ETOIMOI ΓΙΑ ΤΟ REPEAT ΟΙ LAKERS ? | DRAZEN

Οι Lakers είναι μια ομάδα που ουσιαστικά χτίστηκε το 2019 με μοναδικό σκοπό να πάρει το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι χτίστηκε κάπως άτσαλα αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πήρε το δαχτυλίδι.

Σε μια σεζόν όπως του 2019-2020 , οι Lakers πήραν κάτι παραπάνω από ένα πρωτάθλημα. Κέρδισαν την επιβίωση και το μέλλον τους.

Αν ανατρέξουμε στο καλοκαίρι του 2019 , ο βιονικός LeBron διέλυσε την ομάδα για να φέρει τον καλύτερο ίσως συμπαίχτη που είχε ποτέ , τον Davis.

Το κακό μπάσκετ στην εκκίνηση προβλημάτισε , η πίεση ανέβηκε και ήρθε και ο θάνατος του Kobe που έριξε μια μαύρη σκιά πάνω από τον οργανισμό.

Η διακοπή λόγω covid τους έκανε καλό , μπήκαν πεινασμένοι στη φούσκα και κυρίως προετοιμασμένοι .Σε μια εποχή όπου το small ball κυριαρχεί , το προπονητικό επιτελείο των Lakers προτίμησε τα ψηλά σχήματα και δικαιώθηκε.

Το καλοκαίρι του 2020 ήταν διαφορετικό. Οι κινήσεις στο μεταγραφικό ζευγάρι γιγάντωσαν τους πρωταθλητές και το repeat ήταν σχεδόν σίγουρο. Μια ομάδα με πολλά εργαλεία και τον περσινό κορμό φάνταζε το ακλόνητο φαβορί.

Όμως στη διάρκεια της σεζόν , βγήκαν στο παρκέ τα προβλήματα των πρωταθλητών και μάλλον περισσότερα από ότι οι ίδιοι θα περίμεναν. Τα σημαντικότερα είναι τα λεπτά που αγωνίζεται ο LeBron και το πόσο φρέσκος θα εμφανιστεί στα play-offs αλλά και ο τραυματισμός του Davis.

Ο LeBron είναι μέσα στους 5 παίχτες που έχουν αγωνιστεί τα περισσότερα λεπτά στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι η σεζόν είναι μικρότερη φέτος αρά και περισσότερο φορτωμένη με back to back παιχνίδια.

Επιπρόσθετα οι Lakers ήταν η ομάδα με τις λιγότερες ημέρες ξεκούρασης μεταξύ της λήξης του πρωταθλήματος του 2020 και της έναρξης του φετινού.

Ο Lebron φέτος σε 34,6 λεπτά συμμετοχής ,  προσφέρει 25,8 πόντους , 8 ριμπάουντ και 7,8 ασίστ έχοντας παίξει σε 36 από τα 37 από τα παιχνίδια των πρωταθλητών.

Η απουσία του Davis στοιχίζει κυρίως δυο πράγματα. Ένα την ξεκούραση του LeBron και δεύτερο και σημαντικότερο την λειτουργία της επίθεσης της ομάδας.

Χωρίς αυτόν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις με αποτέλεσμα τη περίοδο της απουσίας του , οι Lakers να εμφανίζονται αδύναμοι στο τρίποντο.

Ο Davis στα 23 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί προσφέρει 22,5 πόντους , μαζεύει 8,4 ριμπάουντ και δίνει 3 ασίστ σε 32,8 λεπτά συμμετοχής. Το πόσο έτοιμος θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη συνέχεια της ομάδας.

Μπορεί ένας τραυματισμός και μάλιστα του πολυτιμότερου παίχτης της ομάδας να έχει και θετικά στοιχεία ? Στη περίπτωση των Lakers υπάρχει η απάντηση είναι ναι. Θα δώσουν τα λεπτά του Davis στο Harrell που χρειάζεται παραπάνω ώρα στο παρκέ να προσφέρει αυτά που μπορεί. Μέχρι στιγμής στην άμυνα δεν έχει αντικαταστήσει επάξια των Mcgee.

Δεν είναι αρνητικός προς το παρόν στη σεζόν αλλά μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα. Σημειώνει φέτος 13,8 πόντους με 6,4 ριμπάουντ σε 24,1 λεπτά συμμετοχής.

Εδώ μπαίνει η παράμετρος του Morris- 5,4 πόντους φέτος – που αποτέλεσε παίχτη κλειδί στη φούσκα πέρυσι και με παραπάνω λεπτά συμμετοχής μπορεί να φανεί χρήσιμος εν όψει συνέχειας.

Εκεί που ίσως κόλλησε το ικανό προπονητικό επιτελείο των πρωταθλητών ήταν στον υποβαθμισμένο ρόλο των Cladwell Pope-8,7 πόντους- & Caruso. Ειδικά ο πρώτος έχει χάσει τη περσινή του ορμή λόγω και της απόκτησης του Schroder-14,9 πόντους & 3,5 ασίστ σε 31,2 λεπτά συμμετοχής-.

Βήματα πίσω έκανε ο αγαπημένος των οπαδών Caruso που μάλλον επηρεάστηκε στο ότι πρέπει να στηριχτεί –όπως και ο ίδιος-το λαβράκι Horton Tucker-7,2 πόντους- . Δεν είναι τόσα τα λεπτά συμμετοχής,  όσο ότι έχει σταματήσει το κομμάτι της δημιουργίας και μένει να εκτελεί μόνο από την περιφέρεια. Σημειώνει 5,8 πόντους μ.ο..

Ο Gasol μπορεί και δίνει στο κομμάτι της δημιουργίας περισσότερα από τον Howard όπως και στο σουτ . Πρέπει όμως να βελτιώσει την άμυνα του μέσα στη ρακέτα και να βελτιωθεί στο κομμάτι των ριμπάουντ. Σημειώνει μόλις 4,8 πόντους με 4,1 ριμπάουντ & 2 ασίστ σε 20,1 λεπτά συμμετοχής.

Από τη άλλη σταθερός, ίσως και ένα κλικ καλύτερος , είναι ο Kuzma. Δείχνει φέτος να ξέρει τι θέλει και πλέον βγάζει στο παρκέ τις ικανότητες του. Σημειώνει 11,5 πόντους ενώ μαζεύει και 6,7 ριμπάουντ σε 25,9 λεπτά συμμετοχής.

Το ζητούμενο είναι τι χρειάζονται για το repeat. Σίγουρα ένα πεντάρι που θα θωρακίσει τη ρακέτα. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Drummond των Cavaliers που σημειώνει φέτος 17,5 πόντους ενώ έχει και 13,5 ριμπάουντ σε 28,9 λεπτά συμμετοχής.

Ένας ψηλός που θα γεμίσει τη ρακέτα ενώ θα προσθέσει και στο κομμάτι της δημιουργίας αρκετά πράγματα.

Οι Lakers φέτος είναι μια γεμάτη ομάδα αλλά έχουν χαθεί στο rotation .Είναι πολλά τα υλικά και δεν έχει βρεθεί ο ρόλος του καθενός αλλά και που μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Όπως είπαμε και παραπάνω κομβικό σημείο είναι να γυρίσει και ο Davis έτοιμος.

Οι ανταγωνιστές ειδικά στη κόλαση της Δύσης περιμένουν. Θεωρώ ότι ο τελικός λόγος θα είναι δικός τους αρκεί να διορθώσουν τα μέχρι στιγμής κακώς κείμενα. Το ρεκόρ είναι στο 24-13.

Με την ανακατάταξη των ρολών στο παρκέ και τη προσθήκη μεγέθους στη ρακέτα το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα είναι κοντά.

 

DRAZEN

 

Διαβάστε Περισσότερα