Έδειξε ξανά τις ίδιες αδυναμίες! | Jago1914!

Τρίτη εντός έδρας αναμέτρηση για τον ΆΡΗ στην κούρσα του πρωταθλήματος, αφήνοντας άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς μέσα στο σπίτι του σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Ο Άκης Μαντζιος είχε να διαχειριστεί τα πολλά προβλήματα τραυματισμών βασικών παιχτών. Ωστόσο σε  ένα παιχνίδι με έναν θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο όπως ο Απόλλωνος Σμύρνης , με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η νίκη ήταν επιβεβλημένη βάση των αρκετών εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει στο ροστερ του ο Έλληνας τεχνικός.

Ο ΑΡΗΣ παρατάχθηκε όπως και στο νικηφόρο παιχνιδι στο Περιστερι με μια μόνο αναγκαστική προσθήκη του Χαιροβιτς στο αρχικό σχήμα αντί του τραυματία Μαντσίνι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΆΡΗ να δείχνει διάθεση να πιέσει ψηλά και να κλείσει τον Απόλλωνα στην περιοχή του. Έχασε μια κλασσική ευκαιρία με τον Καμαρα να προηγηθεί πολύ νωρίς. Μετά τα πρώτα 20 λεπτα αυτή η πίεση ατονησε και έγινε φλυαρη. Απ την μεριά του ο Απόλλωνας έδειξε διάθεση να βγει στην κόντρα με αξιώσεις και έχασε καλή ευκαιρία με τον Παμλιδη να ανοίξει το σκορ. Το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τέρμα.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μαντζιο βλέποντας την δυσκολία στην ανάπτυξη, να προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα κάνοντας αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε διάταξη. Ο Μάνος με την είσοδο του έκανε κάπως πιο επικίνδυνη την ομάδα του ΑΡΗ χωρίς ωστόσο να πετύχει κάποιο τέρμα στις δύο στιγμές που δημιουργήθηκαν, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει με λευκή ισοπαλλια για τις δύο ομάδες.

Δύσκολα να ξεχωρίσεις κάποιον σε ένα κακό επιθετικά παιχνίδι για την ομάδα του ΑΡΗ. Ακόμα και ο Καμαρα που δείχνει μια σταθερότητα σε όλα τα παιχνίδια ήταν μέτριος, ωστόσο φταιει το ότι αναγκαζοταν να γυρίσει αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα. Στο ύψος της η αμυντική γραμμή με τον Κουεστα, όπου απέκρουσε την σημαντική ευκαιρία του Απόλλωνα και γενικά ηταν εκεί που έπρεπε, πριν γίνει η αντίπαλη ομάδα απειλητική για τα καρέ του.

Για ένα ακόμα παιχνίδι όπου ο ΑΡΗΣ ήταν δεδομένο ότι θα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα επρεπε να γίνει δημιουργικός επιθετικά, έδειξε αδυναμία στην δημιουργία κλασσικών φάσεων μπροστά στην εστία του αντιπάλου. Η ομάδα έδειξε να θέλει να παίξει γρήγορα, χωρίς ωστόσο να το κάνει με ορθολογικο τρόπο, δείχνοντας βιασύνη και νευρικότητα. Ο τρόπος ανάπτυξης ανάγκαζε τους επιθετικούς παίχτες του ΑΡΗ, αντι να γεμίζουν την περιοχή του αντιπάλου και να πατάνε σε αυτήν, να βγαίνουν αρκετά μακριά ώστε να πάρουν μπάλες με αποτέλεσμα να μην απειλούν και να γίνοντε προβλέψιμοι.

Σίγουρα οι τραυματισμοί είναι μια σοβαρή δικαιολογία για τον Μαντζιο, όμως παρόμοια εικόνα παρουσίασε η ομάδα και σε άλλα παιχνίδια που είχε διαθέσιμες επιλογές. Η εικόνα της ομάδας προβλημάτισε για ακόμα μια φορά και άφησε άλλους δύο βαθμούς στην έδρα της,  σε ένα παιχνίδι όπου για να στοχεύεις στις πρώτες θέσεις πρέπει να έχεις τους τρεις πόντους δεδομένους. Σίγουρα η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει ώστε η ομάδα να ψάξει τα λάθη που γίνονται και να  παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.

Jago 1914!

Διαβάστε Περισσότερα