Εμπαπέ & Λεβαντόφσκι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για ένα 2ές Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο επιθετικός της Γαλλίας Kylian Mbappe και ο επιθετικός της Πολωνίας Robert Lewandowski έχουν εκφράσει ανησυχίες για τη διεξαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Η Fifa έχει προτείνει ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο αντί της διεξαγωγής του κάθε τέσσερα χρόνια, στο πλαίσιο μιας ανανέωσης του θεσμού.

Η διοργανώτρια αρχή δήλωσε στους αντιπροσώπους σε μια σύνοδο κορυφής ότι ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο θα απέφερε περισσότερα από 3,3 δισ. λίρες σε πρόσθετα έσοδα σε έναν τετραετή κύκλο.

“Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο”, δήλωσε ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Mbappe.

“Είναι κάτι ξεχωριστό επειδή είναι κάτι που [διεξάγεται] κάθε τέσσερα χρόνια”.

Η Uefa, τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και η Conmebol, η διοικητική οργάνωση του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, έχουν αντιταχθεί στα σχέδια της FIFA. Η Caf, το αφρικανικό διοικητικό όργανο, έχει αντιθέτως δώσει την υποστήριξή της.

“[Είναι] το καλύτερο πράγμα, η καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο”, πρόσθεσε ο 23χρονος Mbappe, ο οποίος βοήθησε τη Γαλλία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

“Αν το διοργανώνεις κάθε δύο χρόνια, μπορεί να αρχίσει να είναι φυσιολογικό να παίζεις [στο] Παγκόσμιο Κύπελλο κάτι που σε βάος χρόνου θα κάνει την διοργάνωση μια απλή κοινή χωρίς ενδιαφέρον. Θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αυτή η διοργάνωση πρέπει να μείνει ως έχει, δλδ μοναδική.

“Παίζουμε πάνω από 60 παιχνίδια σε ένα χρόνο. Έχουμε το Euro, το Παγκόσμιο Κύπελλο, τώρα το Nations League – τόσες πολλές διοργανώσεις. Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε, αλλά όταν είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια δεν είναι καλό για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ανακάμψουμε, πρέπει να παραμείνουμε χαλαροί και φρέσκοι κάθε φορά για όσες διοργανώσεις στις οποίες λαμβάνουμε μέρος.

“Αν ο κόσμος θέλει να δει ποιότητα στο παιχνίδι, το συναίσθημα, να δει τι κάνει την ομορφιά του ποδοσφαίρου, νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την υγεία των παικτών”.

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου Λεβαντόφσκι επανέλαβε τις ανησυχίες του Mbappe σχετικά με τις απαιτήσεις από τους παίκτες εάν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο διεξαγόταν σε διετή βάση, με τους δύο να μιλούν στα Globe Soccer Awards.

“Έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια κάθε χρόνο, τόσες πολλές δύσκολες εβδομάδες, όχι μόνο τα παιχνίδια αλλά και την προετοιμασία για τη σεζόν, την προετοιμασία για τα μεγάλα τουρνουά”, δήλωσε ο 33χρονος.

“Αν θέλεις να προσφέρεις κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό, χρειαζόμαστε και ένα διάλειμμα.

“Αν έχουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, η προσδοκία είναι ότι ο χρόνος όπου οι ποδοσφαιριστές παίζουν σε υψηλό επίπεδο θα μειωθεί … Είναι σωματικά και πνευματικά αδύνατο”.

 

Διαβάστε Περισσότερα