Έρχεται σπίτι | ΠΟΛΙΤΗΣ

Το ημίωρο της παράτασης ήταν αυτό που χρειάστηκαν τα τρία Λιοντάρια για να νικήσουν τον εξαιρετικό Σμάϊχελ για να βρεθούν στον τελικό του Γιούρο, εκεί όπου η Σκουάντρα Ατζούρα θα κληθεί να τα σταματήσει.

Το πλάνο των Δανών

Οι Δανοί μπήκαν ορθολογικά στημένοι στο παιχνίδι. Ο Χόιμπιεργκ και η παρέα του είχαν βγάλει εκτός παιχνιδιού τόσο τον Ράις όσο και τον Φίλιπς, με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσουν τον άξονα των Άγγλων και να αναγκάζουν τον Μάουντ να κινείται σε χώρους που δεν μπορούσε να προσφέρει.

Επίσης, ο Σακά έβρισκε συνεχώς εμπόδια όταν κινούταν στον ασβέστη με αποτέλεσμα να μην μπει ποτέ στο ματς, αφού οι κόκκινες φανέλες τον είχαν κρατήσει απενεργοποιημένο.

Επιθετικά οι Δανοί προσπάθησαν να πάρουν παιχνίδι από τον Μέλε και τον Ντάμσγκαρντ αριστερά, ενώ δεξιά ο Στρίγκερ Λάρσεν φρόντιζε να κρατάει σε εγρήγορση τον  Λουκ Σο.

 

Ωστόσο, οι μικρές αλλαγές του Σάουθγκεϊτ καθώς και η εξέλιξη του παιχνιδιού ανάγκασαν τους Δανούς να αναζητήσουν άλλες λύσεις επιθετικά.

Το πλάνο των Άγγλων

Ο Σάουθγκεϊτ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην αρχή. Ωστόσο, η κίνηση ματ να φέρει τον Στέρλινγκ στον άξονα και να γυρίσει πιο πίσω τον Κέιν, του έδωσε μεγαλύτερη ευελιξία στο γήπεδο. Το αυτογκόλ του Κέχρ ήρθε από τρεις καρμπόν φάσεις όπου ο Στέρλινγκ τρύπωνε στο κέντρο της άμυνας των Δανών ενώ ο Κέιν σε ρόλο δημιουργού έβγαζε την κάθετη πάσα για την σέντρα διαβήτη που θα χωρίσει την άμυνα των Σκανδιναβών στα δύο.

Ο εξαιρετικός Γουόκερ προσέφερε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ενώ οι αλλαγές του Σάουθγκεϊτ όταν και όπως ήρθαν, ακόμα και η αλλαγή στην αλλαγή του Γκρίλις, του επέτρεψαν να κρατήσει το αποτέλεσμα. Μετά το γκολ από το ριμπάουντ στο πέναλτι, τα τρία Λιοντάρια πάρκαραν το πούλμαν έξω από το κουτί του Πίκφορντ και επεδίωκαν να χτυπήσουν στην κόντρα και να ροκανίσουν χρόνο.

Ένα ακόμα και έρχεται σπίτι

Ο κέρβερος Σμάϊχελ δεν ήταν αρκετός για να σταμτήσει τον Κέιν και την παρέα του, αφού το τρένο του Σάουθγκεϊτ δεν δείχνει να μπορεί να εκτροχιαστεί. Η επόμενη στάση θα είναι και ο τερματικός σταθμός για τα Άγγλους. Μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να το “φέρουν σπίτι” (το τρόπαιο) ή αν οι Ιταλοί στήσουν αδιαπέραστα οδοφράγματα και το τρένο εκτροχιαστεί.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα