Έχασε έδαφος στην μαχη για την τετράδα! |Jago 1914!

Η αποστολή των κιτρινομαυρων ήταν γνωστό πως πριν από το παιχνίδι στο Απόστολος Νικολαΐδης  ήταν αρκετά δύσκολη, λόγω των πολλών απουσιών λόγω κοβιντ συν την απουσία του Καμάρα στο Κοπα Αφρικα. Η εικόνα που παρουσίασαν μέσα στο γήπεδο δεν προκάλεσε καμμια έκπληξη λόγω των πολλών προβλημάτων.

Η ομάδα του Άκη Μαντζιου παρουσίασε μια νωθροτητα τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα κάτι που έχει ξανασυμβεί μέσα στην σεζόν και με πλήρες ροστερ. Σε αυτά τα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευτηκε την διπλή  αδρανεία της αμυνας των φιλοξενούμενων και σκόραρε. Από εκεί και μετά το έργο του ΑΡΗ έγινε ακόμα δυσκολότερο, καθώς οι λύσεις στον πάγκο μέσο επιθετικά ήταν λιγοστές. Προς το τέλος του ημιχρόνου προσπάθησε το σύνολο του Άκη Μαντζιου να γίνει απειλητικό με κάποιες στημένες φάσεις, έχοντας μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 2ο ημίχρονο ειδικά μετά το 60ο λεπτό άρχισε να φαίνεται ακόμα πιο έντονα η έλλειψη επιλογών, καθώς και η κούραση ήταν πλέον έντονη σε παίχτες που δεν είχαν αγωνιστικό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε ένα δεύτερο γκολ προς το τέλος του παιχνιδιού, εκμεταλλευομενοι τους πολλούς χώρους που άφηναν οι κιτρινομαυροι στην ύστατη προσπάθεια να φτάσουν στην ισοφάριση. Το παιχνίδι τελείωσε με τους πράσινους να φτάνουν σε μια εύκολη σχετικά νίκη.

Γενικά οι περισσότεροι παίχτες της ομάδας του ΑΡΗ κινήθηκαν σε ρηχά νερά με εξαίρεση τον Ιτουρμπε που ήταν η μοναδική πηγή κινδύνων για την άμυνα των γηπεδούχων. Σταθερος για ένα ακόμη ο Κουεστα που δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα δύο τέρματα που δέχθηκε, κάνοντας και κάποιες καλές επεμβάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα.

Το παιχνίδι στο Απόστολος Νικολαΐδης έδειξε την ανάγκη ενισχυσης τόσο στην θέση του στόπερ, όσο και στο μεσοεπιθετικο κομμάτι. Οι λυσεις που υπήρχαν στον πάγκο σε καμμια περίπτωση δεν έδειξαν να ανταποκρίνονται στις επιδιώξεις της ομάδας. Σε ένα παιχνίδι που η άμυνα του αντιπάλου χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση έδειξε κάποιες αδυναμίες φανερές η ομάδα του ΑΡΗ δεν  καταφέρε να εκμεταλλευτει καμμια από αυτές και να φτάσει σε κάποια κλασσική ευκαιρία. Μοναδική ουσιαστική απειλή το δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Σίγουρα οι απουσίες είναι μια σοβαρή δικαιολογία για τους κιτρινομαυρους, αλλά αυτό που θα πρέπει να προβλημάτισει για ακόμα ένα παιχνίδι είναι το μουδιασμένο ξεκίνημα της ομάδας στα πρώτα λεπτά σε πολλά παιχνίδια, οπου πολλές φορές το πληρώνει και βρίσκεται πίσω στο σκορ. Αν θέλει να μπει δυνατά στο κόλπο της τετράδας θα πρεπει εκτός από την σημαντική ενίσχυση μεταγραφικά, να διορθώσει και αυτήν την εικόνα των πρώτων λεπτών σε πολλά παιχνίδια.

Η είδηση της ημέρας βέβαια που μπορεί να αλλάξει τις αγωνιστικές ισσοροπιες ήρθε από το CAS όπου δόθηκε ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης αφαίρεσης των 6 βαθμών. Εάν η ομάδα του ΑΡΗ φτάσει στην δικαίωση κάτι που βάση των στοιχείων που υπάρχουν είναι πολύ πιθανό, τότε αλλάζουν τελειως όλες οι ισσοροπιες στην μαχη για την τετράδα.

Jago 1914!

Διαβάστε Περισσότερα