Έχασε την Λάμψη του ο Ζοζε;

Τι να πρωτοπεί κάνεις για τον Πορτογαλο τεχνικό; Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, εκρηκτικό ταμπεραμέντο, αυθάδης πολλές φορές αλλά και ένας από τους κορυφαίους προπονητές τα τελευταία 15 χρόνια! Έχει φανατικούς φίλους αλλά και φανατικούς εχθρούς.. Κάποιοι παίκτες που δούλεψαν μαζί του τον λάτρεψαν, κάποιοι άλλοι τον έκαναν μέσα σε εισαγωγικά να χάσει την δουλειά του.. Δεν κολλάνε τα χνώτα πολλών με τον special one! Κούπες με τα αυτιά, πρωταθλήματα και κύπελλα, EuropaLeague είναι τίτλοι που έχουν γραφτεί στο βιογραφικό του.. Δεν είναι και λίγα..

Κομβικό σημείο στην καριέρα του κατ εμέ είναι όταν φεύγει από την Ιντερ πρωταθλητής Ευρώπης το 2010 και πηγαίνει στην Ρεάλ να την ξανακάνει βασίλισσα και να φέρει στην Μαδρίτη το πολυπόθητο δέκατο Άγιο Δισκοπότηρο αλλά και να ανακόψει την ανοδική πορεία της μισητής Μπαρτσελόνα! Περιορίζεται σε αυτά τα χρόνια να πάρει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, το 10ο δεν έρχεται και έτσι το διαδέχεται ο Αντσελότι όπου κατακτά αμέσως την επόμενη χρόνια το Τσάμπιονς Λίνγκ.. Αυτό είναι και το χειρότερο που θα μπορούσε να του συμβεί.. Ο Ζοζε συνήθως η τακτική και το ποδόσφαιρο που ακολουθούσε κυρίως στα μεγάλα παιχνίδια ήταν πιο αμυντικό, πιο στημένο θα έλεγα αλλά και ταυτόχρονα πιο προβλέψιμο! Η Ιντερ του κόλλησε γάντι και έκανα μεγάλα πράγματα όπως και η Τσέλσι της προηγούμενης δεκαετίας όχι αυτής..

Για την United δεν μπαίνουμε σε σύγκριση διότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να ξεπεράσει τον τσιχλάκια.. Η αλήθεια είναι πως εκτός από το Εuropa που πήρε σαφώς η πορεία του κρίνεται αποτυχημένη! Όπως είχαμε πει και τις προάλλες για τον Σιμεόνε μήπως τελικά τον ξέβρασε το κύμα; Η απάντηση μου είναι όχι.. Απλά αυτό το στυλ ποδόσφαιρου το οποίο ακολουθεί ο Πορτογάλος ή πρέπει να γίνει σύγχρονο ή πρέπει να κουμπώσει πάνω σε μια ομάδα με την ίδια φιλοσοφία και τακτική! Εκεί να είστε σίγουροι θα μεγαλουργήσεί! Βέβαια ένα σημαντικό μειονέκτημα που έχει είναι ότι δεν δημιούργησε παίκτες.. Ο Κλοπ το κάνει, ο Σιμεόνε το ίδιο.. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να εξελιχθεί!! Συμπέρασμα… γουστάρουμε να βλέπουμε Μουρίνιο με τα στραβά και τα καλά του αλλά πρέπει να μεταμορφώσει το ποδόσφαιρο του σε κάτι πιο σύγχρονο..

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα