Εσύ, τι θα έκανες; I Sherlock

Θέλω να φανταστείς, πως μια μέρα γίνεσαι πρωθυπουργός της Ελλάδος, και πως μπορείς να επιλέξεις αν θα επιβληθεί lockdown ή όχι. Δηλαδή, ζητάω από εσένα που διαβάζεις τούτο εδώ το κείμενο, να διαλέξεις, μεταξύ μιας μερίδας πληθυσμού, που λέει  πως τα μέτρα είναι αναγκαίο κακό , και πως πρέπει να επιβληθούν, άσχετα με την οικονομική και  ψυχολογική δυσχέρεια που θα ακολουθήσει, προκειμένου  να μειωθεί η έξαρση του φονικού ιού .

Τα επιχειρήματα αυτής της πλευράς, βασίζονται κυρίως στο σύστημα υγείας, το  οποίο σύμφωνα με τα media και τα site, δοκιμάζετε  αδιάκοπα, και σε λίγο καιρό θα νικηθεί από τους συνεχείς αυξανόμενους ασθενείς. Επιπλέον, σου λένε ρε φίλε το έχουν  πει οι επιστήμονες,  οι ειδικοί , αυτοί που έχουν αφιερώσει χρόνο από την ζωή τους στην μελέτη, προκειμένου να σου μιλήσουν με βεβαιότητα,  η οποία  πηγάζει από την επιστήμη που υπηρετούν, πως αυτό πού εσύ λες << παγκόσμιο σχέδιο>> και θεωρία συνομωσίας,  είναι απλά μια λύση αντιμετώπισης του προβλήματος.

Επιπρόσθετα, η επιχειρηματολογία τους, στηρίζεται στο γεγονός πως υπάρχουν και άλλες χώρες πχ Ιταλία, η οποία πράττει το ίδιο. Σου λέει, δεν είδες τι έγινε εκεί ; Πεθαίνουν σαν τα ποντίκια, πρέπει δηλαδή να πάθουμε για να μάθουμε ; Δεν βλέπεις τον κόσμο που υποφέρει στις εντατικές ; Το ίδιο θα κάνει και η Αμερική, πλέον με τον Μπαιντεν στο τιμόνι της εξουσίας, θα δημιουργηθεί μία ομάδα ειδικών για τον covid.

Ωστόσο, αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Διότι, η υπάρχει εξίσου και η άλλη πλευρά, με τα δικά της επιχειρήματα και λογική. Στηρίζεται κυρίως στην οικονομία, σου λέει , πως ο κοροναιός είναι ένα φαινόμενο το οποίο  χωρίς εμβόλιο δεν αντιμετωπίζεται, άρα τα κρούσματά θα συνεχίσουν να  υπάρχουν, άρα αν τα κλείσουμε όλα, θα έχουμε δύο προβλήματα.

Το πρώτο,  λέγεται κοροναιός και θα υφίσταται στην ζωή μας  μερί την εύρεση του εμβόλιού, από κάποια πολυεθνική εταιρεία η οποία θα διαδραματίσει τον ρόλο του <<σωτήρα>>, με το αζημίωτο φυσικά. Το δεύτερο ονομάζεται πείνα ή αλλιώς αδυναμία πληρωμών. Συνοπτικά, η πλευρά αυτή που αναφέρω, στηρίζεται κυρίως  στο γεγονός πως ο κοροναιός θα φύγει κάποια στιγμή αναπόφευκτα ,(λόγω εμβολίου) αλλά  η οικονομική καταστροφή λόγω των κλειστών επιχειρήσεων, της μη καταβολής φόρου αλλά και του κρατικού δανεισμού, βλέπε πόσο χρήμα <<κόβει>> η ΕΚΤ , θα επιβάλει άλλη μια δεκαετή, ίσως και παραπάνω  <<οικονομική δουλεία>> των Ελλήνων.

Άλλωστε, η πείνα κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο, για τον άνθρωπό. Αφού, του δημιουργεί την αβεβαιότητα που συνοδεύεται με άγχος και κατάθλιψη. Σημεία των καιρών δηλαδή, τα οποία θεωρούνται από τους ειδικούς, ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία των πολιτών , όπως και ο ιός. Έτσι  λοιπόν, σε ρωτάω, εσύ τι θα έκανες ; Αν εσύ ήσουν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αύτη την περίοδο.

Sherlock

Διαβάστε Περισσότερα