EUROLEAGUE-ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ | DRAZEN

Δυο ομάδες που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στη διοργάνωση .Το έχουν κατορθώσει φτιάχνοντας το δικό τους μοντέλο και παρουσιάζοντας στο παρκέ κάθε χρονιά ελκυστικό μπάσκετ.

Την τελευταία πενταετία έχουν τις επιτυχίες τους αλλά πάνω από όλα έχουν μια σταθερότητα παρά τις αποχωρήσεις παιχτών και αποτελούν ίσως το παράδειγμα προς μίμηση.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

O coach Ivanovic θα παρουσιάσει και φέτος ένα σύνολο που θα βγάζει ενέργεια στο παρκέ , θα διαθέτει κίνηση χωρίς τη μπάλα αλλά θα γνωρίζει και πολύ καλά τα βασικά. Σίγουρα θα προσπαθήσει να πάρει πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και το μόνο που μένει είναι το πόσο γρήγορα θα βρει χημεία η ομάδα.

Πέρυσι έχασε στο τέλος την είσοδο στα playoffs της Euroleague και ήταν κυρίως λόγω των τραυματισμών που έβγαλε η ομάδα και του μικρού rotation που αναγκαστικά είχε. Φέτος θα έχει σημαντικές απώλειες η Μπασκόνια .Οι Henry & Polonara μετακινήθηκαν στην Φενέρ ενώ ο Vildoza θα αγωνιστεί στο NBA για λογαριασμό των Kinicks.

Απέκτησε τον Baldwin , όπου έβγαλε μάτια πέρυσι με την Μπάγερν ενώ επέστρεψε και ο Granger μετά την αναγέννηση του στην Άλμπα. Άλλος ένας παίχτης της Άλμπα μετακόμισε στη Βιτόρια και αναμένεται να δώσει αρκετές λύσεις.

Ο Fontecchio λοιπόν,  ταιριάζει απόλυτα στο γρήγορο παιχνίδι που θέλει να επιβάλλει ο coach Ivanovic. Ακόμα μια προσθήκη είναι του Enoko , που θέλει να πραγματοποιήσει μια καλή σεζόν μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε την προηγούμενη χρονιά.

Ο Matt Costello με εμπειρία στο Ισπανικό πρωτάθλημα θα προσπαθήσει να δώσει τη φρεσκάδα και την ενέργεια στην ομάδα μετά και το καλό τουρνουά που έκανε με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Afrobasket , φτάνοντας μάλιστα στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Μπασκόνια θα παλέψει , θα παίξει γρήγορο και όμορφο μπάσκετ αλλά και σκληρή άμυνα. Οι θέσεις για την 8αδα είναι πλέον μετρημένα κουκιά και ψάχνει μέσα στη σεζόν ένα μεγάλο σερί νικών που θα τις δώσει ώθηση και ελπίδες.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Την προηγούμενη σεζόν και πάρα τη φυγή του αρχιτέκτονα της εκτόξευσης της ομάδας , του coach Saras , λίγοι πίστευαν ότι η Ζαλγκίρις θα εμφανιστεί εκ νέου ανταγωνιστική.

Ο coach Schiller παρουσίασε τη δική του δουλειά με τα δικά του θέλω και πρέπει και από την πρώτη χρονιά έθεσε τις βάσεις για κάτι καλό.

Αποχώρησαν από την ομάδα τέσσερις παίχτες που αποτελούσαν βασικά γρανάζια της ομάδας. Οι Grigonis , Walkup , Jokubaitis & Hayes έκαναν πολύ καλή σεζόν πέρυσι και βρήκαν ο κάθε ένας ξεχωριστά ένα καλό συμβόλαιο.

Από την άλλη απέκτησε τους Strelnieks & Kalnietis , τον χρήσιμο Giffey , τον Cavanaugh ενώ επέστρεψε και ο Ulanovas. Απέκτησε κυρίως εμπειρία , επιθυμώντας να έχει πολλές λύσεις σε αρκετές θέσεις.

Κατάφερε και έκανε ένα από τα μπαμ του καλοκαιριού , αφού πρόσθεσε στο roster της έναν ταλαντούχο παίχτη , σε καλή ηλικία με παραστάσεις από το NBA. O Emmanuel Mudiay , No 7 του Draft το 2015 , έχει 300 ματς σε 6 σεζόν στο NBA , με  11 πόντους μ.ο..

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το όχι και τόσο καλό του σουτ του στοίχισε την καθιέρωση στο πρωτάθλημα του NBA και έμεινε στάσιμος.

Σημειώνουμε και το όνομα του Nebo με θητεία στο Ισραήλ , που στη θέση του center θα προσπαθήσει να πάρει το βάπτισμα του πυρός και να αποδείξει ότι διαθέτει την ικανότητα να σταθεί στο υψηλό επίπεδο.

Πολλά τα νέα πρόσωπα , με τον πήχη να είναι ήδη ψηλά μετά την σχετικά καλή πορεία την προηγούμενη σεζόν. Είναι λίγο δύσκολο να επαναλάβει τις 17 νίκες που πέτυχε πέρυσι αλλά είναι μια ομάδα που ειδικά στην έδρα της δεν θα παραδοθεί εύκολα.

Η γρήγορη προσαρμογή του εκρηκτικού Mudiay θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την σεζόν.

DRAZEN

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα