Εξωφρενική καμπύλη στο τακουνάκι του Σουάρεζ Sons Of Football

Απίθανη σκέψη εν ώρα κίνησης, ανεπανάληπτη εκτέλεση στην αντίπαλη εστία. Ο Σουάρεζ αποτύπωσε σε σκορ ίσως το πιο πρωτόγνωρο γκολ στην τρέχουσα σεζόν. Ο Ουρουγουανός φροντίζει να μας θυμίζει την ποιότητα του, αλλά και την αίσθηση εντός του «κουτιού».

Όλη η ενέργεια προήλθε από εξαιρετικό build up των Μπλαουγκράνα. Ο Σουάρεζ υπήρξε αποδέκτης μίας αιφνίδιας εναλλαγής πασών, ο οποίος την μετουσίωσε σε μια σπάνιας όψης κίνηση: τακουνάκι με πλάτη στην εστία, αφήνοντας την μπάλα να έρθει τη σωστή στιγμή στο κατάλληλο σημείο του ποδιού. Από εκεί και πέρα, η φτέρνα του ποδιού έδωσε στη «στρόγγυλη» μία ξαφνική καμπύλη, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Οι παίκτες της Μπάρσα αντάλλαξαν ταχύτατα την μπάλα, προσφέροντας κατά κάποιο τρόπο φόρο τιμής στο μνημειώδες tiki taka. Λες και παρακολουθούσες ταινία, σε ένα άρτια δομημένο έργο με αρχή, μέση και αναπάντεχο τέλος. Στη στιγμή της κορύφωσης, άξιζε που ανέμενε κανείς την αίσια κατάληξη σε έναν θαυμάσιο συνδυασμό.

 

Ο Σουάρεζ, λοιπόν, διαθέτει τον νου να ξεγελά τους αντιπάλους. Δεν αποτελεί κατά κανόνα τον παίκτη του ριμπάουντ, έναν φορ που θα βγαίνει μπροστά σε tap in γκολ ή σε κεφαλιές διεκδίκησης. Ούτε ο ίδιος, εξίσου, αποτελεί τον ποδοσφαιριστή της εύστοχης πάσας και του άψογου κοντρόλ. Έχει την αντίληψη του χώρου – την λεγόμενη αίσθηση – να προφέρει σπάνια γκολ από κάθε σημείο της περιοχής με οποιοδήποτε τρόπο. Αν και ο ίδιος ορισμένες φορές είναι εκτός παιχνιδιού, διαθέτει αυτό το διαφορετικό που θα ανατρέψει τις ισορροπίες.

Κι αν έχει πλέον υποχωρήσει η γενική του απόδοση, ο Σουάρεζ υπενθυμίζει την πολύτιμη συνεισφορά του, σε ένα τωρινό ρόστερ της Μπάρσα χωρίς ξεκάθαρο προσανατολισμό. Ούτως ή άλλως, σε ένα βράδυ ποδοσφαίρου αποζητάς το κάτι άλλο, το άγνωστό. Μία επινόηση, ίσως μία επιπόλαια και φιλόδοξη σκέψη, που μπορεί παραδόξως να προξενήσει ενθουσιασμό.

 

https://www.youtube.com/watch?v=TosEv9-qx-U&feature=emb_logo

Διαβάστε Περισσότερα