Έβαλε δύσκολα αλλά στο τέλος λύγισε! | Ο Τζες

Μετά τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ είναι η δεύτερη ομάδα του Big 4 που φεύγει νικήτρια από το στάδιο Ζωσιμάδων. 1-2 το τελικό σκορ με τον Σάκχοφ να λυτρώνει τους κιτρινόμαυρους στο 90! Όσα είδαμε στη χθεσινή αναμέτρηση λίγο ή πολύ ήταν αναμενόμενα.

Είχαμε υπενθυμίσει  και μέσα στην εβδομάδα, από το Georgiou Club, πως αν έχει ένα πράγμα να φοβάται η ένωση είναι η κακή αμυντική της λειτουργία. Ο ΠΑΣ θα αναζητούσε χώρους για τον ταχύτατο Περέα, και θα επιδίωκε να βγει στη πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Περέα αφού χάθηκε από την άμυνα της ΑΕΚ υποχρέωσε τον Μήτογλου σε παράβαση και έτσι ο ΠΑΣ βρέθηκε από νωρίς στην άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το γρήγορο γκολ.

Γνωρίζοντας τη φιλοσοφία του κ. Γιαννίκη περίμενα πως η ΑΕΚ θα αναζητήσει την άμεση απάντηση. Μπορώ να πω σε αυτό το σημείο, πως σε αυτή την αγωνιστική, η πολύ καλή κατά τα άλλα, άμυνα του ΠΑΣ δε στάθηκε στο ύψος της. Οι παίκτες της ΑΕΚ από τη πρώτη στιγμή πιέζανε στη πρώτη μπαλιά, κυνηγούσαν κάθε πάσα στην άμυνα του ΠΑΣ, υποχρεώνοντας έτσι τους γηπεδούχους σε αχρείαστα λάθη. Ο  Ηρακλής Μεταξάς βλέποντας τις διαθέσεις του αντίπαλου προπονητή έδωσε πολλούς χώρους στον αντίπαλο, αναμένοντας την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση και να χτυπήσει με το γνωστό τρόπο. Ωστόσο σε αυτά τα πλαίσια, το κέντρο του ΠΑΣ εν ολίγοις ήταν ανύπαρκτο καθώς γινόταν ένα με τη γραμμή της άμυνας, και έτσι η ΑΕΚ έφτανε εύκολα έξω από τη περιοχή του Λοντίγκιν.

Όταν λοιπόν πιέζεσαι λογικό είναι πως θα έρθει και το λάθος. Δύο λάθη λοιπόν – δύο πολύ ωραία γκολ για την ΑΕΚ. Στο 9ο λεπτό ο Κάργας με ένα άτσαλο διώξιμο έστρωσε στον, πολύ καλό εχθές, Άμραμπατ για το 1-1, και στο 90ο λεπτό ο Σάκχοφ νίκησε τον Λοντίγκιν λυτρώνοντας την ένωση. Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά στο να πατήσει περιοχή και έτσι επιχειρώντας από μακριά πέτυχε το σκοπό της.

Είδαμε ένα δυνατό παιχνίδι με έντονες μονομαχίες, αλλά με ένα σκορ που αφήνει μια πικρή γεύση στο τέλος για τους Ηπειρώτες. Η ομάδα του ΠΑΣ ακόμα και όταν ηττηθεί βγάζει μια σιγουριά και ικανοποιεί το φίλαθλο κοινό της. Επόμενη αγωνιστική και πάλι στα Ιωάννινα κόντρα στον αξιόλογο Βόλο. Με νίκη ο ΠΑΣ εδραιώνεται στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, και γιατί όχι, αν δείξει την ανάλογη σοβαρότητα δε το θεωρώ καθόλου απίθανο να παραμείνει ψηλά μέχρι και τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Τζες

 

Διαβάστε Περισσότερα