Ε.Π.Ο. & Εθνική Ελλάδος: Rotten.gr ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Συνήθως, η πρώτη αίσθηση του ανθρώπου, όταν έρχεται σε κοντινή επαφή με κάτι σε αποσύνθεση, είναι η όσφρηση. Έπεται η όραση.Φαίνεται πως είναι τέτοιος ο μηχανισμός στην φύση, όπου η όσφρηση θέλει να προετοιμάσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, για ότι αποκρουστικό θα δεί. Η δυνατότητα αυτή, δεν υπάρχει από την τηλεόραση.Μας αρκεί η όραση αλλά και η ακοή για να διαπιστώσουμε την σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο εδώ και πολλές δεκαετίες παρακμάζει  έφτασε στο στάδιο να σαπίσει. Σχεδόν όλα τα φρούτα του δέντρου όχι απλά σάπισαν αλλά φαίνεται πως έχουν διαβρώσει και το έδαφος με τοξικές ουσίες… Για την ακρίβεια ήταν μαθηματικά βέβαιο πως η σαπίλα θα έρχοταν πολύ πιο γρήγορα, αλλά λίγο ή τύχη, λίγο η επιρροή κάποιων παικτών ακόμα στα αποδυτήρια, άφηναν την σαπίλα μόνο σε διοικητικό επίπεδο ( Γνωστές διώξεις σε διοικητικά μέλη της Ε.Π.Ο ).
Φυσικά, φωνές υπήρχαν και για τις επιλογές ποδοσφαιριστών,και τα κριτήρια με τα οποία έπρεπε να τηρούν ώστε να κληθούν στην Εθνική αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω  …
Η Εθνική Ελλάδος στην μετά Otto εποχή, και ειδικά στην μετά Σάντος, έγινε έρμαιο ενός δικτύου managers – ορισμένων προπονητών – διοικητικών παραγόντων, δημοσιογράφων, αλλά και παικτών  που διέβρωσαν ότι μπορούσε να διαβρωθεί.Προσπάθειες ανασύνταξης & ανανέωσης  έγιναν αλλά ο εχθρός υπήρχε εκ των έσω.
Έφτασαν σε σημείο, μόνο και μόνο επειδή δεν γούσταραν την επιλογή του εκάστοτε προπονητή ( π.χ. Ρανιέρι   ή Αναστασιάδη ) να διασύρονται από κάθε λογής αντίπαλο ( ακόμα και ερασιτέχνες τύπου Νησιά Φαρόε ή Β.Ιρλανδία ) ώστε να απολυθούν και την θέση τους να πάρουν αρεστεί των παικτών και των managers.
Το ζητούμενο ήταν τα χρήματα + bonus από την FIFA που δινονται στους συλλόγους  για τις συμμετοχές των παικτών σε εθνικές συμμετοχές.Γι αυτά τα χρήματα πάσχιζαν όλοι.

Έτσι λοιπόν, μόνο τυχαίο δεν ήταν, που αρκετοί ποδοσφαιριστές συγκεκριμένης ομάδας ( μαντέψτε ..) αν δεν έπαιρναν μεταγραφή σε ομάδες του ΠΟΚ δεν έβλεπαν συμμετοχή στην Εθνική. Άλλαζες ομάδα …? Μετά από ένα μήνα κλήση στην Εθνική!!!  Δεν είχε καμμία σημασία αν δεν ”βλεπόταν”  στο γήπεδο ο παίκτης. Η συμφωνία είναι συμφωνία.
Τα αποτελέσματα γνωστά. Αποκλεισμοί από μεγάλες διοργανώσεις , εξευτελιστικά αποτελέσματα, επεισόδια μεταξύ παικτών, κατρακύλα στην βαθμολογία της FIFA.
Τελευταίο παρατράγουδο η αποπομπή  ποδοσφαιριστή λόγω  δημόσιας ( κριτικής…??)  στον προπονητή! ( Όχι πως είχε δίκιο ο Σιόβας αλλά έτερον εκάτερον ).
Η υπόθεση Ελληνικό ποδόσφαιρο χάθηκε.Σε εθνικό επίπεδο λόγω της ανυπαρξίας πια μεγάλων Συλλόγων ( π,χ. Πανιώνιος Ηρακλης και πολλών επαρχιακών ομάδων που τροφοδοτούσαν την Εθνική ) και η ανυπαρξία παραγωγής ταλέντων από τις ακαδημίες του ΠΟΚ ( Παναθηναικού  – Ολυμπιακού λιγότερου σαφώς – ΑΕΚ & Π.Α.Ο.Κ. ) Σε συλλογικό επίπεδο παρομοίως.Εκεί η δυσωδία δεν σε αφήνει καν να πλησιάσεις για να δεις το κουφάρι που σαπίζει.
Υγ. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον κ. Φαν’τ Σχιπ και τις φιλοδοξίες του. Είμαι πραγματικά περιέργος ποιος θα είναι ο επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός του…?? Η Εθνική Καμπότζης ίσως ή στην Club Aurora ( Apertoura Βολιβίας ) ……???
Υγ 2 Ντροπή υπάρχει …???

Διαβάστε Περισσότερα