Επιστροφή στο καλό αγωνιστικό πρόσωπο Sons Of Football

Το βράδυ της Κυριακής ήρθε το πρώτο θετικό δείγμα για τους Μπλαουγκράνα έναντι της Σεβίλλης. Η επιθετική τριάδα συνδυάστηκε άψογα, παρήγαγε αρκετές φάσεις, από τις οποίες μάλιστα προήλθαν τα τέσσερα όμορφα γκολ των γηπεδούχων. Δεν αποφεύχθηκαν, βέβαια, τα σοβαρά σφάλματα στον αμυντικό τομέα, τα οποία αυτή τη φορά κατά τύχη δεν τα πλήρωσαν οι γηπεδούχοι.

Η φρεσκάδα της μεσαίας γραμμής

Η σύνθεση του Βαλβέρδε παρέμεινε πιστή στην ανανεωμένη μεσαία γραμμή, από πλευράς προσώπων. Έπειτα από αρκετά χρόνια, οι μονάδες του κέντρου είναι φρέσκες, έχουν ένταση και ρυθμό στην απόδοσή τους. Ο Αρτούρ, Ντε Γιονγκ και Βιντάλ δεν είναι σε καμία περίπτωση Τσάβι, Ινιέστα ή Μπούσκετς στα ντουζένια τους, αλλά αποτελούν ό,τι σύγχρονο και κατάλληλο στο τωρινό σύνολο. Και οι τρεις τους απώθησαν τις κολώνες των περασμένων χρόνων, Ράκιτιτς – Μπούσκετς, τους αντικατέστησαν, καθώς όλοι ευελπιστούν σε ανανεωμένο και διαφορετικό σχήμα. Μέσω της εμπιστοσύνης στα νέα παιδιά, ο Αρτούρ και Ντε Γιονγκ απελευθερώνουν τις ικανότητές τους, αποκτούν πρωτοβουλία κινήσεων, ενώ με τη πάροδο του χρόνου θα επιτύχουν εξίσου τη χημεία μεταξύ τους.

Οι προσωπικές ενέργειες κάνουν τη διαφορά

Η γεμάτη εμφάνιση ολοκληρώθηκε στο Καμπ Νόου. Από την άλλη, η σταθερότητα της Μπάρτσα αγνοείται ακόμη στις εξορμήσεις σε επικίνδυνες έδρες. Για άλλη μία σεζόν, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ως σύνολο ομάδας οι Μπλαουγκράνα δεν διαθέτουν κάποιο ιδιαίτερο στυλ του παρελθόντος ή μία διαφορετική έστω τακτική. Όλος ο οργανισμός βασίζεται στις ορέξεις των πολύτιμων μονάδων. Ανάλογα με την διάθεση και την αγωνιστική κατάσταση του Σουάρεζ ή Μέσι, η ομάδα καταφέρνει και κλειδώνει τα αποτελέσματα. Η Μπάρτσα αποτελεί ξεκάθαρα ομάδα προσωπικών ενεργειών. Χωρίς τις επινοήσεις ορισμένων παικτών, η ίδια δύσκολα αποφεύγει το αγωνιστικό βραχυκύκλωμα.

Τα τελετουργικά πριν την εκτέλεση φάουλ του Μέσι

Αποτελεί την αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα εναντίον της Σεβίλλης. Η μπάλα στήνεται για χτύπημα φάουλ στην εστία της, λίγα μέτρα εκτός αυτής. Ο συνήθης ύποπτος, Μέσι, πλησιάζει στο τόπο του εγκλήματος. Οι αμυνόμενοι της Σεβίλλης έχουν εφεύρει ολόκληρο σχέδιο, προκειμένου να γλιτώσουν το μοιραίο. Ένας στέκεται στο δεξί δοκάρι, στην οπτική πάντα των ματιών του Αργεντινού. Τέσσερις αποτελούν το τείχος, καθώς ένας ακόμη ξαπλωμένος στο χορτάρι συμπληρώνει την ασπίδα προστασίας στην απειλή. Κι όμως, ο Μέσι με τα περίτεχνα φάλτσα του κερδίζει πρωτίστως, την εκτίναξη του τερματοφύλακα και δεύτερον, την απέλπιδα προσπάθεια των Σεβιγιάνων.

Η Μπάρτσα προδίδεται από την άμυνα

Το ωραίο βραδύ των Μπλαουγκράνα θα μπορούσε να εξελιχθεί εφιαλτικό, εάν οι παίκτες τις Σεβίλλης μετουσίωναν τις ευκαιρίες τους σε γκολ. Στην αρχή του αγώνα, οι ίδιοι έχασαν αρκετές τελικές, για να ανοίξουν πρώτοι το σκορ. Σε όλες τις φάσεις, αστόχησαν και μοιράστηκαν απλά τις εντυπώσεις. Η αμυντική γραμμή της Μπάρτσα είναι μονίμως ασταθής. Ευάλωτη, με τα μαρκαρίσματα να είναι χλιαρά προς στους αντιπάλους. Ο μοναδικός επιζών της ασύνδετης άμυνας είναι ο Πικέ. Ο Σέρτζι αποδεικνύεται μέτρια λύση στο δεξί άκρο. Ο σταθερός και σίγουρος παρτενέρ αγνοείται δίπλα στον Πικέ, καθώς ο Λενγκλέ κυμαίνεται σε ρηχά νερά και ο Ουμτιτί μονίμως ταλαιπωρείται με τραυματισμούς. Τέλος, ο Σεμέδο καλύπτει κατ’ ανάγκη το αριστερό άκρο. Αποτελεί απειλητικό παίκτη στη δημιουργία, επινοεί σέντρες, διεισδύσεις, όμως στο αμυντικό σκέλος αντιμετωπίζει προβλήματα. Αντικαθιστά το τραυματία Άλμπα και δυσκολεύεται να συνηθίσει το χώρο.

Η Μπάρτσα δείχνει να συνέρχεται από μία σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και αποκαρδιωτικής εικόνας στον αγωνιστικό χώρο. Τα πολύτιμα γρανάζια της αποκτούν σιγά σιγά ρυθμό και θα επιδιώξουν την αρχή ενός καλού σερί σε εγχώρια παιχνίδια και Ευρώπη.

 

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα