Ελέω α-λήθειας και ιστορικής… αλητείας | El Comandante

Oι γνωστοί ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ της ιστορίας, επανήλθαν με μιά σειρά από φανταστικές αναφορές-ανυπόστατες αξιώσεις, για πόλεις που ποτέ δεν εκπροσωπήθηκαν από αυτούς και που δυστυχώς για τους ίδιους, παραμένουν αυστηρά και μόνο στα όρια των μονίμων ανολοκλήρωτων ονειρώξεών τους…

Σιγά μην δεν φρόντιζαν να καπηλευτούν την ιστορία και να την παραποιήσουν κατά το δοκούν, να προπαγανδίσουν και να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, να ρεζιλευτούν… Ευτυχώς όμως η ιστορία έχει καταγραφεί και παρά τις -στα όρια του αυτοεξευτελισμού- απέλπιδες προσπάθειές τους, Ο,ΤΙ κι άν κάνουν, η ιστορία ΔΕΝ αλλάζει. Γιατί δεν υπακούει στους ανθρώπινους νόμους, αλλά στην πραγματικότητα όπως την διαμορφώνουν τα γεγονότα!
ΚΑΜΙΑ σχέση δεν είχε και ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ποτέ η Α.Ε.Κ. ως Πολίτικος Σύλλογος που είναι, με την Μικρά Ασία, την οποία εκπροσωπεί μόνο ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. και ο Απόλλων Σμύρνης.Αρέσει-δεν αρέσει στους οπαδούς του “Δικέφαλου” (του Νότου) η Ένωση, εκπροσωπεί αυτό που λέει: την Κωνσταντινούπολη και τα προάστια πέριξ αυτής, άντε και κάποια μέρη στην Αν. Θράκη.
Τίποτε παραπάνω.
Εκεί έχει τις ρίζες της, στον εκεί ελληνισμό είχε ανέκαθεν τα ερείσματά της και μέχρι εκεί.
Μάλιστα, για την ακρίβεια όχι στον ελληνισμό, αλλά στην Ρωμιοσύνη της Πόλης. Αυτήν είναι που εκπροσωπούσε και συνεχίζει να εκπροσωπεί. Μέχρι εκεί φτάνει. Κι όποιος έχει διαφορετική άποψη, καλό είναι να ρίξει μιά ματιά στο Καταστατικό Ίδρυσης του Συλλόγου της Α.Ε.Κ., στο οποίο δηλώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, το ποιούς και τί εκπροσωπεί η Ένωση: τους εν Αθήναις Κωνσταντινουπολίτες.
Όλα τα άλλα είναι ιστορικές ανακρίβειες εκ του πονηρού και αποτελούν προσπάθεια κανιβαλισμού της ιστορίας άνευ αναισθητικού και χωρίς ίχνος ντροπής. Μιά τακτική που η Α.Ε.Κ. μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στην απέλπιδα (και ευτυχώς ΑΚΑΡΠΗ προσπάθειά της) να καρπωθεί την ιστορία των άλλων ομάδων. Kαι το κάνει, μόνο και μόνο επειδή πιστεύει (το ίδιο αυθαίρετα) ότι επειδή ανήκει στους… μεγάλους («μεγάλοι» όταν παίρνουν έναν τίτλο κάθε 25 και βάλε χρόνια; ) πως της δίνεται αυτεπάγγελτα το δικαίωμα να ασελγεί επί των ιστορικών γεγονότων. Ευτυχώς που όλοι (πλην Α.Ε.Κ.) αναγνωρίζουν ότι οι μεγάλες ομάδες, φαίνονται σε άλλα πράγματα και ένα από αυτά, είναι να μπορεί ο κάθε Σύλλογος, να στέκεται στην αλήθεια και όχι στην αληθοφάνεια ή στην εικονική πραγματικότητα, με την οποία ασελγεί στα πάντα ελέω… αυτεπάγγελτης αλητείας και ιστορικής αλήθειας.

Άν οι οπαδοί της Ένωσης ενοχλούνται από αυτήν την απαράβατη αλήθεια, ας ρίξουν μιά ματιά σε εκείνους του Π.Α.Ο.Κ. Και αυτοί, την Ρωμιοσύνη της Πόλης εκπροσωπούν. Ποτέ όμως οι Π.Α.Ο.Κτσήδες δεν οικειοποιήθηκαν τα άγια χώματα της Μικράς Ασίας, γιατί είχαν ανεπτυγμένο το αίσθημα του αυτοσεβασμού. Ομοίως και οι οπαδοί του Ο.Σ.Φ.Π. που άν θέλουμε να ακριβολογούμε, είναι οι μόνοι που θα μπορούσαν (και θα είχαν κάθε δικαίωμα) να θεωρούν ρίζες τους, τις Μικρασιατικές πόλεις. Γιατί ο Ολυμπιακός, όσο κι άν θέλει να μην του το θυμίζουν, είναι και αυτός, προσφυγικό Σωματείο (και ας απενδύεται ο ίδιος την παράδοσή του και τις ρίζες του). Κι όμως ούτε οι άλλοι δύο “μεγάλοι” του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τόλμησαν να γίνουν παραχαράκτες της ιστορίας. Άν τους Ενωσίτες τους εκφράζει, τότε αυτομάτως, δικαιώνουν τους Σκοπιανούς που κάνουν το ίδιο και οικειοποιούνται το όνομα, τα σύνορα και την ιστορία της Μακεδονίας μας. Καμία απολύτως διαφορά!

El Comandante

Διαβάστε Περισσότερα