Εύκολα στους 8 και τώρα Αργεντινή(;)! | Ο Τζες

Εύκολα οι “Οράνιε” υπέταξαν τις ΗΠΑ για την φάση των 16 του παγκοσμίου κυπέλλου, σε ένα ματς το οποίο δεν προσέφερε το αναμενόμενο θέαμα, αλλά η ομάδα του Φαν Χαλ με οδηγό τον Ντάμφρις, έκανε τα απαραίτητα ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον προημιτελικό του Μουντιάλ.

Η ομάδα των ΗΠΑ αν και μπήκε δυνατά αιφνιδιάζοντας τους Ολλανδούς, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10ο λεπτό, γεγονός που δημιούργησε νευρικότητα με αποτέλεσμα να χάσουν τον ρυθμό τους. Δημιουργικά δε μπορώ να πω πως κάποια ομάδα έδειξε τρομερές αρετές σε αυτή την αναμέτρηση, ωστόσο η χειρότερη άμυνα πήρε αυτό που της άξιζε. Σε πολλές περιπτώσεις η άμυνα των Αμερικανών ήταν ανοιχτή, με soft μαρκαρίσματα επιτρέποντας έτσι στους Ολλανδούς να σκοράρουν δύο πανομοιότυπα γκολ στο 10ο και 46ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι, μη επιτρέποντας στις ΗΠΑ να απειλήσουν. Μια φάση όμως αρκεί για να πάρει φωτιά ένα knock out παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 76ο λεπτό ο Ράιτ με αρκετή δόση τύχης μείωσε για τους Αμερικανούς δίνοντας ελπίδες για επιστροφή στο ματς. Ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Ντάμφρις ήταν και πάλι παρών ώστε να τιμωρήσει την αμυντική ολιγωρία καθαρίζοντας έτσι το παιχνίδι για τους Οράνιε.

Η εθνική ομάδα της Ολλανδίας σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την Ολλανδία των Ρόμπεν, Βαν Πέρσι κτλ, ωστόσο έχει μια κυνικότητα που της επιτρέπει να ονειρεύεται. Πλέον μέσα σε 90 λεπτά η έννοια των φαβορί έχει δευτερεύουσα σημασία, και η πιο σοβαρή ομάδα είναι αυτή που μπορεί να ελπίζει. Δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα η συνέχεια μιας και πλέον σε Knock Out παιχνίδια τα λάθη δε συγχωρούνται και μένει η ουσία που θα κρίνει ποιος προχωρεί και ποιος… χάνεται!

Ο Τζες

 

Διαβάστε Περισσότερα