Επανάσταση μες στην Γρανάδα | ΠΟΛΙΤΗΣ

Λαθραίο βαθμό απέσπασε η Εθνική Ελλάδος από τους Ισπανούς μέσα στη Γρανάδα, με τον Μπακασέτα και τους συμπαίκτες του να παίρνουν το”Χ” δίχως να παίξουν μπάλα. Η επίσημη αγαπημένη παρουσιάστηκε απογοητευτική απέναντι στον Λουίς Ενρίκε, με το ποδόσφαιρο που έπαιξε να είναι στεγνό από ποιότητα.

Η τακτική του Φαν’τ Σκιπ

Οι διεθνείς μπορεί να μην γιόρτασαν τα 200 χρόνια της επαναστάσεως εν πατρίδει, ωστόσο φρόντισαν να φέρουν επαναστατικό κλίμα επί Ισπανικού εδάφους. Όπως οι κλέφτες και οι αρματωλοί, έτσι και η ομάδα του Ολλανδού βγήκε στο χορτάρι για να παίξει κλεφτοπόλεμο και κρυφτό. Κανένας αυτοματισμός, ατομικές ενέργειες, ενώ η οδηγία φαινόταν να είναι η αντεπίθεση. Με 11 Έλληνες να είναι παραταχμένοι κάτω από το κέντρο, η Ισπανοί μετέτρψαν τον αγώνα σε ροντέο, αφού είχαν συνέχεια τον έλεγχο του αγώνα, με την κατοχή να χάνεται μόνο για να ξεσκουριάσει ο Ράμος και όσοι βρίσκονταν πλάι του.

Τέλος, αναφορικά με το ψευτο-επιθετικό πλάνο της Ελληνικής ομάδας, φάνηκε ξεκάθαρα τόσο η ανεπάρκεια του Λημνιού στα εξτρέμ, αφού ο Έλληνας ακραίος επιθετικός αδυνατούσε να τριπλάρει μέχρι και τους κώνους. Οι αλλαγές στο ημίχρονο του απογοητευτικού Μάνταλου και του χείριστου Λημνιού ήταν επιβεβλημένες, με τον Τζόλη και τον Σιώπη να βελτιώνουν κάπως την επιθετική εικόνα της ομάδας.

Εικόνα

Αμυντική (δυσ)λειτουργία

Τεράστια κενά και στην άμυνα για τους Γαλανόλευκους. Οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Τζαβέλλας δεν έδειχναν να έχουν χημεία, ενώ το γκολ του Αλβάρο Μοράτα εξέθεσε τους δύο Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς. Ακόμα ένα πρόβλημα στην άμυνα ήταν ο Μιχάλης Μπακάκης ο οποίος χρειαζόταν συνεχώς την βοήθεια του εξτρέμ στην πλευρά του. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση και το απέδειξε και στον αγώνα με την Ισπανία, αφού ήταν αυτός που κράτησε εντός παιχνιδιού τον Μοράτα στο γκολ και έχανε συνεχώς τις μονομαχίες, ενώ η επιθετική του συνεισφορά ήταν μηδαμινή.

Παρ’όλα αυτά, ενθαρρυντική είναι η παρουσία τόσο του Ζέκα ο οποίος έγραψε πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ του, όσο φυσικά και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που έδινε την εντύπωση ότι ήταν κλωνοποιημένος μέσα στο γήπεδο, αφού μάρκαρε παντού και μοιραζε συνεχώς μπάλα στους συμπαίκτες του.

Τα στημένα και οι αλλαγές

Το σημείο καμπής του παιχνιδιού ήταν η αλλαγή του Μάνταλου με τον Σιώπη. Ο Έλληνας χαφ μπήκε και άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας, καθώς με 3 χαφ καλύφθηκαν τρύπες και πλέον η γαλανόλευκη δεν επεδείκνυε αδράνεια ανασταλτικά. Τέλος, επιθετικά η ομάδα δεν μπόρεσε να “ιδρώσει” την άμυνα του Λουις Ενρίκε, ωστόσο με μία ανόητη κίνηση του Ινίγκο θα πάρει το πέναλτι και με το αριστερό του Μπακασέτα θα φύγει με τον λαθραίο βαθμό της ισοπαλίας.

Εικόνα

Ούτε του παπά

Ούτε στον παπά δεν πρέπει να τα πει αυτά ο Φαν’τ Σκιπ. Η ομάδα δεν μπήκε ποτέ με πραγματικές αξιώσεις στο χορτάρι και πήρε τον βαθμό χάρη σε μία στιγμή αδράνειας των Ισπανών. Η επανάσταση στην Γρανάδα έγινε, αφού η εθνική με κλεφτοπόλεμο απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας. Μένει να δούμε αν η απογοητευτική αυτή η εικόνα θα φτάσει την επίσημη αγαπημένη μέχρι και την τελική φάση της διοργάνωσης, ή αν τελικά η Ελλάδα ηττηθεί από το ποδόσφαιρο.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα