ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Trelogiatros

Οι πανηγυρισμοί στις τάξεις των οπαδών ακόμα δεν έχουν κωπάσει. Η επόμενη μέρα όμως είναι εδώ. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος μετά από 34 χρόνια στους άντρες, μετά την κατάκτηση των πρωταθλημάτων στις γυναίκες καθώς και στις κατηγορίες Κ19 και Κ15, μετά την πρόκριση της ομάδος Κ17 στον τελικό, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τους τελευταίους στόχους για φέτος. Το αήττητο και το Double.

Είναι σε όλους φανερό ότι η ομάδα μεγάλωσε. Στα τελευταία τρία χρόνια κατέκτησε τους τρείς από τους έξι τίτλους, έχασε τον ένα έτσι όπως τον έχασε και διεκδικεί τον τέταρτο. Μαζί με την Γιγάντωση του συλλόγου ακολούθησε και ο τεράστιος λαός της. Είναι πρωτοφανής η συσπείρωση και η ενότητα των οπαδών. Ένας λαός που μέχρι την τελευταία ώρα συνιστούσε ψυχραιμία, σοβαρότητα και χαμηλά την μπάλα. Για όσους ζουν και έζησαν μέσα στην ομάδα αυτή την χρονιά παρατήρησαν ότι ο κόσμος, παρά την λανθασμένη εντύπωση, δεν έπεσε στην λούμπα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, της αντιπαράθεσης με τους αντιπάλους. Αντιθέτως δεν τους ακολούθησε στον κατήφορο που αυτοί και τα φίλα προσκείμενα Site τους εντέχνως προσπάθησαν να τους οδηγήσουν. Η πλειοψηφία του κόσμου γελούσε και γελάει με το παραλλήρημα τους. Αλαζόνες τους είπαν. Νεόπλουτους τους είπαν. Φαντασιόπληκτους τους είπαν. Εξέθεσαν σε όλο το υγειές φίλαθλο κοινό τα συμπλέγματά τους. Γραφικοί οπαδοί, ακόμα γραφικότεροι δημοσιογράφοι της πλάκας τάισαν με μπόλικο σανό τους υπόλοιπους. Η απόλαυση των ΠΑΟΚτσήδων δεν περιγράφεται. Είπαμε χουλιαμάς, τζερτζελές και καζούρα υπήρξε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Αλλίμονο. Αλλά έως εκεί. Εξάλλου και εκεί Πρωταθλητές είναι. Καλό είναι να το συνηθίζετε.

Από εδώ και πέρα όμως τι γίνεται; Είμαστε ικανοποιημένοι από την κούπα; ΟΧΙ. Θα είμαστε ικανοποιημένοι από το Double και το αήττητο; ΟΧΙ. Θέλουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι πολύ δύσκολο. Τότε θα αποδείξουμε πραγματικά ότι ναι αυτή την εποχή είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ποια είναι η διαφορά με το παρελθόν; Φυσικά το Χρήμα. Το χρήμα έφερε την Σοβαρότητα, την Οργάνωση και τις Επιτυχίες. Τα λάθη του παρελθόντος σε όλα τα επίπεδα του Οργανισμού-ΠΑΟΚ έχουν εκλείψει. Για όλους εμάς που ζούμε δίπλα στην ομάδα θεωρείται δεδομένο η ποιοτική ενίσχυσή της το προσεχές καλοκαίρι μιας και το Budget θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ήδη η ομάδα έχει κατεβάσει πολύ τον μέσο όρο ηλικίας και έρχεται συνέχεια. Ο στόχος των ομίλων είναι κοντά και φέτος από τον δρόμο των πρωταθλητών είναι πιο εφικτός από ποτέ. Και κατόπιν έρχεται το νέο πρωτάθλημα απέναντι στους ίδιους αντιπάλους που πλέον έχουν ενωθεί παίρνοντας μαζί τους και τον συμπολίτη μας. Το γεγονός αυτό μας γιγαντώνει ακόμα περισσότερο, μας πεισμώνει και μας κάνει ακόμα πιο αποφασιστικούς. Είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα έρχονται. Μαζί με τον Νεό Γήπεδο που θα είναι μακράν το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, η Νέα Εποχή ήδη έχει αρχίσει.

Εμείς γνωρίζουμε ότι ήρθαμε για να μείνουμε. Δεν θα είμαστε διάττοντας αστέρας. Αυτό το γνωρίζουν και οι αντίπαλοι. Ασχέτως αν δεν το παραδέχονται δημόσια. Ας είναι. Θα το αντέξουμε.

Για το πρωτάθλημα της Πρέσπας (και εκεί αγεωγράφητοι είμαστε) θα ασχοληθώ αμά την λήξη του.

 

TRELOGIATROS

Διαβάστε Περισσότερα