Έχω μια Τίγρη μέσα μου …… Ι Al Jazeera

Θέμα των ημερών στην ποδοσφαιρική πιάτσα είναι η ΑΕΚ και την βδομάδα που μας πέρασε η εκπομπή του Χόρχε κατακλύστηκε με εκαταντάδες τηλέφωνα για την ΑΕΚ και τπτ άλλο ….. το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει απ’ όλη αυτή την ιστορία: η ΑΕΚ κύριοι ήταν, είναι και θα παραμείνει μεγάλη ομάδα. Μπορεί να πέρασε τις τρικυμίες της αλλά τώρα είναι καιρός να ξαναβγεί στην επιφάνεια γιατί ο ΚΟΣΜΟΣ της το απαιτεί και το αποζητά.

Απο την άλλη ο λόγος της σημερινής μου αρθρογραφίας δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με τον κόσμο αλλά με έναν άνθρωπο που είναι για χρόνια δεμένος με αυτό το καράβι που λέγεται ΑΕΚ και που έχει ακούσει τα σχολιανά του απο χιλιάδες οπαδούς του συλλόγου. Έχει δεθεί με τον σύλλογο γιατί επί της προεδρίας του με τον άλλοτε συμπαίκτη του ΚΑΡΡΑ στην προεδρία, είδε την ΑΕΚ να μεσουρανεί στο Νίκος Γκούμας, να παίζει κατ εμέ το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να δίνει μαθήματα ποδοσφαίρου κάθε κυριακή τόσο σε Ελλάδα αλλά και ως η πρώτη Ελληνική ομάδα που συμμετείχε στην νέα διοργάνωση του άλλοτε Κυπέλλου Πρωταθλητριών το γνωστό σε όλους μας Champions League.

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή, η ΑΕΚ θα αλλάξει χέρια και η μοίρα του συλλόγου θα περάσει απο 40 κύμματα μέχρι ο παλιός καπετάνιος, αυτός που την ήξερε πολύ καλύτερα απο όλους τους προηγούμενους ”περαστικούς” Προέδρους της, να ξαναπάρει το τιμόνι στα χέρια του. Πολλοί τον σταύρωσαν και συνεχίζουν να το σταυρώνουν γιατί αποφάσισε να πάρει το τιμόνι του συλλόγου αφού άφησε την ομάδα να πέσει στην ερασιτεχνική κατηγορία, να σβηστούν τα χρεή της και να την πάρει καθαρή. Ε και ? θα τους ρωτήσω εγώ ??? τι δεν καταλαβαίνεις ??!!!

Εσύ κύριε ξυπνιτζή του καφενείου, θα πήγαινες ποτέ να αναλάβεις μία επιχείρηση με εκατοντάδες εκατομύργια χρέη επειδή είσαι συναισθηματικά δεμένος μαζί της? εάν πιστεύεις ότι θα το έκανες τότε καλό είναι να συνεχίζεις να κάνεις κριτική εκ του ασφαλούς, να ζείς στον μικρόκοσμο σου και να σκεφτείς ότι στον κόσμο της οικονομίας οι συναισθηματισμοί δεν υπάρχουν, δεν υπήρχαν και όσοι έκαναν το λάθος τους πήρε και τους σήκωσε…. βλέπε Μπάρλο, Γουλανδή……

Και μάθε επιτέλους ότι όλοι σαυτόν τουν ντουνιά δεν μπορούμε να ηγηθούμε, θέλει εκτός απο φρύδια και τσαγανό, ατσάλινο στομάχι, όχι για τα κεμπάμ του σουβλατζή της γειτονιάς σου….. αλλά για τις δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις που δεν θα οδηγήσουν στο χείλος του γκρεμού, πολύ περισσότερο δέ θέλει κάτι που δύσκολα το έχεις, γιατί αν το είχες δεν θα κάναμε συζήτηση, την πουτάνα την Κ-Ρ-Ι-Σ-Η.

Ο Μελισσανίδης λοιπόν τι έχει κάνει στα τελευταία χρόνια που πήρε ξανά τις τύχες της ομάδας στα χέρια του? Καταρχήν την ανέβασε 3 κατηγορίες, πήρε ένα πρωτάθλημα Ελλάδος μετά απο 24 ολόκληρα χρόνια, έχει σχεδόν ολοκληρώσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στον ίδιο χώρο του κατεδαφιστέου άλλοτε Νίκος Γκούμας, έχει αγοράσει ένα προπονητικό κέντρο στα Σπάτα στο οποίο έχει επεκτείνει με αγορά παρακείμενων εκτάσεων και στο οποίο κτίζει σχολείο στα πρότυπα των ομάδων της Premier League.

Δεν ξέρω αν διάβασες κύριε λακαμά μου την προηγούμενη παράγραφο, αλλά σε παροτρύνω να τη ξαναδιαβάσεις καμμια 10 φορές, ναι σε σένα απευθύνομαι, όχι στον φούφουτο…. σε σένα που τον κριτικάρεις γιατί η εικόνα της ομάδας είναι χάλια και η ΑΕΚούλα τρώει φάπες σε καθε ματς ….. πόσο μικρός είσαι σε σκέψη ρε κριτή του λωκού. Κάτι τέτοιους ο Τίγρης θέλει καμμιά 100 για πρωινό, τους θέλει για να διασκεδάζει, να χαλαρώνει όταν το μυαλό του έχει γίνει παγωτό απο το βάρος της ευθύνης που έχει αναλάβει απο την στιγμή που επέστρεψε.

Μην γίνεσαι προβλέψιμος, δεν με ενδιαφέρουν οι ιστορίες έξω απο το ποδόσφαιρο, μείνε εδώ κύριε λακαμά μου, για ποδόσφαιρο μιλάμε, αν θές κάνε αίτηση στην ΑΑΔΕ να σε πάρουν να τους σώσεις γιατί είσαι μεγάλο τσακάλι και δεν σου ξεφεύγει τπτ…. αλλά είπαμε ζείς σε ένα μικρόκοσμο που θεωρείς ότι όλα λειτουργούν ”αγγελικά πλασμένα’…..

Ο Τίγρης ξέρει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια πως ένας μεγάλος σύλλογος δεν γιγαντώνεται χωρίς το δικό του σπίτι…. και τυπάκια της σειράς όπως ο Ντεμίνιο, ο Γρανίτσας, είναι μόνο για να του κάνουν αέρα, προσοχή… ο καρπαζοεισπράκτορας Ντεμίνιο ο και καλά σωτήρας της ΑΕΚ, όχι η παικτούρα της ΑΕΚ…. διαχώρισε τα απο το μυαλουδάκι σου ……

Γνωρίζει λοιπόν ότι οι προτεραιότητες είναι συγκεκριμένες και αυτό που μετράει είναι η υπομονή, είναι το ”χάρισμα” των λίγων, αυτών που έχουν όραμα και που δεν μένουν σε κριτικές του κώλου και συμπεράσματα της στιγμής. Γι΄αυτούς που δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν για το αν η ομάδα παραπέει σχεδόν σε όλη την χρονιά σε έναν πρωτάθλημα που τι είχε και τι έχασε …??? είχε ένα τπτ και έχασε το απολύτως τπτ …..

Μιλάμε τώρα για μηδενικά έσοδα, για το τπτ με μπόλικο καθόλου, οπότε κριτικές του στυλ ‘‘ που πας ρε Τίγρη με τον Μπουλούκο στον παγκο” είναι αέρας στα φρύδια του. Ο Τίγρης έξυπνα φέρθηκε, άκουσε την μερίδα οπαδών της ΑΕΚ που έλεγε φέρτε τον προπονηταρά απο τα Γιάννενα, τι μας έφερες στον Σέρβο…. λάθη επι λαθών του Τίγρη τα οποία κύριε ξυπνιτζή μου δεν στοίχησαν….. ο Τίγρης γνώριζε το ρίσκο….. ”τι είχα τι έχασα? τπτ”, σου λέει κάτι αυτό ??

Το λάθος ενός μηχανικού η της κατασκευάστριας θα στοίχιζε πολύ περισσότερο την δεδομένη στιγμή,  τα λάθη των μετεγγραφών και των αποτελεσμάτων ξαναλέω ΤΙΠΟΤΑ !!!. Αλλά είπαμε δεν μπορείς κύριε μου, εσύ που τον περνάς γεννεές 14 καθημερινά να καταλάβεις το σκεπτικό του Τίγρη, άλλωστε και στην ζουγκλα η Τίγρης που είναι ένα σπάνιο είδος, τα θυράματα της απλά ανήκουν στην τροφική αλύσίδα της και την συντηρούν… έτσι κιεσύ λοιπόν τον συντηρείς με το να τον διασκεδάζεις….

Θα έρθει όμως η στιγμή που η ΑΕΚ θα μπεί στο νέο γήπεδο της και τότε θέλω να σε δώ εσένα και τους υπόλοιπους να λές ” είχε δίκιο ο πρόεδρος” , θέλω να δώ την έκφραση του προσώπου σου όταν η ΑΕΚ αποκτήσει ισχυρό συμπαίκτη στην διοίκηση ο οποίος θα έχει λόγους να χώσει το χέρι βαθιά στην τσέπη και να κάνει την ΑΕΚ ξανα μεγάλη, αντάξια του ονόματος της.

Ένα είναι σίγουρο, πως ο Τίγρης ήξερε απο την αρχή της σεζόν ότι τις ευκαιρείες που έδωσε σε ανθρώπους όπως ο Κονέ αλλά και στον Γιαννίκη θα πήγαιναν στον βρόντο… είναι να σαν παίζεις με σημαδεμένη τράπουλα και να περιμένεις να κερδίσεις…. Ακριβώς αυτό κατάφερε ο Τίγρης να ασχολούνται όλοι με την ομάδα και τα προβλήματα της ώστε αυτός να επικεντρωθεί μόνο στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ του, την ολοκλήρωση του γηπέδου της Αγίας Σοφιάς.

Γαιτί το επίτευγμα του θα έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κύριε μαλάκα μου, επίτευγμα μεγαλύτερο απο όλα τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα στην ιστορία της ΑΕΚ, μιλάμε για την κληρονομιά της ΑΕΚ, για το μέλλον της, αυτό που θα την πάει σε άλλο επίπεδο.

Γι’ αυτόν το κύριο λόγο βγάζω το καπέλο στον Μελισσανίδη, γιατι απο το τπτ κατάφερε το ακατόρθωτο, αυτο που δεν κατάφερε κανείς πριν απο αυτόν και που οι περισσότεροι τώρα που τον κριτικάρουν σε λίγα χρόνια θα τον μνημονεύουν.-

 

AL JAZEERA

 

 

Διαβάστε Περισσότερα