Έμπα ψυχή… έβγα ψυχή ”Ο Τζές”

Μόνο και μόνο ο τίτλος αυτός αρκεί για να περιγράψει τη ζωή ενός γιαννιώτη οπαδού. Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά στο Ζωσιμάδες η υπερφλύαρη ομάδα του Π.Α.Σ. κατάφερε να ισοφαριστεί στη τελευταία φάση του αγώνα όπου αμαυρώθηκε από τη συμπεριφορά ενός απ’ τα μεγαλύτερα «ταλέντα» που πέρασαν ποτέ απ’ τον Άγιαξ της Ηπείρου.

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα σε ένα 4-3-3 δείχνοντας απ’ την αρχή ποιες είναι οι διαθέσεις του για το ματς. Στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα μας κατάφερε να κόψει την επιθετική διάθεση των Χανίων και να πάρει τον έλεγχο του κέντρου ολοκληρωτικά. Επιτέλους μετά από αρκετές αγωνιστικές και με την επιστροφή των Σιόντη και Κάστρο έδειξε αρχικά το θέμα να λύνεται

Στο 15ο λεπτό και μετά από μια αντεπίθεση της γιαννιώτικης ομάδας, ο Λεό έκανε το 1-0 βάζοντας τις βάσεις για τη πολυπόθητη νίκη. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι επιθετικοί του Π.Α.Σ. σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες να καθαρίσουν το παιχνίδι, πράγμα που στο δεύτερο ημίχρονο πληρώσαμε ακριβά.

Προσωπική μου άποψη, είναι πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο προπονητής μας καθώς οι αλλαγές του δεν βοήθησαν στο ελάχιστο. Ο Κάστρο που αποτέλεσε τη πρώτη μας αλλαγή αποδείχθηκε ανέτοιμος σε αυτό το ματς και δεν έδωσε τα αναμενόμενα. Η χρησιμοποίηση του Παμλίδη στα πλάγια για άλλη μια φορά έδειξε ότι ο στράικερ της Ηπειρωτικής ομάδας δεν μπορεί να προσφέρει από κει. Όσο για τους Ξύδα και Κριζμάν είναι φανερό ότι δε διανύουν και τη πιο καλή τους περίοδο.

Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η ώρα των Χανίων να διεκδικήσουν κάτι από το ματς, με τον Π.Α.Σ. να μην δείχνει τη διάθεση και την ικανότητα να αντιδράσει. Οι χαμένες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και τα αμυντικά κενά, κυρίως απ’ την αριστερή μας πτέρυγα (απ’ όπου αναπτυσσόταν συνεχώς τα Χανιά) αναπτέρωσαν το ηθικό της Κρητικής ομάδας. Έτσι στο 94ο λεπτό σε άλλη μια αδράνεια της άμυνας του Π.Α.Σ. ο Βρετός έγραψε το 1-1 σπέρνοντας την απογοήτευση στις κερκίδες των Ζωσιμάδων.

Θα ήθελα επίσης να σχολιάσω το περιστατικό με το παλιό γνώριμο του Π.Α.Σ. τον Ευριπίδη Γιάκο. Πρόκειται για ένα παιδί το οποίο ανδρώθηκε και εξελίχθηκε στη γιαννιώτικη ομάδα. Ένας αμφιλεγόμενος παίκτης είτε για το.. ταλέντο του, είτε για τη στήριξη που έδινε στη νυχτερινή ζωή της πόλης μας τόσα χρόνια. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής του, και ενώ χειροκροτήθηκε (αδικαιολόγητα κατά τη δική μου άποψη) από μεγάλη μερίδα των φιλάθλων, προτίμησε να προβεί σε χειρονομίες εναντίων όσων τον γιουχάρισαν.

Τη στιγμή του γκολ των Χανίων, ο «θιγμένος» μπαλαδόρος, προτίμησε να πλησιάσει στη κερκίδα, και με χειρονομίες να προκαλέσει την αντίδραση όλων των παρευρισκόμενων, πράγμα που επανέλαβε στη λήξη του αγώνα, ενώ έτρεχε στα αποδυτήρια…

Ευριπίδη μου, αντί  να ευχαριστείς το κόσμο που άντεξε να σε βλέπει τόσα χρόνια, γυρνάς και βρίζεις; Βρίζεις αυτούς που ανεχόταν να σε βλέπουν σε γνωστά στέκια της πόλης να παραπατάς; Σ’ ευχαριστώ που έδειξες το πρόσωπό σου στο κόσμο του Π.Α.Σ. και επίσης σ’ ευχαριστώ που αποχώρησες απ’ την ομάδα μας επιτέλους. Εξάλλου το κρύο δεν είναι τόσο τσουχτερό φέτος. Δεν είσαι απαραίτητος…

Μάθημα προς όλους τους οπαδούς που χειροκροτούν το κάθε περαστικό και το κάθε κατσαπλιά, μόνο και μόνο επειδή φοράει τη κυανόλευκη φανέλα.

Θα το λέω μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα. Αγαπήστε τη μπάλα και μετά την ομάδα. Μη ντρέπεστε να βλέπετε την αλήθεια και να κάνετε κριτική σε όσα αγαπάτε.

Πλέον ο Απόλλωνας πλησιάζει επικίνδυνα, και η ομάδα μας επιβάλλεται να παίξει σωστό ποδόσφαιρο και να βγάλει αντίδραση. Η συνέχεια είναι μεγάλη όποτε ας οπλιστούμε με υπομονή και αισιοδοξία για όσα θα έρθουν.

 

Ο Τζές

Διαβάστε Περισσότερα