Εθνικών Ανάλυσης με την ματιά του Τίγρη

Πρώτου σχολιάσω τους αγώνες των Εθνικών ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση της ΑΕΚ για την απόφαση της να αναθέσει την τεχνική ηγεσία στο Νίκο Κωστένογλου, έναν άνθρωπο ηθικό, έντιμο, εγατικό, ένα στρατιώτη της ΑΕΚ, ένα άνθρωπο της εκκλησίας που εφαρμόζει το ”λεχθέν εκ Θεού Άρξασθε”.

Η ΑΕΚ έκανε την καλύτερη επιλογή και ανέθεσαν την ομάδα σε ένα άνθρωπο ο οποίος θα την ανεβάσει και βαθμολογικά και ποιοτικά αναδεικνύοντας τους παίκτες ταλέντα. Επίσης θέλω να ευχηθώ στο Νίκο Κωστένογλου καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του για το οποίο είμαι σίγουρος και να συνεχίσει όπως άρχισε αξιοποιώντας όλους τους παίκτες ανάλογα με τα προσόντα τους χωρίς να επηρεάζεται από ονόματα η οτιδήποτε άλλο.

Σχετικά με τους αγώνες των Εθνικών ομάδων θα ξεκινήσω από το μπάσκετ. Από τους μέχρι τώρα αγώνες της Εθνικής ομάδος μπάσκετ διαπιστώθηκε ότι ομάδα δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, γιατί ενώ στο πρώτο ημίχρονο παίζει πολύ καλά και προηγείται με διαφορά! στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μένει από βενζίνη με αποτέλεσμα να ητηθεί καταρχήν από τη Βραζιλία, ενώ με τη Ν Ζηλανδία να κάνει μια αγχώδη νίκη με μικρή διαφορά.

 

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο προπονητής, ενώ υπάρχουν παίκτες που φαίνεται ότι δεν έχουν δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο, δεν χρησιμοποιεί παίκτες από τον πάγκο, ξεκούραστους όπως ο Λαρεντζάκης και ο Μάντζαρης αλλά, συνεχίζει με τους ήδη εξαντλημένους οι οποίοι μη έχοντας δυνάμεις είναι στατικοί γεγονός που τους κάνει εύκολα αντιμετωπίσιμους από τους αντίπαλους αμυντικούς με εξαίρεση τον Σλούκα και τον Αντετοκούμπο.

Επισης δεν προσαρμόζει την άμυνα του ανάλογα με τις κινήσεις της αντίπαλης ομάδας αλλά επιμένει σε ένα πλάνο το οποίο δεν τραβάει. Συγκεκριμένα στον αγώνα με τη Βραζιλία έβγαινε ο ψηλός τους στη κορυφή της ρακέτας και βοηθούσε το πλέι μέικερ να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα το δικό μας, να μπαίνει στη ρακέτα μας και με αυτό το τρόπο να ανοίγει την άμυνα και να πετυχαίνουν καλάθι. Αυτο το έκαναν οι Βραζιλιάνοι κατά κόρον και εμείς δεν λάβαμε κανένα μέτρο να σταματήσουμε την κομπίνα!! παρά συνεχίσαμε ως θεατές και χάσαμε το παιχνίδι.

Με τους Ν Ζηλανδούς και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που οι δικοί μας ήταν εξαντλημένοι τα δύο πλέι μεικερ των Νεοζηλανδών έκαναν πάρτυ και δεν μπορούσε κανείς να του ανακόψει γιατί ήταν πολύ γρήγοροι!!! Τους αφήναμε, ενώ είχαμε τον Λαρεντζάκη, ο οποίος λίγο που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο τους αντιμετώπισε με επιτυχία αλλά μπορούσε να παίξει και ο Μάντζαρης που είναι πολύ καλός στα αμυντικά καθήκοντα, αλλά δεν το χρησιμοποίησε καθόλου!!!

Τον δε Λαρεντζάκη τον έβαλε στα τελευταία λεπτά και ευτυχώς γιατί με τις εύστοχες βολές κράτησε την διαφορά και νικήσαμε και λέω ευτυχώς γιατί σε εκείνο το χρονικό σημείο εάν κτυπούσε άλλος τις ελεύθερες βολές δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχαμε με βάσει τα ποσοστά ευστοχίας που είχαμε στις ελεύθερες βολές. Ευχομαι και ελπίζω η Εθνική μπάσκετ να διορθώσει τα λάθη της να παρουσιάσει ένα καλύτεροι πρόσωπο και να προκριθεί στο επόμενο γύρο.

Η Εθνική ποδοσφαίρου ήταν στα μαύρα της τα χάλια. Πήγαμε στη Φιλανδία με σκοπό να νικήσουμε για να έχουμε ελπίδες να προκριθούμε. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν αποτυχία, μη πρόκριση. Με δεδομένο αυτό έπρεπε η ομάδα να είναι επιθετική κυνηγώντας τη νίκη που θα της έδινε την πρόκριση. Αντι αυτού όμως είδαμε μια Εθνική ομάδα η οποία είχε πάρα πολύ Άργη ανάπτυξη, να μη μπορούν να προωθήσουν τη μπάλα στην επίθεση αλλά να αλλάζουν πάσες οι αμυντικοί με τρόπο που έδειχναν ότι κάναν αγγαρεία.

 

Η μπάλα να πασάρεται από τον ένα στον άλλο σε πολύ αργό ρυθμό και γενικά όλοι οι παίκτες έδειχναν ευχαριστημένοι παρότι το σκορ ήταν ο_ο ενώ εμείς θέλαμε νίκη. Ο προπονητήςπαρότι έβλεπε ότι η ομάδα δεν είχε την απόδοση που έπρεπε και δεν έκανε τίποτα να αφυπνίσει τους παίκτες παρά μόνο στο δεύτερο ημίχρονο και αφού δεχθήκαμε το γκολ έκανε αλλαγές και οι ομάδα παρουσίασε κάποια κινητικότητα χωρίς να καταφέρει όμως κάτι.

Κι’ αυτό γιατί και πάλι δεν είχε τη συνοχή και τη ποιότητα να κάνει το κάτι καλό και έτσι έμεινε το σκορ ως είχε με νίκη των Φιλανδών οι οποίοι ήταν καλύτεροι από εμάς και έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη παίζωντας με ψυχή σε αντίθεση με τους δικούς μας που έπαιξαν χωρίς ψυχή πλην ελαχίστων. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι η Εθνική ποδοσφαίρου έχει μεγάλο πρόβλημα, χρειάζονται βαθιές αλλαγές ενώπρέπει οι παίκτες που θα παίζουν στην Εθνική να ιδρώνουν τη φανέλα και όχι να δείχνουν ότι κάνουν αγγαρεία και να παίζουν χωρίς ψυχή. Πρεπει να καταλάβουν αυτοί που παίζουν ότι εκπροσωπούν το έθνος και είναι πολύ μεγάλη τιμή οποίος παίζει με τη φανέλα της Εθνικής. Οποιος δεν είναι ικανός να ιδρώσει τη φανέλα της Εθνικής δεν χρειάζεται να παιζει!

 

Ο ΤΙΓΡΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα