Έκανε τα “εύκολα”… δύσκολα! | Ο Τζες

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε θρίλερ, η Ολλανδία κατάφερε να μπει με το δεξί κόντρα στην Ουκρανία για τη μάχη του EURO 2020. Οι Οράνιε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρξαν ανώτεροι των Ουκρανών, ωστόσο λίγο έλειψε για το πρώτο μεγάλο χαστούκι της διοργάνωσης.

Η Ολλανδία στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ως όνομα και μόνο, αποτελούσε εξ αρχής το αδιαμφησβήτητο φαβορί της αναμέτρησης. Ωστόσο η ομάδα του Σεβτσένκο δεν ενστερνίστηκε τη συγκεκριμένη θεωρία και στα πρώτα λεπτά με ωραίες επιθετικές ενέργειες έδειξε πως μπορεί, και θέλει να απειλήσει τον αντίπαλό της. Η συνέχεια ωστόσο βρήκε τους Ουκρανούς εγκλωβισμένους στο 1/3 του γηπέδου, και τους Ολλανδούς σε ένα υποδειγματικό passing game στο ύψος της ουκρανικής άμυνας. Όταν όμως η υπεροχή αυτή δε μετουσιώνεται σε γκολ, το άγχος και η πίεση βαραίνει τα φαβορί. Ουκ ολίγες φορές οι Ολλανδοί έφτασαν μια ανάσα από το γκολ άλλοτε με πρωταγωνιστή τον Βαινάλντουμ αλλά και το εξαιρετικό σήμερα δεξί μπακ, Ντάμφρις.

Στην επανάληψη οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές και κυριολεκτικά εξαφάνισαν την Ουκρανία από το γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν μεγάλη αδυναμία στο να κρατήσουν τη μπάλα στη κατοχή τους, αλλά και στο να ηρεμήσουν το παιχνίδι επιβάλλοντας ως ένα βαθμό το δικό τους ρυθμό. Φτάνοντας στο 52ο λεπτό και με κινητήρια δύναμη, και δημιουργό τον Ντάμφρις, οι Ολλανδοί έκαμψαν την άμυνα των Ουκρανών γράφοντας έτσι σε διάστημα επτά (!) λεπτών το 2-0 για την ομάδα τους. Παρόλο που η Ουκρανία έδειχνε να μην έχει απάντηση, στο 75ο λεπτό ο Γιαμορλένκο έδωσε το σύνθημα της ανατροπής.  Σε μία από τις ελάχιστες επιθέσεις των Ουκρανών, ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ με ένα ασύλληπτο σουτ έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι σοκάροντας και τους επαναπαυμένους μέχρι τότε Ολλανδούς.

Οι Ολλανδοί ακόμα και στις λίγες επιθέσεις που δέχτηκαν από τους Ουκρανούς έδειξαν πως η αμυντική τους λειτουργεία δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστη και η επιβεβαίωση ήρθε στο 79ο λεπτό. Μετά από φάουλ εκτός περιοχής ο Γιάρεμτσουκ κατάφερε να πηδήξει ανενόχλητος στη καρδιά της Ολλανδικής άμυνας και με κεφαλιά να γράψει το 2-2. Παρόλο που η ψυχολογία έγερνε από τη πλευρά των αξιόμαχων Ουκρανών, οι Ολλανδοί με τη ποιότητα τους και με τον υπερδραστήριο Ντάμφρις, έγραψαν το 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Απολαυστικό παιχνίδι από δύο ομάδες που έδειξαν τις επιθετικές αρετές τους. Ωστόσο τα τρόπαια κατακτιόνται αποκλειστικά και μόνο από τις ομάδες που διαθέτουν σωστή αμυντική λειτουργία. Έτσι λοιπόν οι Ολλανδοί θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί στη συνέχεια της διοργάνωσης μετά και τη σημερινή προειδοποίηση.

Ο Τζες

 

Διαβάστε Περισσότερα