Ένας αγώνας μικρογραφία του μέλλοντος | ΠΟΛΙΤΗΣ

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι. Άλλο ένα Χ για την Εθνική Ελλάδος που πήρε τον βαθμό στης ισοπαλίας απέναντι στους Γεωργιανούς. Η επίσημη αγαπημένη εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, και αν στο παιχνίδι με την Ισπανία η δικαιολογία υπήρχε λόγω της διαφοράς στην ποιότητα, τώρα με την Γεωργία τα πράγματα είναι αλλιώς.

Ο αγώνας

Ξεκινώντας από την ομάδα που προσπάθησε να παίξει μπάλα, την Γεωργία, γίνεται εύκολα αντιληπτός ο τρόπος με τον οποίο ήθελαν οι Γεωργιανοί να διασπάσουν την Ελληνική άμυνα. Αντιλαμβανόμενοι την ποιότητα του Ελληνικού κέντρου, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιτεθούν από την γραμμή. Τα ποιοτικά μπακ προσέφεραν πάντα επιλογή πάνω στον ασβέστη, ενώ τα ακόμα πιο ποιοτικά εξτρέμ επεδίωκαν συνεχώς το ένας με έναν και σε συνεργασία με κάποιο χαφ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν υπεραριθμείες, κυρίως από την αριστερή πλευρά επίθεσης. Αυτό ανάγκαζε και έναν εκ των Μπουχαλάκη και Ζέκα να φύγουν από τις θέσεις τους, ανάλογα με την πλευρά επίθεσης, για να μαρκάρουν τον παραπάνω παίχτη, ανοίγοντας έτσι διαδρόμους στο κέντρο.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και άτομα που κάνουν σπορ

Στην άμυνα, η τακτική προσέγγιση των παικτών του Σανιόλ ήταν πολύ απλή και σινάμα αποτελεσματική. Προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση στους Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Μπακασέτα, δηλαδή τους μόνους Έλληνες με την ικανότητα να προωθήσουν τη μπάλα, ενώ ταυτόχρονα κρατούσαν συμπαγή και αδιάρρηκτο σχηματισμό με 5-6 ποδοσφαιριστές να αμύνονται (4 πίσω και 2 μπροστά τους).

Η επίσημη αγαπημένη

Δυστυχώς για την εθνική δεν υπάρχουν πολλά να πει κάποιος. Μπορεί βάσει αρχικού σχήματος ο Φαν’τ Σκιπ να πόνταρε σε παιχνίδι με το τόπι στο χορτάρι και όχι στον αέρα, ωστόσο οι μετέπειτα κινήσεις του από τον πάγκο μαρτυρούν πως ούτε ο ίδιος δεν είχε εμπιστοσύνη στο πλάνο του. Πέρα από αυτό, οι Μπακασέτας και Φορτούνης έπρεπε να γυρνούν συνεχώς πίσω για να πάρουν μπάλα, αφήνοντας τον Τζόλη και τον Παυλίδη αποκομμένους μπροστά. Η γηπεδούχος, λοιπόν, κατέφυγε για άλλη μία φορά σε γιόμες και σκοτωμένες μπαλιές, ενώ δεν έδειχνε ουσία στο παιχνίδι. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ που (δεν) πέτυχε…..

Τα λάθη του Φαν’τ Σκιπ

Η διάθεση του Σκιπ να παίξει άμυνα φάνηκε με διάφορους τρόπους. Όταν η ομάδα έχει έναν επιθετικό εξτρέμ, τον Τζόλη, έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων χαφ του εξωτερικού, τον Μπακασέτα, και τους κάνει αλλαγή για να βάλει τον Λημνιό και τον Μασούρα, δείχνει πως πιο πολύ τον ενδιαφέρει να κρατήσει τα μετ’όπισθεν παρά να πάρει παιχνίδι. Μπουχαλάκης αλλαγή και στη θέση του ο Σιώπης. Στο ίδιος έργο θεατές με λίγα λόγια. Και έτσι, μένει μόνος του ο Φορτούνης να πρέπει να φτιάχνει παιχνίδι.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γρασίδι

Το κορυφαίο όμως σφάλμα του Ολλανδού τεχνικού ήταν στην αλλαγή του Μπακάκη. Είναι γνωστό πως ο Μιχάλης Μπακάκης διανύει πολύ κακή περίοδο με την ΑΕΚ. Παρ’όλα αυτά, δυστυχώς είναι και ο μόνος με “γεμάτα” παιχνίδια στα πόδια του. Όταν λοιπόν τραυματίστηκε, ο Σκιπ θεώρησε πρέπον να ρίξει στο παιχνίδι τον Μαυρία. Ο Μαυρίας είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι εξτρέμ και η θέση του μπακ είναι πειραματική. Εκτός αυτού, οι συνολικές του εμφανίσεις μέσα στην σεζόν από τον Αύγουστο και μετά, μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ταυτόχρονα στερείται την ευκαιρία του ο Ανδρούτσος, ο οποίος στέκεται τίμια ως αναπληρωματικός του Λαλά στον Ολυμπιακό.

Το μέλλον της εθνικής

Δυστυχώς, η Εθνική είναι πλήρως αποκαρδιωτική. Καμία ουσία στο παιχνίδι, καμία λογική στις αλλαγές με τον Φαν’τ Σκιπ να είναι καλύτερος στην έξω παρά στην μέσα μεριά του ασβέστη. Το μέλλον δεν φαίνεται ευοίωνο. Αν δεν αλλάξει κάτι άρδην, ο ΠΟΛΙΤΗΣ junior του μέλλοντος θα γράφει τα ίδια, ενώ ακόμα θα έχουμε να θυμόμαστε τον Χαριστέα και τον Καραγκούνη. Καλή η ιστορία, καλά τα μπαούλα, αλλά δώστε μας κάτι καινούριο.

Διαβάστε Περισσότερα