ο Μπεράρντι αποτελεί μάλιστα ο MVP του αγώνα, κατά την προσωπική μου άποψη, διότι η ευτφυία και η αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του ήταν μοναδική.

Εικόνα

Ποδαρικό με το δεξί

H Ιταλία έδειξε θετικό πρόσωπο και ήταν η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει γκολ και νίκη στην διοργάνωση. Το διπλό των Ιταλών στο Ολίμπικο ήταν αυτό πυο ήθελε η Σκουάντρα Ατζούρα και ο Μαντσίνι για να ξεκινήσουν την διοργάνωση, ειδικά στο Ολίμπικο με τους φιλάθλους τους παρόντες. Μένει να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσει το αγωνιστικό σύνολο αυτό και τι μπορεί να πετύχει, με τον Μαντσίνι να έχει βάλει για τα καλά την φιλοσοφία του στην ομάδα.

ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Διαβάστε Περισσότερα