ΕΛΛΑΔΑ, Η Καταστροφή απο τους Ιθαγενείς ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ (μαζί κ με άλλα) μέχρι το 2050… Το 1/5 των μεγαλουπόλεων του δυτικού κόσμου, θα έχει ερημοποιηθεί και πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Αθήνα, θα έχει θερμότερο κλίμα-που ήδη έχει αρχίσει- και από το Μαρόκο, Αλγερία,και γενικά περιοχές της Βόρειας Αφρικής κι’αυτό εξαιτίας πολλών -φαινομενικά-άσχετων πραγμάτων. Πάω εδώ τώρα στις.. λεπτομέρειες που γοργά-γοργά! κάνουν την διαφορά!.

Οι περισσότεροι ξεφτιλισμένοι! νεοέλληνες, που ανήκω και εγώ κατά το ήμισυ κ παραπάνω, δεν σέβονται ακόμα και εκεί που.. αναπνέουν. Στην περιοχή μου στην Δάφνη, που ζω τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά ειδικά την τελευταία δεκαετία, όλο κ χειροτερεύει. Ζουμιά απ’τα σκουπίδια που μαζεύουν κακήν κακώς, οι υπάλληλοι του Δήμου εδώ και εβδομάδες(να μην πω μήνες!) έχουν.. στεγνώσει στην άσφαλτο  και όταν βγαίνω για δουλειά ή οτιδήποτε, αυτή η.. υπέροχη! δυσωδία.. η βρώμα! στον αέρα δεν.. περιγράφεται!..

Πρέπει να την.. ζήσεις αυτή την.. εξωτική εμπειρια (που την έχετε ζήσει οι περισσότεροι κ σε άλλες περιοχές) για να καταλάβεις, ειδικά σε ώρες.. επικίνδυνες όταν η θερμοκρασία πιάνει κορυφή. Μαζί και η.. σκατίλα! από τετράποδα, που έχουν.. φροντίσει τα πιο πολλά.. διποδα και γι’αυτο .Αρα σκουπιδοζουμιά! (δικιά μου συνθέτη λέξη!) Εκρηκτικό κοκτέιλ ειδικά για παιδιά, εγκύους, κ ηλικιωμένους. Το ασβέστωμα στις θέσεις των κάδων, γίνεται 1 φορά στα 10 χρόνια.. νερό για να πλυθούν οι δρόμοι κ τα πεζοδρόμια;.. ναι σίγουρα.. θα περιμένουμε τις βροχες(οξινες κιόλας!) όπως οι Ινδιάνοι κάποτε..

Είμαστε.. μαμ, κακά, και.. νάνι. Που θα πάμε διακοπές, – όσοι μπορούν ακόμα βέβαια-σε ποιες ταβέρνες θα φάμε μέχρι σκασμού! (και με τις κοιλάρες τους ορισμένοι μες’ στην υγεία!) σε ποιες παραλίες θα δείξουν τα TATOO τα ψώνια! όπου και εκεί θα αφήσουν τις.. βρωμιές τους ειδικά τα καθε είδους πλαστικά μέσα κ έξω απ το νερό. Είμαστε για ευχολόγια κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα, 15Αυγουστο (ειδικά εκεί σε πολλά χωριά για τα πανηγύρια κυριολεκτικά!) για χρόνια πολλά.. και… υγεία.. ποια υγεία ρε διποδο! Που τρώς τα παιδάκια και τα σουβλάκια και τα..υπολείμματα τα πετάς χύμα! γύρω απ’τους κάδους που είναι γεματοι(Σ’ αυτό φταίνε άλλοι)και κάνουν πάρτι! οι γάτες τα ποντίκια κ οι κατσαρίδες!.. και τα τρώς όλα στην μάπα!..

Θα μου πεις τι ψάχνεις τώρα την.. άσπρη μύγα;….1 χρόνο μετά την φωτιά στο Μάτι και γενικά και άλλες καταστροφές στο παρελθόν και δεν μαθαίνουμε τίποτα.. δεν φταίει μόνο η κάθε κυβέρνηση, είναι και η κωλονοοτροπία! που έχουν οι πολλοί. Όταν ακούω τις.. Θείτσες η τους.. Θείτσους που μου λένε γιατί δεν πάω να ψηφίσω (δεν ασχολούμε με αυτό το.. στημένο παραμυθάκι) και σαν καραμέλα λένε ότι θα αλλάξω το… μελλον(εδώ γελάμε!).

Το μέλλον αν θα το αλλάξεις, θα το κάνεις με μικρά παραδείγματα για σένα κ τους γύρω σου, καθαρίζοντας τα ξερόχορτα και τα μπάζα στο εξοχικό-αν έχει κάποιος-και φροντίζοντας γενικά τον μικρόκοσμο του. Τα τελευταία 4 καλοκαίρια στο χωριό του πατέρα μου, ψιλό ορεινά στην Νότιο Εύβοια, πήρα την πρωτοβουλία, και καθαρίζω με τα χέρια μου! μια πράσινη περιοχή με Ρέματα, λιμνούλες, και ρυάκια. Βάλτους τα λέγαμε μικροί που πηγαίναμε 10-12 παιδιά για.. εξερευνήσεις κ.. περιπέτειες!.. Και τώρα έχει.. ποικιλία από κάθε είδους σκουπίδια που πετάνε οι βρωμιάρηδες!..

Μια χλωρίδα και πανίδα που αν την σέβονται, θα το εκμεταλλεύονταν και τουριστικά, όπως κάποτε ένα αντίστοιχο μέρος στην Δράμα που είχα παει(υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) που είναι ένας μικρός.. Παράδεισος. Ίσως δεν υπάρχει.. γυρισμός απ την καταστροφή, αλλά όσους μας νοιάζει ακόμα μπορούμε να κάνουμε κάτι…

ΥΓ1:η επόμενη γενιά από μένα 15-20 ετών στην πλειοψηφία της είναι τα ίδια χάλια σε νοοτροπία, μη μου πει κανένας.. περίεργος όχι! Τα ζω δεν είμαι κλεισμένος σε.. μοναστήρι.

ΥΓ2:Κρίμα που έχει αυτός ο λαός την πιο όμορφη χώρα του κόσμου στα πόδια του…

ΝΙΚΟΣ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα