Δύο ημίχρονα δύο πρόσωπα Ι Ο τζές

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, και με δύο αυστηρά πέναλτι ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ, και πλέον πηγαίνει στο “τελικό” με τη Πόρτο για να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Europa League. Η κούραση και τα επιπόλαια λάθη στην άμυνά του επισκίασαν το πρώτο πολύ καλό ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν διάθεση για επιθετικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό όμως να επιβάλει το δικό του ρυθμό μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Πολλές από τις προσπάθειες των ερυθρόλευκων ξεκίνησαν από τον εξαιρετικό Καμαρά αλλά και το Φορτούνη ο οποίος σε έναν ελεύθερο ρόλο έπαιρνε μέτρα και δημιουργούσε προϋποθέσεις επικίνδυνων επιθέσεων για τον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι και ο τρόπος που επιτεύχθηκε το γκολ του Ολυμπιακού.

Ο Φορτούνης πήρε μέτρα πίσω από το χώρο του κέντρου και έσπασε στον Βρουσάι, και με συστημένη μπαλιά ο Καμαρά κεραυνοβόλησε τον Μανταντά γράφοντας το 0-1. Απλός και μεθοδικός ο Ολυμπιακός έδειχνε να γνωρίζει το τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να ονειρεύεται ένα μεγαλύτερο ταξίδι στα αστέρια.

Στην επανάληψη είδαμε έναν κουρασμένο Ολυμπιακό να υποχρεώνεται σε αβίαστα λάθη στην άμυνά του, χωρίς το καθαρό μυαλό του πρώτου μέρους,. Παράλληλα, ήρθαν στην επιφάνεια και οι αδυναμίες του και φυσικά αναφέρομαι στα πλάγια μπακ, τους Χολέμπα και Ραφίνια από τους οποίους δεν πήρε καμία βοήθεια.

Και ερχόμαστε τώρα στις φάσεις που έκριναν το ματς. Το VAR έχει σώσει πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, αλλά έχει εξαντληθεί πλέον η αυστηρότητα του. Στο 51ο λεπτό ο Σισέ με ένα απρόσεκτο μαρκάρισμά ρίχνει στο έδαφος τον Thauvin υποχρεώνοντας τον Jesus Manzano να δείξει την άσπρη βούλα. Από το σημείο αυτό και έπειτα ο Ολυμπιακός δεν συνήλθε, έδειξε να τα έχει χαμένα και με το κερασάκι στη τούρτα να έρχεται στο 70ο λεπτό.

Ο Ραφίνια με χέρι στα όρια της περιοχής χάρισε στη Μαρσέιγ το δεύτερο πέναλτι που έκρινε και το αποτέλεσμα. Αυστηρότατη η απόφαση και ως ένα βαθμό αδικαιολόγητη. Πλέον το VAR όχι μόνο σκοτώνει το θέαμα, αλλά εξαντλεί και την αυστηρότητα των διαιτητών. Επιτέλους ας βρεθεί μια μαγική φόρμουλα για τη χρήση αυτού του συστήματος και αν χρειάζεται, να επιβάλλονται οι κατάλληλες κυρώσεις για τους «αόμματους» VARίστες.

Όλα αυτά μένουν στη κρίση των οπαδών του Ολυμπιακού παρόλα αυτά η ομάδα πρέπει να αντικρίσει την επόμενη μέρα. Κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός δείχνει να μην έχει φέτος τις εναλλακτικές λύσεις που είχε πέρυσι. Πρόκειται για μια κουρασμένη ομάδα που περιμένει από λίγους παίκτες να πάρουν την υπόθεση «νίκη» στη πλάτη τους. Η διατήρηση του κορμού του, σε συνδυασμό με μερικές προσθήκες στις θέσεις που πονά, μπορούν να του προσφέρουν μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταξίδια στο μέλλον.

 

Ο Τζές

Διαβάστε Περισσότερα