Δυστυχία σου Ελλάς …. Ο Τζές

Πριν ξεκινήσω τη παράθεση μερικών σκέψεών μου θα ζητούσα τους γνωστούς «ταμπελάκιδες» να μη μπουν στο κόπο διαβάσουν παρακάτω γιατί ως γνωστό αρνούνται να καταλάβουν και τα στοιχειώδη. Επίσης μη διανοηθεί κάποιος να με χαρακτηρίσει «μαρινακικό» ή «σαββιδικό». Μου είναι παγερά αδιάφοροι και οι συγκεκριμένοι κύριοι και οι ομάδες τους. Για πάμε…

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες ένα χείμαρρο εξελίξεων σχετικά με την ενοχή ή όχι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, καθώς και τη τιμωρία που προβλέπεται στη περίπτωση αυτή. Δε θα σχολιάσω τόσο αν ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τη κουτσουκέλα του καθώς δεν γνωρίζω τα στοιχεία που έχει η επιτροπή, αλλά θα εστιάσω στις αντιδράσεις που εκδηλώνονται, και καλό θα ήταν να προβληματιστούμε όλοι μας για το δυσοίωνο μέλλον που διαγράφεται.

Η επιτροπή με πονηρό σκοπό ανακοινώνει την εισήγηση της, την ίδια χρονική στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το παιχνίδο του ΠΑΟΚ με το Βόλο. Προς έκπληξή μου δεν αντικρίσαμε ούτε επεισόδια ή άλλα παρατράγουδα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς τα καλύτερα ερχόταν στη συνέχεια.

Βροχή οι ανακοινώσεις από συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά και μεμονωμένα στα social media από φίλους και οπαδούς του δικεφάλου. Η οργή ήταν αναμενόμενη αλλά αυτό που δε θα συγχωρήσω ποτέ είναι οι αναφορές για απόσχιση της Ελλάδας, για σύνορα στα Τέμπη κ.α.

Εξαιρούνται οι υγιείς φίλαθλοι του ΠΑΟΚ απ’ τα ακόλουθα… Ρε μικρέ και γελοίε άνθρωπε έχεις τη παραμικρή ιδέα του τι λες; Τυφλωμένε από το οπαδιλίκι και ανόητε, όλα αυτά ένα σετ από σώβρακα και φανέλες;

Ζούμε στην Ελλάδα του 2020 και χάρη στον υποτακτικό λαό μας γευτήκαμε ενδεικτικά: Χούντα, Κύπρο, Ήμια, χρηματιστήρια, ριφιφί ολυμπιακών αγώνων, μνημόνια, αριστερά μνημόνια, χλευασμό από κάθε δίποδο ων στο πλανήτη, παραχώρηση της Μακεδονίας και δεν αντιδράσαμε σε κανένα απ’ όλα τα θέματα αυτά…. Και μου αντιδράς για το διεφθαρμένο ποδόσφαιρο που διευθύνουν λαμόγια και μαφιόζοι. Πρόεδροι που η μόνη κόντρα τους είναι για τα επιχειρηματικά συμφέροντά τους, και όχι τις ομάδες που γράφουν στα… παλιά τους τα παπούτσια.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει (αν αληθεύουν οι κατηγορίες) να χάσει άλλο ένα πρωτάθλημα απ’ τον ίδιο άνθρωπο που τον έκανε ομάδα. Παρόλα αυτά σιωπή… καμία κριτική!

«Κάθε επίθεση στον Ιβάν, είναι επίθεση και στο ΠΑΟΚ». Κάποιο καθεστώς μου θυμίζει αυτή η στάση αλλά αδυνατώ να θυμηθώ ποιο…!

Ερώτηση στην ημίτυφλη και εξαρτημένη δικαιοσύνη. Εισαγγελέας υπάρχει;

Παρακολουθώ τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον Μάκη Γκαγκάτση να μιλάει στο OPEN και να αναμασάει το «εθνικό ζήτημα» που προκύπτει. Κύριε Γκαγκάτση, εθνικό ζήτημα ίσως γίνει η Τούρκικη απειλή. Εθνικό ζήτημα είναι τα παιδιά στα σχολεία που πεινάνε. Εθνικό ζήτημα είναι η υπογεννητικότητα και η ανέχεια μέσα στην οποία ζούνε χιλιάδες οικογένειες. Εθνικό ζήτημα είναι το ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών που αργοπεθαίνουν. Εθνικό ζήτημα είναι το γεγονός πως η χώρα μας έγινε προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων.  Σίγουρα πάντως δεν είναι η ικανοποίηση των ανεγκέφαλων που με το έτσι θέλω ζητάνε μονά-ζυγά δικά τους. Αν τόσο πολύ φοβάστε κύριε Γκαγκάτση, κλείστε το στόμα του κάθε ανεγκέφαλου που δε ξέρει τι λέει.

Πάμε λίγο στους φίλους μου τους Ολυμπιακούς. Συγχαρητήρια που μπήκατε στο κόπο να ανοίξετε το λεξικό να μάθετε τι πάει να πει αδικία, σπρώξιμο, διαπλοκή, και πολιτική παρέμβαση. Πρόκειται για έννοιες που για χρόνια ολόκληρα κάνατε πως δε καταλαβαίνατε και σήμερα πουλάτε ηθική και ζητάτε ισονομία. Σας παρακαλώ ας μιλήσει κάποιος άλλος…

Κύριοι όλων των ομάδων, άμα τόσο πολύ θέλετε να εφαρμόζεται ο νόμος μη κλοτσάτε και να το δέχεστε και όταν εφαρμόζεται και σε εσάς. Εκεί είναι η μαγκιά και όχι όταν κάνεις και ζητάς όσα κορόιδευες. Επιτέλους κάντε μια αυτοκριτική μερικοί μερικοί.

Αηδία και θλίψη προκαλεί πλέον το προϊόν. Ακόμα και η τελευταίοι καταναλωτές του, αδυνατούν να καταλάβουν το ρόλο που έχουν οι πρόεδροι των ομάδων αλλά και οι κυβερνήσεις. Ακόμα να καταλάβουν ότι όλα είναι για την άτιμη τη κονόμα και κανείς δε δίνει δεκάρα τσακιστή για εμάς.

Θα κλείσω με ένα πολυαγαπημένο ποίημα του Γεώργιου Σουρή, με τίτλο «Δυστυχία σου Ελλάς» όπου σε ένα σημείο αναφέρει…

 

«Δυστυχία σου Ελλάς,

Με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»

https://www.youtube.com/watch?v=8vPBBBe8uu4

Διαβάστε Περισσότερα