Εν αναμονή του ντέρμπι…… Ο Γιαννιώτης

Έφτασε η ώρα λοιπόν για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής και για την ακρίβεια το ένα από τα πέντε που θα δούμε στο σύνολό τους. Αναμφίβολα είναι ευκαιρία σε αυτά τα ματς να αποδείξει η κάθε ομάδα αγωνιστικά αν είναι όντως καλύτερη όπως δηλώνει απ’ την άλλη.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα δεδομένα για κάθε έναν από τους «μονομάχους» και τι πιθανότητες έχουν να φύγουν με το πολυπόθητο τρίποντο.

 

Να ξεκινήσουμε με τον Ολυμπιακό που παρακολουθήσαμε και πρόσφατα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Εν αντιθέσει με όσα έχουν ειπωθεί σε ραδιόφωνα και εφημερίδες εμένα ο Ολυμπιακός με προβλημάτισε. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, είδα έναν κακό, κουρασμένο και χωρίς πλάνο Ολυμπιακό.

Πλην των Τσιμίκα και Βαλμπουενά δεν είδαμε καμιά τρομερή εμφάνιση. Σίγουρα ένα τέτοιο ματς με τη κούραση που θα έχει επιφέρει στους παίκτες, θα αποτελέσει πονοκέφαλο για τον Μάρτινς ενόψει ντέρμπι. Ευχή για τους φίλους του Ολυμπιακού είναι να δούμε κάτι διαφορετικό από παίκτες που έως τώρα δεν έδωσαν τα αναμενόμενα. Ένας Βαλμπουενά δε φέρνει την άνοιξη…

 

Πάμε στον ΠΑΟΚ και να δούμε τι συμπεράσματα εξάγουμε από την εμφάνισή του στη Λάρισα. Κλασικός φετινός ΠΑΟΚ πήρε το παιχνίδι χωρίς να εντυπωσιάσει και να προσφέρει θέαμα. Πρώτη παρατήρηση που μπορώ να κάνω για τον ΠΑΟΚ είναι το αργό του κέντρο. Μαουρίτσιο και Αογκούστο σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν αχρείαστα φάουλ και πήγαιναν δεύτεροι στη μπάλα.

Λείπει η ταχύτητα λοιπόν  στο κέντρο και είναι διαφορετικό να παίζεις με μια ΑΕΛ με 8 απουσίες και διαφορετικό με έναν Ολυμπιακό. Από τη μέση και μπροστά δεν θεωρώ πως ήταν κακός αν και θα προτιμούσα τον Σφιντέρσκι στο παιχνίδι της Κυριακής γιατί  είναι πιο εύκολος στο γκολ. Από την άλλη ο Άκπομπ  είναι πιο δημιουργικός δίνει βοήθειες αλλά στην αποτελεσματικότητα κάπου χωλαίνει.

Που θα κριθεί λοιπόν το παιχνίδι; Πιστεύω πως αυτός που θα κερδίσει τη μάχη του κέντρου θα πάρει και το παιχνίδι. Δεν αναμένω κάποιο θεαματικό παιχνίδι καθώς καμία ομάδα δεν είναι στα «ώπα» της ούτε και θέλουν να ρισκάρουν και πολλά με κίνδυνο την ήττα. Η φυσική κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού είναι επίσης ένα τροχοπέδη για τους Πειραιώτες. Ίσως να συμφέρει να διεκδικήσουν ένα γρήγορο γκολ και μετά αμυντικό παιχνίδι…; Δύσκολα ερωτήματα.

 

Τελευταίος παράγοντας και ίσως και ο πιο σημαντικός είναι η έδρα. Η Τούμπα θα είναι καζάνι. Ας μείνουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ σε μια θεαματική εξέδρα και μην χαλάσουν το παιχνίδι. Για καλό και για κακό ας μείνουν μακριά παράγοντες και παρατρεχάμενοι των δύο ομάδων….

Εδώ σας θέλω κύριοι. Ανακοινώσεις και μουρμούρες τέλος. Ας νικήσει ο καλύτερος!

 

Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα