Ευρωπαϊκή Super League: “καμία δυνατότητα” για αναβίωση του πρότζεκτ

Ο πρόεδρος του συλλόγου της Παρί Σεν Ζερμέν, Nasser Al-Khelaifi, απέρριψε τις συζητήσεις ότι το European Super League θα μπορούσε να αναβιώσει.

12 από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης ανακοίνωσαν αρχικά τις προθέσεις τους να σχηματίσουν μια αποσπασματική διοργάνωση τον Απρίλιο του 2021, αλλά αφού το σχέδιο αντιμετωπίστηκε με σχεδόν καθολικές αντιδράσεις, όλες οι ομάδες εκτός από τρεις – Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους – έκαναν πίσω.

Οι συζητήσεις για την αναβίωση των σχεδίων της Super League συνεχίστηκαν τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα με την UEFA να σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις στο Champions League.

Ο Al-Khelaifi, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων, δήλωσε ότι προσβλέπει στο μέλλον των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA και επέμεινε ότι δεν υπάρχει “καμία δυνατότητα” για τη δημιουργία της Super League.

“Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες [για νέες προτάσεις για το Champions League]. Νομίζω ότι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνουμε και με αυτό που πρόκειται να κάνουμε”, δήλωσε σε συνέδριο της ECA.

“Όλοι είναι εναντίον του [του Super League]. Από τους οπαδούς, τα μέσα ενημέρωσης, τους μικρούς και μεγάλους συλλόγους, υπάρχουν μόνο τρεις [σύλλογοι που θέλουν να δημιουργηθεί].

“Το καλό και το παράξενο είναι ότι όλοι τους απολαμβάνουν να παίζουν σε διοργανώσεις συλλόγων της UEFA, σωστά; Έτσι, αν το απολαμβάνουν, αυτό σημαίνει ότι παίζουν στην καλύτερη διοργάνωση.

“Οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος ή δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο, επειδή είμαστε εδώ ενωμένοι. Όλοι εδώ θυμούνται την ECA, βρήκαμε την ενότητά μας το 2021”.

Ειδικότερα, η UEFA πρόκειται να εγκαταλείψει τα σχέδια για τους συλλόγους που θα έχουν δικαίωμα πρόκρισης στο Champions League από τη σεζόν 2024/25 με βάση τις ιστορικές επιδόσεις, ακόμη και αν δεν προκριθούν μέσω του εγχώριου τερματισμού τους, σύμφωνα με τους Times.

Εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να ενσωματώσουν θέσεις με βάση τον συντελεστή και η φάση των ομίλων του Champions League εξακολουθεί να επεκτείνεται σε 36 ομάδες, ωστόσο.

Διαβάστε Περισσότερα