ΕΧΑΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-79 | DRAZEN

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο σουτ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φύγει με μια νίκη που θα ήταν πολύτιμη για το μέλλον. Επιπρόσθετα θα έδινε τεράστια ψυχολογική ώθηση αφού η έδρα της Μπασκόνια παραδοσιακά είναι αφιλόξενη για τους πράσινους.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε με καθαρό μυαλό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είδε το ματς να κρίνεται στο άστοχο σουτ του Παπαπέτρου. Δεν κατάφερε τούτη τη φορά να πάρει τη νίκη στο τέλος.

Μένει-παρά τα αμυντικά λάθη στη περιφέρεια- η γεύση ότι πλέον μπαίνει και στα εκτός έδρας ματς για το διπλό.

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Παπαπέτρου στην τρίτη περίοδο να τον κρατάει στο ματς με 15 πόντους. Επίσης ο αρχηγός είχε σημαντικά καλάθια και στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο Macon αποδεικνύεται παίχτης 4ου δεκαλέπτου και με 2 τρίποντα στο τελευταίο λεπτό έβαλε τον Παναθηναϊκό στην διεκδίκηση της νίκης. Απλά στην οργάνωση του παιχνιδιού κρατάει τη μπάλα περισσότερο από όσο πρέπει στα χέρια του.

Καλή η αντίδραση των πρασίνων όταν βρέθηκαν -11 πόντους στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Τα συνεχόμενα τρίποντα της Μπασκόνια σκότωσαν τον Παναθηναϊκό που έφερε όμως τούμπα το ματς.

Γενικά η περιφέρεια των πρασίνων δεν εμπόδιζε τα σουτ των γηπεδούχων και ουσιαστικά το κλειδί της νίκης για την Μπασκόνια ήταν το 43,3% από τη γραμμή του τριπόντου.

Τριάδα φωτιά οι Sedekerskis , Fontecchio & Giedraitis , από κοντά στο τελευταίο δεκάλεπτο ο μπαρουτοκαπνισμένος Granger. Ο Baldwin κάπως μπερδεμένος έκανε φιλότιμες προσπάθειες να δώσει τη νίκη στον αντίπαλο.

O Παναθηναϊκός ίσως έπρεπε να βρει περισσοτέρους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να ακουμπήσει παραπάνω τη μπάλα στη ρακέτα. Ο Evans ήταν σε καλή μέρα, ο White πάντα ετοιμοπόλεμος αλλά τα ριμπάουντ χάθηκαν , 37-24 υπέρ της Μπασκόνια.

Κρατάει ο Παναθηναϊκός τα 11/23 τρίποντα , πετάει όμως τις πολλές δεύτερες ευκαιρίες που έδωσε στη Μπασκόνια. Τα 15 επιθετικά των Βάσκων πλήγωσαν τον Παναθηναϊκό και μάλιστα ένα από αυτά έφερε και το τελικό προσπέρασμα για τη νίκη.

Ο Nedovic δεν έπιασε καλή απόδοση , ο Perry όσο αγωνίστηκε ήταν θετικός ενώ ο Sant-Roos εάν αξιοποιηθεί έξυπνα θα αποτελέσει τον x-factor του Παναθηναϊκού.

Ευκαιρία για διπλό σε μια δύσκολη έδρα που χάθηκε. Εάν ρολάρει η Μπασκόνια δεν θα μπορέσουν αρκετές ομάδες να πάρουν μέσα στην έδρα της τη νίκη. Μένει από το παιχνίδι, ο χαρακτήρας που έδειξαν οι πράσινοι και το αχ στο τελευταίο σουτ που δεν μπήκε -σε μια όχι και τόσο καλοστημένη επίθεση-.

Η συνέχεια στη Μαδρίτη.

DRAZEN

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα